Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Karlshamn Fria Läroverk
Programinformation
Karlshamn
Antal elever: cirka 20 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 180,0
    (medelvärde: 213,1) * statistik från 2022
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Om utbildningen

Medier, information och kommunikation på Karlshamn Fria Läroverk

På Samhällsvetenskapsprogrammet arbetar vi mycket med praktiskt lärande. Här får du göra, inte bara läsa. Programmet passar dig som vill lära dig mer om ledarskap, att arbeta i projekt, självkännedom, gruppdynamik, psykologi och kommunikation. Hos oss får du läsa kurser inom media, beteendevetenskap och samhällsvetenskap vilket ger dig en bredd av kunskaper och färdigheter.

Dina tre år på Samhällsvetenskapsprogrammet

ÅR 1
Under det första året får du mer koll på vilka yrken det finns inom medievärlden. Du får kunskap om att hantera digitala medier och får testa olika tekniker och programvaror som du redovisar genom en blogg eller webbtidning. Du får också träna upp din studieteknik inför högskole- och universitetsstudier och prova på olika yrkesroller för att bli förberedd för det du vill jobba med senare i ditt liv.

ÅR 2
I årskurs 2 utvecklar du dig på debattera, analysera, kommunicera, tänka och argumentera. Du får också kunskap om de lagar och regler som gäller för journalister. Beroende på vad du vill jobba med i din framtida karriär väljer du en fördjupning inom Samhällskunskap 2 eller Digitalt skapande 2

ÅR 3
Under ditt sista år skapar du en portfolio med bilder, texter och digitala verk, som är bra att ha när du söker jobb. Du gör även ett gymnasiearbete som du välja att koppla till vad du är intresserad av att jobba med i framtiden. De ämnen du läser kopplas ihop med reportageresor eller reportageuppdrag som gör att du blir väl förberedd för tiden efter gymnasiet.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlshamn Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Utbildningsförvaltningen, 374 81 Karlshamn
Telefon: 0454-81519
Mejladress: liselotte.edvardssonsvensson@karlshamn.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Karlshamn Fria Läroverk

Karlshamn Fria Läroverk – för studier och träning

Med utgångspunkt i forskning har vi skapat ett koncept där höga förväntningar, ordning och reda och en lösningsorienterad kultur skapar förutsättningar för goda studieresultat. Ett koncept där pulshöjande träning är en naturlig del av schemat. Välkommen till Karlshamn Fria Läroverk, gymnasieskolan...


Läs mer om Karlshamn Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Karlshamn Fria Läroverk

Kungsgatan 61
37438 Karlshamn

 Visa telefonnummer
karlshamn.laroverken.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Alexander

Jag tycker skolan är jättebra, de är fantastiska lärare som alltid finns till hjälp och hjälper dig när du har fastnat och utbildningen är riktigt rolig och man mår riktigt bra av att gå till skolan.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation från Karlshamn Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information