Hantverksprogrammet

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Hår- och makeupstylist

Burgårdens gymnasium, i Göteborg
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 206,8)
Undervisningsform
Lärlingsutbildning
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 150 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 206,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Hår- och makeupstylist

Läs Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist, profil Hår- och makeupstylist

Är du intresserad av människor, mode och design? Vill du ha ett kreativt, inspirerande och färgsprakande yrke? Då är det här programmet för dig. I våra salonger och ateljéer får du lära dig grunderna och utveckla din kreativa förmåga från idé till färdigt resultat.

Våra inriktningar 

På Hantverksprogrammet har vi två inriktningar, Fashion design och Frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Du väljer inriktning direkt i din gymnasieansökan. På inriktningen Frisör, barberare och hår- och makeupstylist väljer du programfördjupning inför årskurs två.

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Din utbildning på Hantverksprogrammet inriktningen frisör, barberare och hår- och makeupstylist består av ett basår och två år på din valda programfördjupning. Det olika programfördjupningarna som du kan välja mellan är frisör, barberare och Hår-och makeupstylist.

Under ditt basår får du lära dig det olika grundteknikerna för frisör, barberare och Hår-och makeupstylist så att du känner dig förberedd för att välja den programfördjupning du är intresserad av i årskurs två.  

Hår- och makeupstylist årskurs 2 och 3

Du kommer att arbeta med alla grundtekniker i färg och form och andra trender inom skönhet, så som fransförlängning, lashlift och manikyr. Du inriktar dig på att skapa frisyrer från dåtid till senaste trend.

Du lär dig lägga olika typer av makeup för de tilltänkta tillfällena, allt från enkla naturliga sminkningar till avancerade modeplåtningar samt specialeffekter. Skönhetsbranschen är bred. Här hos oss får du också möjlighet att arbeta med kunder samt få utbildning i försäljning och service.

Vi startade utbildningen för hår- och makeupstylister år 2009, då var vi först i Göteborg. Vi utvecklar hela tiden utbildning så att den möter branschens behov. Det är vi lärare stolta över. 

Yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet!

Från och med höstterminen 2023 ger alla yrkesprogram grundläggande högskolebehörighet. Det betyder att de kurser som krävs för grundläggande behörighet kommer att ingå i programstrukturen för alla yrkesprogram.De yrkesförberedande kurserna kommer inte minskas. Istället kommer yrkesprogrammen ge fler gymnasiepoäng än vad de gör idag. Det kommer fortfarande finnas en möjlighet att välja bort de högskoleförberedande kurserna om du vill. Våra poängplaner kommer därför att kompletteras. Håll koll på de senaste poängplanerna här på vår sida.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Lärlingsutbildning
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
2/5
Anyonym
12 maj 2023
Hur var det att gå på burgården

Bra skola, men när elever gör något mot varandra som mobbning eller ta sönder något gör typ inga lärare något. Väldigt stökigt hela tiden. Många är otrevliga mot varandra.

Burgårdens gymnasium
17 maj 2023
Tack för att du delar din upplevelse med oss. Det är viktigt för oss att skapa en trygg...
Visa hela
5/5
Patricia Lindström
25 maj 2022
Super bra linje

Man får lära sig en hel del på hår och makeup programmet. Massa olika skugg tekniker och sminkningar. Nina och Sara är grymma på att lära ut och hjälpa till. Håret lär man sig ...

Burgårdens gymnasium
17 maj 2023
Tack för din recension! Det är fantastiskt att höra att du tycker att Nina och Sara är ...
Visa hela
Burgårdens gymnasium
Skånegatan 20
402 29 Göteborg

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi dig för verkligheten. Vi har yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Våra yrkesprogram ger grundläggande högskolebehörighet. Här rör sig framtidens frisörer, hår- och makeupstylister, barberare och fashion designers tillsammans med samhällsvetare, undersköterskor, barnskötare, stödassistenter, naturvetare och djurvårdare....

Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Sponsrad