Karlshamn Fria Läroverk – för studier och träning

Karlshamn Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för att göra studierna framgångsrika. Som elev hos Karlshamn Fria Läroverk kan du därför räkna med att lägga tid inte enbart på studierna utan också på träning.

Så här arbetar skolan:

På Karlshamn Fria Läroverk arbetar man efter 3 T: Trygghet, Tydlighet och Träning.

Trygghet

Framgångsrika studier börjar med att det känns bra att gå till skolan på morgonen. Fria Läroverk ska vara trygga platser med bra sammanhållning mellan både elever och personal. Därför jobbar man mycket med aktiviteter utanför schemat som syftar till att ha roligt och trivs tillsammans. Det skapar trygghet. Trygghet ska också genomsyra lektionerna. På Karlshamn Fria Läroverk ska det vara arbetsro på lektionerna, eftersom det ses som en grundförutsättning för lärande. Det innebär att tydliga regler – och tydliga konsekvenser om dessa regler inte följs.

Tydlighet

Skolan är tydliga med vilka förväntningar som finns på elever och deras vårdnadshavare, precis som de kan ha förväntningar på skolan Det handlar exempelvis om att de är tydliga med vad som ska göras på lektionerna och inte minst hur det går för dig i dina studier. Det handlar både om uppföljning av dina studieresultat och hur du kan förbättra dig. Detta brukar kallas summativ och formativ bedömning, och de kompletterar varandra.

Träning

Om du regelbundet tränar och utmanar din kropp med pulshöjande träning, förbättrar du din hälsa. Här är forskningen entydig. Träningen gör hjärnan mer stresstålig, kreativ, fokuserad och anpassningsbar. Kort sagt, kombinationen av studier och träning är oslagbar för att du ska få ut det mesta av dig själv. Därför uppmuntrar Fria alla elever att träna på skoltid, oavsett din nivå.

Är du intresserad och vill veta mer om Karlshamn Fria Läroverk, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Karlshamn Fria Läroverk

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Karlshamn Fria Läroverk.

Karlshamn Fria Läroverk

Kungsgatan 61
37438 Karlshamn

Snittbetyg: 4,5

Mattias Askmyren
hyfsat bra, kunde vart bättre och kunde vart sämre
Lejla
Därav min start så har jag inte fått mina betyg än, men i en följande upg. så ligger betyget på A. För resterande så har jag inte fått betyg än. Jag har upplevt min start på programmet väldigt lärorikt. På lektionstiderna så lär man sig inte bara av läraren utan av eleverna också. I en klass som hantverk frisör så lär man sig att samarbeta...
Visa hela
Alexander
Jag tycker skolan är jättebra, de är fantastiska lärare som alltid finns till hjälp och hjälper dig när du har fastnat och utbildningen är riktigt rolig och man mår riktigt bra av att gå till skolan.

För att beställa information från Karlshamn Fria Läroverk, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner