Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
2 maj, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet - Natur

Naturvetenskapsprogrammet - inriktning Naturvetenskap

Nyhet!
Nu inför vi profilen ”Medicin och hälsa” på vårt Naturprogram. Förutom en bred naturvetenskaplig utbildning med högsta möjliga behörighet till vidare studier får du genom våra profilkurser en inblick i ämnena medicin och hälsa. Perfekt för dig som är intresserad av att bli läkare, tandläkare, biomedicinsk analytiker eller veterinär.

Om utbildningen
På vårt Naturprogram får du en bred naturvetenskaplig utbildning med högsta möjliga behörighet till vidare studier. Du får dessutom genom våra profilkurser en inblick i ämnena medicin och hälsa, perfekt för dig som är intresserad av att arbeta inom vården, som veterinär eller som biomedicinsk analytiker. Vi varvar traditionella lektioner med laborationer, workshops, studiebesök och exkursioner. Du får också lära dig att tänka kritiskt och föra logiska resonemang och att kunna tillämpa olika teorier i praktiken.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlshamn

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Utbildningsförvaltningen, 374 81 Karlshamn
Telefon: 0454-81519
Mejladress: liselotte.edvardssonsvensson@karlshamn.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Karlshamn Fria Läroverk
Kungsgatan 61
37438 Karlshamn

Skolan med det stora hjärtatKarlshamn Fria Läroverk är gymnasieskolan med det stora hjärtat. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Vi erbjuder både studie-...

Läs mer om Karlshamn Fria Läroverk och visa alla program.

Sponsrad