Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Schillerska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 180 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 125,0
    (medelvärde: 238,3) * statistik från 2021
 Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap

Nyfikenhet, kreativitet och analytiskt tänkande

På Naturvetenskapsprogrammet får du grunden för fortsatta studier inom naturvetenskap, teknik och matematik. Våra lärare är engagerade och vill inspirera alla till ett vetenskapligt tänkande inom samhällsfrågor och inom frågor om miljö och hållbar utveckling. Vi har lärmiljöer som sedan 100 år har använts till undervisning i naturvetenskap.

Ett brett kursutbud

På Schillerska har vi ett nära samarbete med Chalmers tekniska högskola där du kan läsa fysik 3. Du får även ta del av skolans atmosfär av kultur, kreativitet och samhällsengagemang. Inom det individuella valet kan du välja att inrikta dig mot till exempel filosofi och psykologi, litteratur och skrivande eller bild och form. Du kan också välja att läsa mer språk.

Naturvetenskapliga programmet ger dig behörighet till naturvetenskapliga utbildningar på universitet och högskola.

Inrikta dig inom ditt individuella val

Inom ramen för ditt individuella val kan du välja att inrikta dig mot exempelvis psykologi och filosofi, litteratur och skrivande eller bild och form. Det finns också möjlighet för dig att läsa mer eller fler språk. De naturvetenskapliga ämnen du läser influeras på ett naturligt sätt av de övriga programmen på skolan med färg- och materiallära, perspektivlära och samhällsbyggande.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Franska och tyska sektionen

Välj Franska och Tyska sektionen med högre studietakt

Franska och tyska sektionen är för dig som vill fördjupa dig inom språk och kultur. Sektion kan väljas i det humanistiska, naturvetenskapliga och samhällsvetenskapsprogrammet. Svenska och modersmålstalande lärare hjälper dig igenom en hö- gre studietakt med bland annat en intensiv talträning på lektionerna. För att söka måste du ha läst språket i grundskolan men du behöver inte haft toppbetyg. Huvudsaken är att du är motiverad och vill lära dig mer om länderna.

Förbereder för högre studier

Vi kan erbjuda dig franska och tyska upp till steg 7. Steg 7 är en litterär kurs som kvalificerar dig att tentera 15 poäng av universitetskursen i språ-ket. Du får också möjlighet att ta språkdiplomexamen som kan ge dig behörighet till fransk -och tyskspråkiga universitet. Undervisningen på fransk- och tysk sektion sker i samarbete med Hvitfeldtska gymnasiet.

Studieresor

På Schillerska har vi generösa resestipendier att dela ut till elever. Du har goda möjligheter att få studieresor till Frankrike och Tyskland delvis betalda. På sektionen kan du se fram emot en intressant och omväxlande studietid präglad av snabba framsteg. När du lämnar gymnasiet står hela den tysk- och fransktalande världen öppen för dig!

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Programmet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...


Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet

Vasagatan 19
411 24 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

En nöjd elev!
Verkligen en toppenskola, mycket fina lokaler, jättebra lärare och ett stort urval av elever. Mycket trevlig skola att gå på, en härlig gemenskap finns också på skolan och eleverna har bra inflytande över undervisningen i den mån som går! Skolan har en elevkår som är väldigt bra på att hitta på många olika aktiviteter såsom inspark, poängjakt, k...
Visa hela
Hannah
Perfekt skola för den som ville lära sig och utvecklats, man behandlas som en individ och inte som en klass. För den som söker gemenskap, vänner och kunskap är Schillerska det klara valet!!
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Schillerska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Schillerska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information