Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet
Inga recensioner än

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap på Karlshamn Fria Läroverk

Naturvetenskapsprogrammet passar dig som tycker om naturvetenskap och matematik och vill ha en bred gymnasieutbildning som öppnar alla dörrar till kommande studier, exempelvis om du vill bli läkare, veterinär, astronom eller vaccinforskare.

En varierande utbildning

Vårt program kännetecknas av att vi varvar traditionella lektioner med laborationer, workshops, studiebesök och exkursioner. Du får också lära dig att tänka kritiskt, att föra logiska resonemang och att kunna tillämpa olika teorier i praktiken.

Väl förberedd för studier på högskola och universitet

Förberedelser för vidare studier löper som annan röd tråd genom utbildningen. I början har vi traditionella gymnasiekurser där lärarens roll är att strukturera, planera och genomföra intressanta lektioner och handleda alla elever efter deras specifika förutsättningar. Efterhand som kurserna blir mer avancerade blir också ämnena mer sammanflätade och lärarens roll blir mer att coacha och utmana varje elev. Som elev innebär detta att du i början föl-jer en fungerande struktur men att du under utbildningens gång är med och påverkar såväl innehåll som upplägg av utbildningen.

Efter tre år har du därmed tillägnat dig både ämneskunskaper och en studie-teknik som gör dig väl förberedd för vidare studier.

Dina tre år på Naturvetenskapsprogrammet

ÅR 1

Direkt efter skolstart beger vi oss ut på en första exkursion i Blekinge Skärgård. Äventyrets syfte är att elever och lärare ska lära känna varandra samt att vi ska undersöka och dokumentera delar av naturen. Vi går i Linnés fotspår och dokumenterar flora och fauna i kursen biologi. Vi undersöker dessutom skog och sjö.

ÅR 2

Att år två har fått namn efter Marie Curie är inte en slump; hon är nämligen världens hittills enda kvinna som vunnit nobelpriset två gånger, med ett pris i både kemi och fysik. Under året introduceras laborationen på allvar och vi tar tillsammans steget in i kemilabbet där vi utför både laborationer och experiment och lär oss mer om dessa viktiga naturvetenskapliga metoder.

ÅR 3

År tre går i Nobels tecken och anda – en anda som för oss symboliserar spetsen inom modern naturvetenskap. Under året läser vi fördjupningskurser inom alla naturvetenskapliga discipliner som fokuserar på att tillämpa de kunskaper du fått med dig inom olika teman. Eget ansvar och inflytande över lektionernas upplägg och innehåll är ett genomgående inslag under året.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Utbildningsförvaltningen, 374 81 Karlshamn
Telefon: 0454-81519
Mejladress: liselotte.edvardssonsvensson@karlshamn.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.
Karlshamn Fria Läroverk
Kungsgatan 61
37438 Karlshamn

Karlshamn Fria Läroverk – för studier och träning

Med utgångspunkt i forskning har vi skapat ett koncept där höga förväntningar, ordning och reda och en lösningsorienterad kultur skapar förutsättningar för goda studieresultat. Ett koncept där pulshöjande träning är en naturlig del av schemat. Välkommen till Karlshamn Fria Läroverk, gymnasieskolan...

Läs mer om Karlshamn Fria Läroverk och visa alla program.

Sponsrad