Visa gymnasium.se som: Mobil

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist

S:t Martins gymnasium
Programinformation
Stockholm, Sundbyberg
Antal elever: 62 (år 1)
Hantverksprogrammet
Klassrum

Film

Stylist på S:t Martins gymnasium

Om utbildningen

Hantverksprogrammet - Frisör eller Stylist

På Hantverksprogrammet kan du välja att gå antingen frisörprogrammet eller stylistprogrammet. Nedan finner du information om båda inriktningarna.  

Inriktning: Hår-och makeupstylist

Inriktningen vänder sig till dig med ett stort intresse för ett framtida yrke inom skönhet och mode, men du kan också välja att läsa för att kunna studera vidare på universitet och högskola.

Nyhet på Stylistprogrammet

S:t Martins gymnasium erbjuder lärlingsplatser på inriktningen hår- och makeupstylist. Det passar dig som vill ut på arbetsmarknaden direkt efter gymnasiet, gillar att variera både teoretiska och praktiska uppgifter samt vill bygga kontakter inför framtida yrkesliv.

Yrkesexamen och högskolebehörighet

På inriktningen hår- och makeupstylist ges du möjlighet att utveckla din kreativitet och få fördjupade kunskaper inom hårstyling och makeup, stil, färg och form, försäljning och service, samt hur vår miljö påverkas av dagens skönhets- och modeindustri. Du som elev här arbetar både teoretiskt och praktiskt på dina klasskamrater, på dockhuvuden och på modeller.

Du som elev får möjlighet att samarbeta med mode och skönhetsbranschen samt teater och filmvärlden. Under din studietid kommer du att ges möjligheter till att delta i olika typer av projekt och events såsom utställningar, visningar med mera. Kreativitet och hållbar utveckling genomsyrar hela utbildningen. Utbildningen leder till en yrkesexamen med möjlighet att välja ämnen som ger dig grundläggande högskolebehörighet. Branschdiplomeringar erbjuds som tillval utöver din yrkesexamen.

Utbildning nära branschen

Under dina tre år hos oss ska minst 15 veckor av din utbildning genomföras på en arbetsplats (APL /arbetsplatsförlagt lärande). Det kan vara exempelvis butiker, salonger, teatrar, kreatörer såsom makeupartister/hårstylister, företag inom skönhetsbranschen med flera.

Efter din gymnasieutbildning finns stora möjligheter att exempelvis arbeta på skönhetssalong, med stilrådgivning, i mode och skönhetsbutiker, teater, reklam och mediabranschen samt modeindustrin. Det finns många möjligheter för den som vill studera vidare såsom hud och spaterapeut, inköpare, nagelterapeut samt vidareutvecklas inom makeup och hårstylistyrket som exempel.’

Inriktning: frisör

Hantverksprogrammet med inriktning frisör är för dig som har stil- och formkänsla, är kreativ, serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor.

Yrkesexamen och högskolebehörighet

Utbildningen ger dig förberedande kunskaper och färdigheter i frisöryrkets alla delar. Teori varvas med praktiska övningar på dockor och med kunder i skolans egen salong.

Utbildningen leder till yrkesexamen med möjlighet att uppnå grundläggande högskolebehörighet under din gymnasietid. 

Utbildning nära branschen

Du arbetar i salongen, som är en av Sveriges modernaste. Salongen är ergonomiskt utformad och väl utrustad med god ventilation, centraldammsugare och punktutsug för att leda bort kemiska ångor.

Du kommer att ha möjlighet till samarbete med branschen och flera stora leverantörer. Under dina tre år har du minst 15 veckors APL (arbetsplatsförlagt lärande) på salong.

Elevpaket

Du kan köpa en verktygslåda från S:t Martins gymnasium, ett så kallat elevpaket, till ett mycket bra pris. Elevpaketet innehåller det material som du arbetar med under de tre åren hos oss samt vid hemuppgifter och din praktik. Om du väljer att inte köpa ett elevpaket får du låna verktyg från skolan för respektive moment i din utbildning.  

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Reportage

Hanna, Cassie och Erfan berättar om S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Efram läser helt olika utbildningar på samma skola! Hanna läser andra året på Hantverksprogrammet med inriktning Textil design. Cassie pluggar tredje året på på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Måleri och Efran går fordonsprogrammet inriktning personbil på år 2.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium är ett yrkesinriktat gymnasium. Från och med höstterminen 2021 finns alla utbildningar på S:t Martins Gymnasium i nya ljusa, fräscha lokaler på Rissneleden 142 i Valla Park, Rissne. Yrkesprogrammen leder till en yrkesexamen och möjlighet att uppnå...


Läs mer om S:t Martins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Martins gymnasium

Rissneleden 142
174 57 Sundbyberg

 Visa telefonnummer
www.sundbyberg.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

My
På st martins får vi göra mycket praktiskt, vi får hjälpa till med att bestämma väldigt mycket vilket är bra, man får extra hjälp om man behöver, lärarna är väldigt stöttande och drivande. Rekommenderar starkt! /En föredetta skoltrött tjej, men inte längre sens jag börja här ;)
Sofia
jag älskar att vi får jobba så mycket praktiskt för att vi lär oss mer på det sättet. Vi får matkort där vi får välja vart vi vill äta. Alla lärarna lär ut på en mycket bra sätt. Skolan är inte så stor och vi är inte så många elever vilket känns skönt för man känner igen alla och alla är så trevliga.
Feffe
Finns ingenting negativt jag kan säga om varken St Martins som skola eller stylistlinjen. Trivs jättebra med fräscha nya lokaler och lärare samt rektor som hjälper en så sjukt bra.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist från S:t Martins gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Hanna, Cassie och Erfan berättar...
S:t Martins Gymnasium

Hanna, Cassie och Efram läser helt olika utbildningar på samma skola! Hanna läser andra året på Hantverksprogrammet med inriktning Textil design. Cassie pluggar tredje året på på Bygg- och anläggningsprogrammet inriktning Måleri och Efran går fordonsprogrammet inriktning personbil på år 2.

Läs mer