Ekonomiprogrammet

Ekonomiprogrammet, Juridik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Ekonomi: Brott & Straff
Med en fot i siffervärlden och en i den föränderliga samtiden ser Donnerekonomen styrkan i struktur men också nyttan att kritiskt granska och ifrågasätta. Påläst och ständigt utmanande tar du dig an de ekonomiska och juridiska system som både bygger upp och påverkar vårt samhälle – och hittar framtidens kreativa och hållbara lösningar.

Juridikinriktningen är till för dig som vill göra världen till en bättre plats genom kunskap och insikter om det juridiska systemet. För dig som drömmer om att delta i domstolsförhandlingar och vill reda ut vad som är rätt och fel i komplicerade brottsfall. Genom studiebesök som komplement till teoretiska kunskaper får du en första inblick i rättsväsendets strukturer. Du lär dig om lagar och sätter dina teoretiska kunskaper på prov i bland annat spännande rättegångsrollspel.

I kursen True crime får du ta dig an fall från verkligheten och sammanfläta juridiska kunskaper med psykologi, filosofi och kriminologi.

    Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

    Kommande starter

    1 tillgängligt startdatum

    Höst

    • Klassrum
    • Göteborg

    Behörighet

    För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

    Gymnasieexamen

    Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

    Ansökan

    Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

    Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

    Kontaktuppgifter
    Postadress: Box 507340222 Göteborg
    Telefon: 031-335 51 30
    Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

    Reportage

    Natureleven som hittade hem på Samhällsprogrammet

    Donnergymnasiet Göteborg

    Ella Zackrisson tog studenten från Donnergymnasiet i våras. Vi träffar henne på Eriksberg, i vad som numera är hennes gamla gymnasiekvarter, och hon berättar att hon minns studenten med lite vemod i kroppen. Egentligen skulle hon gärna ha gått ett år till.

    Kontakta skolan

    Gör en intresseanmälan

    Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

    reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
    Donnergymnasiet Göteborg
    Celciusgatan 10
    41762 Göteborg


    Donnergymnasiet

    Vid årsskiftet 2021/22 flyttade Donnergymnasiet 30 meter rakt över gatan och in i nya, moderna och funktionella lokaler. Förutom 37 optimerade klassrum och generösa sällskapsytor får vi dessutom en svårslagen utsikt över Göteborgs hamninlopp. Här kan våra elever lära och...

    Läs mer om Donnergymnasiet Göteborg och visa alla program.

    Recensioner

    Snittbetyg: 4

    Baseras på 1 recensioner
    Skriv en recension
    4/5
    Elina
    10 apr 2017
    En nöjd elev!

    Jag är väldigt nöjd med mitt val! Donner är en liten skola där man blir sedd till skillnad från en stor skola. Lärarna och rektorn vet vem du är vilket känns tryggt. Schemat tyc...

    Visa hela
    Sponsrad