Samhällsvetenskapsprogrammet, medier, information och kommunikation

Kalmar Fria Läroverk
Programinformation
Kalmar
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Om utbildningen

Läs medier, information och kommunikation på Kalmar Fria Läroverk

Vi erbjuder två samhällsvetenskapliga inriktningar; Beteendevetenskap samt Medier- information och kommunikation. Inom båda inriktningarna arbetar vi mycket med praktiskt lärande. Här får du göra, inte bara läsa.

Media är för dig som vill lära dig mer om journalistik, foto, film och ljud, grafisk design och kommunikation.

Dina tre år på Samhällsvetenskapsprogrammet

ÅR 1

Under ditt första år bekantar du dig med de olika program som finns på din Macdator. Du får också lära dig hur man hanterar en kamera och utveckla ditt bildseende i kursen Fotografisk bild. Du får arbeta mycket med skrivande och lär dig skriva olika slags texter med fokus på journalistik.

På utbildningen arbetar du i olika projekt, lär dig grunderna i digitala medier och foto, presentationsteknik, moderna språk och entreprenörskap. Som förberedelse för fortsatta studier övar du upp din studieteknik.

ÅR 2

Andra året får du lära dig om hur personer jobbar i medievärlden och hur den är uppbyggd. Du utvecklar ditt sätt att argumentera, kommunicera, tänka, analysera och debattera. Du får möjlighet att fördjupa dig i det media du är intresserad av; radioproduktion, film- och tv-produktion eller foto. En rad spännande projekt sker under året och du får dessutom åka på studiebesök till Stockholm för att besöka SVT, riksdagen och genomföra en kulturell aktivitet. Överlag får du bred kunskap om hur reklam fungerar både teoretiskt och praktiskt. Exempelvis får du göra projekt med riktiga företag i Kalmar.

ÅR 3

Ditt tredje år är fyllt av intressanta och roliga projekt och kurser och du får åka på en reportageresa utomlands. Året genomsyras av ditt gymnasiearbete, där du väljer själv vad du vill fördjupa inom för område. Du fortsätter att utvecklas i svenska och engelska och i mediekurserna färdigställer du din portfolio med bilder, texter och andra slags digitala verk. Portfolion kan sedan vara till hjälp när du söker jobb. Du får även göra upp en plan för dina framtida studier, jobb eller företagande och får möjlighet att utvecklas inom det område du är intresserad av.

Du genomför även ett gymnasiearbete under ditt sista år, där du får möjlighet att fördjupa dig inom ett ämne och ta mycket eget ansvar.

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Kalmar Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, medier, information och kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, medier, information och kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, medier, information och kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

Kalmar Fria Läroverk

Kalmar Fria Läroverk – för studier och träning                                 

Med utgångspunkt i forskning har vi skapat ett koncept där höga förväntningar, ordning och reda och en lösningsorienterad kultur skapar förutsättningar för goda studieresultat. Ett koncept där pulshöjande träning är en naturlig del av schemat. Välkommen till Kalmar Fria Läroverk,...


Läs mer om Kalmar Fria Läroverk och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kalmar Fria Läroverk

Nygatan 18B
39234 Kalmar

 Visa telefonnummer
kalmar.laroverken.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner.

1a års elev

Fria läroverken var det enda valet för mig. Jag trivs fantastiskt bra med både lärare och elever. Jag ser fram emot de 2.5 åren jag har kvar. Fria har en gemenskap som inte de stora skolorna får. Min gymnasietid kommer bli min bästa tid i livet.

Josefine

Jag tycker att denna linje är jättekul och samtidigt väldigt intressant. Man får lära sig saker på ett kul sätt vilket är väldigt bra!

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,8)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, medier, information och kommunikation från Kalmar Fria Läroverk, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information