Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 174,5)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 30 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 90,0
(medelvärde: 174,5)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hantverksprogrammet, Frisör

Hantverksprogrammet - Frisör

Vårt Hantverksprogram med yrkesutgången Frisör är för dig som har ett kreativt tänk och gillar mode, färg, form, styling och olika trender samt stilar. Du bör också vara intresserad av att jobba med händerna och tycker om människor.

Om utbildningen
Under utbildningen får du lära dig och utveckla dina kunskaper inom modern hårvård. Vi varvar teori med praktiskt arbete genom att arbeta på dockor, med modeller och riktiga kunder i skolans egen salong. Frisöryrket ställer krav på dig att vara öppen och serviceinriktad, något du tränas i under hela utbildningen. Skolan har ett nära samarbete med branschen och våra leverantörer. Varje läsår bjuder vi in föreläsare från frisörbranschen samt handledare från praktikplatser för att ge dig inblick i vad som händer i branschen.

Vi erbjuder Toupéma Belgals certifiering med diplom inom hårförlängning. Vilket gör att du direkt efter din utbildning hos oss kan utföra hårförlängning på kunder ute på salong. Du kan också utbilda dig i fransförlängning, vilket innebär att du kan arbeta som fransstylist efter din utbildning hos oss.

Bli högskolebehörig
Om du vill studera vidare på högskola eller universitet efter Hantverksprogrammet med inriktning Frisör kan du välja att läsa de ämnen som behövs för detta inom det individuella valet eller genom att läsa utökat program.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlshamn Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlshamn

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Utbildningsförvaltningen, 374 81 Karlshamn
Telefon: 0454-81519
Mejladress: liselotte.edvardssonsvensson@karlshamn.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Karlshamn Fria Läroverk
Kungsgatan 61
37438 Karlshamn

Skolan med det stora hjärtatKarlshamn Fria Läroverk är gymnasieskolan med det stora hjärtat. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Vi erbjuder både studie-...

Läs mer om Karlshamn Fria Läroverk och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Lejla
23 jan 2016
Jag har precis börjat i årskurs 1, andra terminen på hantverksprogrammet frisör.

Därav min start så har jag inte fått mina betyg än, men i en följande upg. så ligger betyget på A. För resterande så har jag inte fått betyg än. Jag har upplevt min start på...

Visa hela
Sponsrad