Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

El- och energiprogrammet

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

El- och energiprogrammet inriktning - Dator- och kommunikationsteknik

Har du ett stort teknikintresse? Vill du hjälpa både privatpersoner och företag att förstå hur de kan använda den nya tekniken? Eller vill du kanske programmera framtidens spel? Då kan El-­ och energiprogrammet passa dig perfekt.

Vårt El- och energiprogram är en IT-utbildning som blandar praktiska, teoretiska och ämnesövergripande lektioner. Genom våra olika projekt får du lära dig att arbeta praktiskt samt att hantera problem och situationer för kommande yrkesliv. Du får kunskaper i att installera, administrera, underhålla och reparera dator- och kommunikationssystem. Du läser också kurser inom programmering, gränssnittsdesign och entreprenörskap som är värdefulla för ett framtida yrke som Dator- och kommunikationstekniker.

På programmet har du dessutom möjlighet att genom individuellt val välja till kurser för att få behörighet till vidare studier på högskola eller universitet.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlshamn Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlshamn

Behörighet

För behörighet till El- och energiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

El- och energiprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Utbildningsförvaltningen, 374 81 Karlshamn
Telefon: 0454-81519
Mejladress: liselotte.edvardssonsvensson@karlshamn.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om El- och energiprogrammet, Dator- & kommunikationsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Karlshamn Fria Läroverk
Kungsgatan 61
37438 Karlshamn

Skolan med det stora hjärtatKarlshamn Fria Läroverk är gymnasieskolan med det stora hjärtat. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Vi erbjuder både studie-...

Läs mer om Karlshamn Fria Läroverk och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 4 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Mattias Askmyren
27 jan 2016
El&energi

hyfsat bra, kunde vart bättre och kunde vart sämre

4/5
Filip Thoresten
20 jan 2016
bra skola

detta gymnasie är bra för att det alltid är lugnt , bra lärare, scheman och bra mat. skolan är väldigt mysig

4/5
Johannesw4
20 jan 2016
Bra Skola med Bra Lärare

Skolan är liten och personlig med trevliga lärare. Utbildningen är för 95% av tiden intressant. Tycker mycket om skolan, 7/10. Tyvärr är det inte så mycket hårdvaru-utbildning.

Sponsrad