Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Frisör

Burgårdens gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 160 (.)
Hantverksprogrammet
  • Antagningspoäng: 80,0
    (medelvärde: 193,0) * statistik från 2021
Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Frisör

Om utbildningen

Läs Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist, profil Frisör

Är du intresserad av människor, mode och design? Vill du ha ett kreativt, inspirerande och färgsprakande yrke? Då är det här programmet för dig. I våra salonger och ateljéer får du lära dig grunderna och utveckla din kreativa förmåga från idé till färdigt resultat.

Våra inriktningar 

På Hantverksprogrammet har vi två inriktningar, Fashion design och Frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Du väljer inriktning direkt i din gymnasieansökan. På inriktningen Frisör, barberare och hår- och makeupstylist väljer du programfördjupning inför årskurs två.

Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Din utbildning på Hantverksprogrammet inriktningen frisör, barberare och hår- och makeupstylist består av ett basår och två år på din valda programfördjupning. Det olika programfördjupningarna som du kan välja mellan är frisör, barberare och Hår-och makeupstylist.

Under ditt basår får du lära dig det olika grundteknikerna för frisör, barberare och Hår-och makeupstylist så att du känner dig förberedd för att välja den programfördjupning du är intresserad av i årskurs två.  

Frisör årskurs 2 och 3

Du får i dina kurser lära dig alla grunder som en frisör behöver kunna, till exempel klippning, färgning och design. Under utbildningen ingår även kundmottagning i våra salonger där du tränar på service och försäljning.

Vi samarbetar med branschens största varumärken och följer aktuella trender med hjälp av branschens ledande frisörer. Under utbildningen förbereder du dig för branschens avslutande prov som heter delprov. Efter avslutad gymnasieutbildning är du frisöraspirant och gör 3000 timmar som anställd på salong. Därefter kan du avlägga gesällprovet och bli behörig frisör.

Vi på Burgårdens gymnasium är stolta över att vi har utbildat frisörer i över 30 år!

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Frisör, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Frisör

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Frisör så kommer skolan att kontakta dig.

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi för verkligheten, och precis som i verkligheten är vår skola en myllrande värld, med massor av inriktningar, människor och möten. Vi erbjuder yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Vi är en mångkulturell skola med elever från alla...


Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Burgårdens gymnasium

Skånegatan 20
402 29 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 3 recensioner.

Aleksandra
3 år i skolan gick som en dag. Det känns som jag har typ igår börjar på Burgården och redan imorgon är det över. Det var roliga 3 år med alla lärare, klasskamrater och andra elever.
.
Utbildningen i sig är rätt bra, lärde mig mycket under min tid där (gick makeup) och tycker lärarna är trevliga men de jag inte gillar med skolan är främst 2 saker: dem suger på att ge ut information i tid, var så redan i 1an innan pandemin och sen gillar jag inte folket som går där så mycket för de är dem som drar ner skolans rykte mest (ofta d...
Visa hela
Tova
Detta är en fantastisk linje på en fantastisk skola! Bra lärare och dom finaste sko-salongerna i Göteborg, utan tvekan! Ångrar inte mitt val för en sekund! Ha ett ordentligt lås på skåpen, för att minska risken att sakerna blir stulna, så kan jag inte säga ett dåligt ord om skolan. Hade inte kunnat välja en bättre skola om jag vill gå frisör lin...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- och makeupstylist - Frisör från Burgårdens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information