Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
21 januari, 2024 12:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
21 januari, 2024 12:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet är för dig som är intresserad av natur, forskning och teknik. På programmet fördjupar du dig i naturvetenskapliga kurser som fysik, kemi och biologi. Du skapar dig en förståelse både för det lilla och stora i vår värld, och utforskar allt från mikroskopiska celler till den oändliga rymden.

För att verkligen förstå naturvetenskapen, dess olika reaktioner och hur allt hänger ihop varvar du teori med experiment och laborationer.

I årskurs 3 får du testa på livet som entreprenör genom att starta och driva ett UF-företag. Under hela resan får du råd och stöttning av våra professionella UF-lärare.

Naturvetenskapsprogrammet ger bred behörighet till högskola och universitet – perfekt om du vill studera vidare efter gymnasiet.

Inriktning Naturvetenskap

Det här är inriktningen för dig som vill djupdyka i världen av biologi, fysik, kemi och matematik och utforska den på en mer avancerad nivå.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlstad

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Thoren Business School Karlstad
Järnvägsgatan 4
652 25 Karlstad

Välkommen till Affärsgymnasiet! 

Är du intresserad av företagande? Vill du testa detta på gymnasiet samtidigt som du bygger kunskap och växer som människa? Då är Affärsgymnasiet rätt skola för dig.  Affärsgymnasiet värdesätter och kvalitetssäkrar kunskap – för det är kunskap som lägger grunden...

Läs mer om Thoren Business School Karlstad och visa alla program.

Sponsrad