Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Musik - Särskild variant

Donnergymnasiet Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 250 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 252,5
    (medelvärde: 301,6) * statistik från 2019/20

Film

Om utbildningen

Natur - Musik

Vill du förstå dig på människans och naturens alla komplicerade fenomen? Har du också en särskild plats för musiken i ditt konstnärshjärta? Då har vi på Donnergymnasiet ett utmärkt alternativ. Vi erbjuder musikinriktning på naturprogrammet. Här kan du både fördjupa dig i musik och samtidigt få den teoretiska utbildning du söker.

Fullständig naturvtenskapsbehörighet

Bli både läkare och musiker: Donnergymnasiet är den enda skolan i Göteborg där du kan välja musikinriktning på naturprogrammet. Här får du tid att förfina ditt musikutövande samtidigt som du får samma djup i övriga teoretiska ämnen. Du får fullständig behörighet och kan söka vidare till högre studier med precis samma förutsättningar som andra elever som läser naturprogrammet.

Förstklassig musikundervisning

Utbildas av professionella musiker: Många av våra musikpedagoger är aktiva som musiker, producenter, körledare och kompositörer vid sidan av sina läraruppdrag. Här blir du både inspirerad och utmanad att testa och upptäcka nya stilar, uttryck och musikaliska sidor hos dig själv. Dessutom har vi nära samarbeten med framgångsrika yrkesmusiker, låtskrivare och producenter utanför skolan som kommer hit och föreläser. Många av dem är före detta elever på skolan.

Bidra till hållbar utveckling

Erövra viktiga insikter om framtidens miljöfrågor: Undervisningen på natur – musik har ett tydligt hållbarhetsperspektiv. Under dina tre år får du delta i och förverkliga flera miljöprojekt, både på skolan och tillsammans med utomstående aktörer. De flesta moderna företag arbetar idag mot tydliga hållbarhetsmål och här rustas du med kunskap och insikter som gör dig redo för framtidens miljöfrågor.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Musik - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Musik - Särskild variant

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Ella

Natureleven som hittade hem på Samhällsprogrammet

Läs mer Donnergymnasiet Göteborg

Ella Zackrisson tog studenten från Donnergymnasiet i våras. Vi träffar henne på Eriksberg, i vad som numera är hennes gamla gymnasiekvarter, och hon berättar att hon minns studenten med lite vemod i kroppen. Egentligen skulle hon gärna ha gått ett år till.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Musik - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

Donnergymnasiet Göteborg

Långa lektionspass, komprimerat schema och lektionsfria onsdagar

Donnergymnasiet är en plats för dig som vet vem du är, men kanske inte nödvändigtvis vad du ska bli. Donner drivs utifrån tanken att en mångsidig utbildning i en inspirerande och trygg miljö är den perfekta grunden för din personliga...


Läs mer om Donnergymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Donnergymnasiet Göteborg

Celciusgatan 9
41762 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.donnergymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Musik - Särskild variant från Donnergymnasiet Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Donnergymnasiet Göteborg
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Natureleven som hittade hem på S...
Donnergymnasiet Göteborg

Ella Zackrisson tog studenten från Donnergymnasiet i våras. Vi träffar henne på Eriksberg, i vad som numera är hennes gamla gymnasiekvarter, och hon berättar att hon minns studenten med lite vemod i kroppen. Egentligen skulle hon gärna ha gått ett år till.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: