Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, medier, information och kommunikation

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Samhällsvetenskapsprogrammet - Medier, information och kommunikation

Nyhet!
Nu inför vi profilen ”Ledarskap och kommunikation” på vårt Samhällsprogram. Vill du lära dig mer om ledarskap och hur man leder andra? Vill du få en inblick i olika typer av kommunikation och träna på hur man kommunicerar i olika sammanhang? Då är den här profilen helt rätt för dig!

Samhällsvetenskapsprogrammet ger dig en bred utbildning där du bland annat läser samhällskunskap, historia, filosofi, psykologi och moderna språk. Du lär dig hur samhällen, organisationer och människor fungerar och vad som påverkar olika samhällsfrågor, både lokalt och globalt. Samhälle med inriktning medier, information och kommunikation är för dig som är intresserad av journalistik, foto, film, ljud och grafisk design. Du får utveckla ditt skrivande, din känsla för formgivning och du tränar på att kommunicera både muntligt och i skrift. 

Om Fria Läroverken

Fria Läroverken har gymnasieskolor med såväl studieförberedande som yrkesprogram, i Karlstad, Linköping, Malmö, Norrköping, Ystad, Kalmar och Karlshamn. Den första av skolorna startade 2003.

Varmt välkommen till Kalmar Fria Läroverk!

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, medier, information och kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, medier, information och kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, medier, information och kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Kalmar Fria Läroverk
Nygatan 18B
39234 Kalmar

Skolan med det stora hjärtatKalmar Fria Läroverk är gymnasieskolan med det stora hjärtat. Våra ledord när det kommer till studier är lärarledd undervisning i en trygg inlärningsmiljö utifrån det som enligt forskning leder till bäst kunskapsutveckling. Vi erbjuder både studie-...

Läs mer om Kalmar Fria Läroverk och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,8

Baseras på 4 recensioner
Skriv en recension
5/5
1a års elev
06 jan 2016
Enda valet

Fria läroverken var det enda valet för mig. Jag trivs fantastiskt bra med både lärare och elever. Jag ser fram emot de 2.5 åren jag har kvar. Fria har en gemenskap som inte de...

Visa hela
5/5
Tove
18 dec 2015
recension fria läroverken kalmar

jättebra skola! är verkligen nöjd med mitt val.

4/5
Josefine
17 dec 2015
Tycke och tankar

Jag tycker att denna linje är jättekul och samtidigt väldigt intressant. Man får lära sig saker på ett kul sätt vilket är väldigt bra!

Sponsrad