Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist

S:t Martins gymnasium
Programinformation
Stockholm, Sundbyberg
Antal elever: 62 (år 1)
Hantverksprogrammet
Klassrum

Film

Stylist på S:t Martins gymnasium

Om utbildningen

Frisör

Hantverksprogrammet med inriktning frisör är för dig som har stil- och formkänsla, är kreativ, serviceinriktad och tycker om att arbeta med människor.

På vår frisörutbildning får du grundläggande kunskaper och färdigheter i frisöryrkets alla delar.

Utbildningen varvar både praktiska och teoretiska kunskaper. Du kommer att arbeta i ljusa och fräscha lokaler tillsammans med lärare med hög kompetens. Programmet har ett nära samarbete med branschen.

Ladda ner programblad för Frisör

Stylist

Hår-och makeupstylist (HV)

Hantverksprogrammet med inriktning stylist vänder sig till dig som är kreativ, serviceinriktad och med stort intresse för makeup och hårstyling.

På inriktningen Hår- och makeupstylist ges du möjlighet att utveckla din kreativitet och få fördjupade kunskaper inom hårstyling och makeup, stil, färg och form, försäljning och service, samt hur vår miljö påverkas av dagens skönhets- och modeindustri. Du som elev här arbetar både teoretiskt och praktiskt på dina klasskamrater, på dockhuvuden och på modeller.

Ladda ner programblad för Hår- och Makeupstylist

Lärling stylist

Lärling

På S:t Martins gymnasium kan du även läsa som lärling. Det passar dig som redan har siktet inställt på drömjobbet och vill komma ut i arbetslivet så fort det bara går!

Som gymnasielärling gör du större delen av din yrkesutbildning på en praktikplats. Gymnasiegemensamma ämnen läser du i skolan.

Ladda ner programblad för Stylist lärling

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium

S:t Martins gymnasium ligger på Rissneleden 142 (Valla park) i Sundbyberg. Skolan ligger nära bussar och T-banestationen Rissne.  Yrkesprogrammen leder till en yrkesexamen och möjlighet att uppnå högskolebehörighet. Våra program: Barn- och fritidsprogrammet: Pedagogiskt och socialt arbete Fordons- och transportprogrammet,...


Läs mer om S:t Martins gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

S:t Martins gymnasium

Rissneleden 142
174 57 Sundbyberg

 Visa telefonnummer
www.sundbyberg.se


Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 3 recensioner.

My
På st martins får vi göra mycket praktiskt, vi får hjälpa till med att bestämma väldigt mycket vilket är bra, man får extra hjälp om man behöver, lärarna är väldigt stöttande och drivande. Rekommenderar starkt! /En föredetta skoltrött tjej, men inte längre sens jag börja här ;)
Sofia
jag älskar att vi får jobba så mycket praktiskt för att vi lär oss mer på det sättet. Vi får matkort där vi får välja vart vi vill äta. Alla lärarna lär ut på en mycket bra sätt. Skolan är inte så stor och vi är inte så många elever vilket känns skönt för man känner igen alla och alla är så trevliga.
Feffe
Finns ingenting negativt jag kan säga om varken St Martins som skola eller stylistlinjen. Trivs jättebra med fräscha nya lokaler och lärare samt rektor som hjälper en så sjukt bra.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,7)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare, hår- & makeupstylist från S:t Martins gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information