Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Karlshamn Fria Läroverk
Programinformation
Karlshamn
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Om utbildningen

Medier, information och kommunikation på Karlshamn Fria Läroverk

På Samhällsvetenskapsprogrammet arbetar vi mycket med praktiskt lärande. Här får du göra, inte bara läsa. Programmet passar dig som vill lära dig mer om ledarskap, att arbeta i projekt, självkännedom, gruppdynamik, psykologi och kommunikation. Hos oss får du läsa kurser inom media, beteendevetenskap och samhällsvetenskap vilket ger dig en bredd av kunskaper och färdigheter.

Dina tre år på Samhällsvetenskapsprogrammet

ÅR 1
Under det första året får du mer koll på vilka yrken det finns inom medievärlden. Du får kunskap om att hantera digitala medier och får testa olika tekniker och programvaror som du redovisar genom en blogg eller webbtidning. Du får också träna upp din studieteknik inför högskole- och universitetsstudier och prova på olika yrkesroller för att bli förberedd för det du vill jobba med senare i ditt liv.

ÅR 2
I årskurs 2 utvecklar du dig på debattera, analysera, kommunicera, tänka och argumentera. Du får cokså kunskap om de lagar och regler som gäller för journalister. Beroende på vad du vill jobba med i din framtida karriär väljer du en fördjupning inom Samhällskunskap 2 eller Digitalt skapande 2

ÅR 3
Under ditt sista år skapar du en portfolio med bilder, texter och digitala verk, som är bra att ha när du söker jobb. Du gör även ett gymnasiearbete som du välja att koppla till vad du är intresserad av att jobba med i framtiden. De ämnen du läser kopplas ihop med reportageresor eller reportageuppdrag som gör att du blir väl förberedd för tiden efter gymnasiet.

Träningstillval

Karlshamn Fria Läroverk erbjuder dig flera olika alternativ för dig som vill kombinera dina studier med träning.

Profil: För dig som vill kombinera studierna med ett intresse för träning. Du går en inriktning med mycket träning på schemat och du väljer till idrottskurser som ditt individuella val. På Karlshamn Fria Läroverk erbjuder vi: Fys och hälsa, Fotboll och Ishockey.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Karlshamn Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Som boende i samma kommun som Karlshamn Fria Läroverk söker du till programmet via Antagningskansliet för Karlshamn, Olofström och Ronneby. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: 374 81 KARLSHAMN
Telefon: 0454-81519
E-post: liselotte.edvardsson@utb.karlshamn.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Karlshamn Fria Läroverk

Karlshamn Fria Läroverk

Karlshamn Fria Läroverk – för studier och träning

Karlshamn Fria Läroverk är gymnasieskolan för studier och träning. De brinner för att göra dig till den bästa versionen av dig själv. Stort fokus läggs på träning och fysisk aktivitet eftersom vi är övertygade om att det är viktigt för...


Läs mer om Karlshamn Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Karlshamn Fria Läroverk

Kungsgatan 61
37438 Karlshamn

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Alexander
(5)
Jag tycker skolan är jättebra, de är fantastiska lärare som alltid finns till hjälp och hjälper dig när du har fastnat och utbildningen är riktigt rolig och man mår riktigt bra av att gå till skolan.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.