Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
8 februari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
8 februari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet - Medier, information och kommunikation

Samhällsvetenskapsprogrammet - Medier, information och kommunikation

Nyhet!
Nu inför vi profilen ”Ledarskap och kommunikation” på vårt Samhällsprogram. Vill du lära dig mer om ledarskap och hur man leder andra? Vill du få en inblick i olika typer av kommunikation och träna på hur man kommunicerar i olika sammanhang? Då är den här profilen helt rätt för dig!

Om utbildningen
Samhällsvetenskapsprogrammet är för dig som är intresserad av samhällsfrågor och hur samhället fungerar. Du läser bland annat samhällskunskap, historia, filosofi, psykologi och moderna språk. Du lär dig hur samhällen, organisationer och människor fungerar och vad som påverkar olika samhällsfrågor, både lokalt och globalt.

Vi erbjuder inriktningen medier, information och kommunikation där du får lära dig om journalistik, foto, film och ljud samt grafisk design. Vi undersöker hur vi med hjälp av kanaler och medier som till exempel Youtube och Podcasts både kan påverka, förändra och utveckla samhället. Under utbildningen utvecklar du ditt skrivande och dina kunskaper i olika digitala medier. Du får genom skarpa projekt använda dina kunskaper praktiskt och skapa kontakter med yrkesgrupper och branscher inom din inriktning.

Om Fria Läroverken
Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlshamn Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlshamn

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Utbildningsförvaltningen, 374 81 Karlshamn
Telefon: 0454-81519
Mejladress: liselotte.edvardssonsvensson@karlshamn.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Karlshamn Fria Läroverk
Kungsgatan 61
37438 Karlshamn

Skolan med det stora hjärtatKarlshamn Fria Läroverk är gymnasieskolan med det stora hjärtat. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Vi erbjuder både studie-...

Läs mer om Karlshamn Fria Läroverk och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
5/5
Alexander
20 jan 2016
Fria läroverken Karlshamn samhälle media

Jag tycker skolan är jättebra, de är fantastiska lärare som alltid finns till hjälp och hjälper dig när du har fastnat och utbildningen är riktigt rolig och man mår riktigt bra ...

Visa hela
Sponsrad