Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Betty Petterssons gymnasium
Programinformation
Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet
Klassrum
Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Om utbildningen

Beteendevetenskap på Betty Petterssons gymnasium

Är du en person som vill ta ansvar för vår omvärld och vår framtid genom att leda, påverka och samtidigt förstå människor och deras beteende då ska du välja att läsa samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning beteende på Betty Petterssons gymnasium. Intresset för människor och viljan att försöka förstå varför vi beter och agerar på olika sätt är en nyckel till framgång på många sätt. Vill du arbeta med människor i framtiden oavsett om det är som driftig chef, hjälpande socionom eller inspirerande kommunikatör på sociala medier så är det här programmet för dig.

På Betty Petterssons gymnasium har du också möjlighet att vara en del i helheten. Det pågår ett aktivt arbete för att skapa och underlätta elevdelaktighet, och egna initiativ inte bara uppmuntras – de uppmanas. Som elev har du verkligen något att säga till om och du blir lyssnad på och på samhällsprogrammet får du utveckla dina kunskaper i att leda och delta i en gemenskap. Men skolan är mer än en gemenskap – den är gemenskapande - för skapandet i sig sker tillsammans. I årskurs två eller tre kommer du exempelvis få möjlighet att praktisera ledarskap då du under trygga förhållanden får ansvara för aktiviteter med yngre elever.

Inriktning beteende

I utbildningen ingår:

  • Ämnes och programövergripande projekt
  • Temaveckor
  • Studiebesök
  • Kontakt med föreningar samarbetspartners
  • Praktiskt ledarskap

Programfördjupningar

  • Engelska 7
  • Internationella relationer
  • Humanistisk och samhällsvetenskaplig specialisering
Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Betty Petterssons gymnasium

Välkommen till Betty Petterssons gymnasium - Ny gymnasieskola i Enskede 2022

Välkommen till det gemenskapande och involverande gymnasiet som tar in omvärlden och lyfter fram människan​. På Betty Petterssons gymnasium kan du läsa högskoleförberedande program och du guidas mot framtiden, vi vill tillsammans med dig få fram ”ditt bästa jag”​. Vi är...


Läs mer om Betty Petterssons gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Betty Petterssons gymnasium

Drivhusvägen 4
12048 Enskede Gård

 Visa telefonnummer
bettypetterssonsgymnasium.stockholm

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap från Betty Petterssons gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information