Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Hår- och makeupstylist

Burgårdens gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 160 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 80,0
    (medelvärde: 193,0) * statistik från 2021
Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Hår- och makeupstylist

Om utbildningen

Läs Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist, profil Hår- och makeupstylist

Är du intresserad av människor, mode och design? Vill du ha ett kreativt, inspirerande och färgsprakande yrke? Då är det här programmet för dig. I våra salonger och ateljéer får du lära dig grunderna och utveckla din kreativa förmåga från idé till färdigt resultat.

Våra inriktningar 

På Hantverksprogrammet har vi två inriktningar, Fashion design och Frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Du väljer inriktning direkt i din gymnasieansökan. På inriktningen Frisör, barberare och hår- och makeupstylist väljer du programfördjupning inför årskurs två.

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Din utbildning på Hantverksprogrammet inriktningen frisör, barberare och hår- och makeupstylist består av ett basår och två år på din valda programfördjupning. Det olika programfördjupningarna som du kan välja mellan är frisör, barberare och Hår-och makeupstylist.

Under ditt basår får du lära dig det olika grundteknikerna för frisör, barberare och Hår-och makeupstylist så att du känner dig förberedd för att välja den programfördjupning du är intresserad av i årskurs två.  

Hår- och makeupstylist årskurs 2 och 3

Du kommer att arbeta med alla grundtekniker i färg och form och andra trender inom skönhet, så som fransförlängning, lashlift och manikyr. Du inriktar dig på att skapa frisyrer från dåtid till senaste trend.

Du lär dig lägga olika typer av makeup för de tilltänkta tillfällena, allt från enkla naturliga sminkningar till avancerade modeplåtningar samt specialeffekter. Skönhetsbranschen är bred. Här hos oss får du också möjlighet att arbeta med kunder samt få utbildning i försäljning och service.

Vi startade utbildningen för hår- och makeupstylister år 2009, då var vi först i Göteborg. Vi utvecklar hela tiden utbildning så att den möter branschens behov. Det är vi lärare stolta över. 

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi för verkligheten, och precis som i verkligheten är vår skola en myllrande värld, med massor av inriktningar, människor och möten. Vi erbjuder yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Vi är en mångkulturell skola med elever från alla...


Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Burgårdens gymnasium

Skånegatan 20
402 29 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Patricia Lindström
Man får lära sig en hel del på hår och makeup programmet. Massa olika skugg tekniker och sminkningar. Nina och Sara är grymma på att lära ut och hjälpa till. Håret lär man sig mycket, från grundprepp och fön till bruduppsättning. Annika och Ingela är duktiga på att vissa steg för steg men gör också lektionerna mer roligare. Bra linje och grymm...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Hår- och makeupstylist från Burgårdens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information