Visa gymnasium.se som: Mobil

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Karlshamn Fria Läroverk
Programinformation
Karlshamn
El- och energiprogrammet
El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Om utbildningen

Dator- och kommunikationsteknik på Karlshamn Fria Läroverk

Vårt El- och energiprogram är en IT-utbildning som blandar praktiska, teoretiska och ämnesövergripande lektioner. Genom samarbete mellan elev och lärare blir du förberedd för yrkeslivet eller vidare studier. Genom våra olika projekt lär du dig att arbeta praktiskt samt att hantera problem och situationer för kommande yrkesliv eller studier.

Dina tre år på El- och energiprogrammet

ÅR 1
Ditt första år handlar mycket om att upptäcka. Du får mer kunskap inom IT-branschen och de yrken som finns inom den. Fria Läroverken gör så mycket som möjligt för att uppmuntra och utveckla din inre drivkraft. Du får därför träffa människor som arbetar med data och serviceteknik, vilket kan underlätta för dig att komma på vad du vill bli i framtiden. Du läser till exempel svenska, matematik och datorteknik.

ÅR 2
Under årskurs två får du lära dig mer om IT-support, IT-teknik, kommunikation och nätverk. Du får testa hur det är att jobba ”på riktigt” genom att göra praktik under en längre period. På den arbetsplats du är på får du arbeta med uppgifter som ingår i ditt ämnesområde. Det finns också möjlighet för dig att välja att läsa kurser så att du blir högskolebehörig.

ÅR 3
Under det sista året får du fördjupade kunskaper inom områden som säkerhet, nätverk, service och support. Du får också göra praktik igen på en arbetsplats där du får arbeta med uppgifter som är baserade på dina intressen och den inriktning du går samt som du kan jobba med efter din gymnasieutbildning. Du får där möjlighet att visa att du kan de moment som finns inom yrket. Det ger dig bra förutsättningar oavsett om du väljer att studera vidare eller jobba.

Träningstillval

Karlshamn Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Karlshamn Fria Läroverk erbjuder vi: Fys och hälsa, Fotboll och Ishockey.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlshamn Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Som boende i samma kommun som Karlshamn Fria Läroverk söker du till programmet via Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 374 81 KARLSHAMN
Telefon: 0454-81519
E-post: liselotte.edvardsson@utb.karlshamn.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Karlshamn Fria Läroverk

Karlshamn Fria Läroverk

Karlshamn Fria Läroverk – för studier och träning

Karlshamn Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Karlshamn Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Karlshamn Fria Läroverk

Kungsgatan 61
37438 Karlshamn

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 4 recensioner.

Mattias Askmyren
(4)
hyfsat bra, kunde vart bättre och kunde vart sämre
Filip Thoresten
(4)
detta gymnasie är bra för att det alltid är lugnt , bra lärare, scheman och bra mat. skolan är väldigt mysig
Johannesw4
(4)
Skolan är liten och personlig med trevliga lärare. Utbildningen är för 95% av tiden intressant. Tycker mycket om skolan, 7/10. Tyvärr är det inte så mycket hårdvaru-utbildning.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,2)
Baseras på 4 recensioner.