Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist

S:t Eriks gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 190 (.)
Hantverksprogrammet
 • Antagningspoäng: 90,0
  (medelvärde: 218,9) * statistik från 2021

Om utbildningen

Utbilda dig till Frisör på Hantverksprogrammet på S:t Eriks gymnasium i Stockholm

Utbilda dig till frisör på S:t Eriks gymnasiums Hantverksprogram

Klipp, styla och färga hår på Hantverksprogrammet med inriktning Frisör. Här kommer du som gillar hår och makeup att trivas och du har antagligen känsla för stil och form. Frisöryrket är ett yrke där du träffar mycket människor och arbetar väldigt mycket med dina händer, så en kreativ ådra samt sociala kunskaper är en stor fördel. Som frisör är det också viktigt att ha gott om tålamod och att inte förhasta sig.

APL

Praktik är såklart en väldigt viktig del i en så praktiskt inriktad utbildning som Frisör. På S:t Eriks gymnasium får du därför 15 veckors arbetsplatsförlag lärande (APL) under studietiden. Din APL äger rum på salong och sker under en dag per vecka under år två och tre. Vilken salong du väljer att ha din APL på är upp till dig. Skolan har dessutom en egen salong där du kommer att ta emot kunder under din tid på programmet.

Annat du får lära dig på inriktningen Frisör:

 • Klipptekniker
 • Färgning
 • Permanent
 • Uppsättningar
 • Festfrisyrer
 • Föntekniker
 • Axel- och huvudmassage
 • Kundmottagning
 • Att ge service
 • Att sälja produkter
 • Att bli en hållbar frisör med konkurrenskraft
Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Daniel och Salman - Filmmakare redan på gymnasiet.

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Eriks gymnasium

Välkommen till S:t Eriks gymnasium!

S:t Eriks gymnasium finns vid Fridhemsplan, mitt på Kungsholmen i centrala Stockholm, nära till allt. Hos oss hittar du både högskoleförberedande program och yrkesprogram inom olika hantverk. Naturvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet - Samhällsvetenskap, Media Estetiska programmet - Musik, Musikproduktion,Teater, Musikal, Film &...


Läs mer om S:t Eriks gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Eriks gymnasium

Polhemsg. 35
10420 Stockholm

 Visa telefonnummer
steriksgymnasium.stockholm.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist från S:t Eriks gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Info om öppet hus
Jag har en annan fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer