Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Praktiska gymnasiet Trollhättan
Programinformation
Trollhättan
Antal elever: cirka 20 (.)
Hantverksprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 196,9) * statistik från 2021
Hantverksprogrammet, Frisör, Barberare, Hår- och makeupstylist

Om utbildningen

Läs till Frisör, Barberare och Hår- och makeupstylist på Praktiska Gymnasiet Trollhättan

Hantverksprogrammet är perfekt för dig som vill använda dina händer till att skapa och arbeta med ett kreativt serviceyrke där du har mycket kundkontakt. Du kommer lära dig att planera något till det att det blir en färdig produkt. En viktig del under utbildningen är entreprenörskap, något du kommer får lära dig under utbildningen. Många av dem som går hantverksprogrammet på Praktiska Gymnasiet startar eget företag efter studenten.

Frisör, Barberare och Hår- och makeupstylist

På inriktningen Frisör, Barberare, Hår- och makeupstylist får du lära dig att klippa, färga och forma hår samtidigt som du blir en mästare på makeup och styling. Här får du läsa om skönhets-, trend- och fantasimakeup och tillhörande hårstyling. För dig som vill arbeta som frisör efter studenten är det här den givna inriktningen. Detta yrke kräver att du är duktig på att bemöta människor på ett trevligt sätt, men även att du är anpassningsbar för förändringar av metoder och tekniker. När du tar studenten från programmet har du lärt dig att lägga makeup och göra håruppsättningar för alla möjliga tillfällen, så som bröllop, catwalk, vardag och fest.

Trender och mode är i ständig förändring och det gäller att vara villig att hänga med i utvecklingen för att kunna göra sina kunder nöjda. Inriktningen innefattar även en del teoretisk kunskap som är väldigt viktig att känna till för att förstå sig på branschen helt och hållet. 

På hantverksprogrammet får du utlopp för din kreativitet och dina ideér.

Är du intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Behörighet

För behörighet till Hantverksprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Hantverksprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Trollhättan. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Utbildningsförvaltningen 461 84 TROLLHÄTTAN
Telefon: 0520-49 50 00  
Mejladress: utbildning@trollhattan.se

Reportage

Hantverkseleven Arbesa har alltid varit intresserad av att bli frisör

Arbesa pluggar till Frisör på Hantverksprogrammet på Praktiska Gymnasiet Trollhättan.Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist så kommer skolan att kontakta dig.

Praktiska gymnasiet Trollhättan

Praktiska Gymnasiet i Trollhättan- hälften skola och hälften praktik

Vill du plugga något som både ger dig jobb och förutsättningar för framtida studier? Då är Praktiska Gymnasiet skolan för dig. Vi vet att det du kan lära dig på en arbetsplats lär du dig bäst där. Samtidigt får du...


Läs mer om Praktiska gymnasiet Trollhättan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Praktiska gymnasiet Trollhättan

Lasarettsvägen 9D
461 52 Trollhättan

 Visa telefonnummer
praktiska.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Hantverksprogrammet, Frisör, barberare och hår- och makeupstylist från Praktiska gymnasiet Trollhättan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Hantverkseleven Arbesa har allti...

Arbesa pluggar till Frisör på Hantverksprogrammet på Praktiska Gymnasiet Trollhättan.

Läs mer