El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 115,0
(medelvärde: 198,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 115,0
(medelvärde: 198,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Dator- och kommunikationsteknik på Karlshamn Fria Läroverk

Vårt El- och energiprogram är en IT-utbildning som blandar praktiska, teoretiska och ämnesövergripande lektioner. Genom samarbete mellan elev och lärare blir du förberedd för yrkeslivet eller vidare studier. Genom våra olika projekt lär du dig att arbeta praktiskt samt att hantera problem och situationer för kommande yrkesliv eller studier.

Dina tre år på El- och energiprogrammet

ÅR 1
Ditt första år handlar mycket om att upptäcka. Du får mer kunskap inom IT-branschen och de yrken som finns inom den. Fria Läroverken gör så mycket som möjligt för att uppmuntra och utveckla din inre drivkraft. Du får därför träffa människor som arbetar med data och serviceteknik, vilket kan underlätta för dig att komma på vad du vill bli i framtiden. Du läser till exempel svenska, matematik och datorteknik.

ÅR 2
Under årskurs två får du lära dig mer om IT-support, IT-teknik, kommunikation och nätverk. Du får testa hur det är att jobba ”på riktigt” genom att göra praktik under en längre period. På den arbetsplats du är på får du arbeta med uppgifter som ingår i ditt ämnesområde. Det finns också möjlighet för dig att välja att läsa kurser så att du blir högskolebehörig.

ÅR 3
Under det sista året får du fördjupade kunskaper inom områden som säkerhet, nätverk, service och support. Du får också göra praktik igen på en arbetsplats där du får arbeta med uppgifter som är baserade på dina intressen och den inriktning du går samt som du kan jobba med efter din gymnasieutbildning. Du får där möjlighet att visa att du kan de moment som finns inom yrket. Det ger dig bra förutsättningar oavsett om du väljer att studera vidare eller jobba.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlshamn Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlshamn

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Utbildningsförvaltningen, 374 81 Karlshamn
Telefon: 0454-81519
Mejladress: liselotte.edvardssonsvensson@karlshamn.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Karlshamn Fria Läroverk
Kungsgatan 61
37438 Karlshamn

Karlshamn Fria Läroverk – för studier och träning

Med utgångspunkt i forskning har vi skapat ett koncept där höga förväntningar, ordning och reda och en lösningsorienterad kultur skapar förutsättningar för goda studieresultat. Ett koncept där pulshöjande träning är en naturlig del av schemat. Välkommen till Karlshamn Fria Läroverk, gymnasieskolan...

Läs mer om Karlshamn Fria Läroverk och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
4/5
Mattias Askmyren
27 jan 2016
El&energi

hyfsat bra, kunde vart bättre och kunde vart sämre

4/5
Filip Thoresten
20 jan 2016
bra skola

detta gymnasie är bra för att det alltid är lugnt , bra lärare, scheman och bra mat. skolan är väldigt mysig

4/5
Johannesw4
20 jan 2016
Bra Skola med Bra Lärare

Skolan är liten och personlig med trevliga lärare. Utbildningen är för 95% av tiden intressant. Tycker mycket om skolan, 7/10. Tyvärr är det inte så mycket hårdvaru-utbildning.

Sponsrad