Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Schillerska gymnasiet, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 289,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 190 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 137,5
(medelvärde: 289,1)
Få mer information om programmet 👍

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

 Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap

Nyfikenhet, kreativitet och analytiskt tänkande

På Naturvetenskapsprogrammet får du grunden för fortsatta studier inom naturvetenskap, teknik och matematik. Våra lärare är engagerade och vill inspirera alla till ett vetenskapligt tänkande inom samhällsfrågor och inom frågor om miljö och hållbar utveckling. Vi har lärmiljöer som sedan 100 år har använts till undervisning i naturvetenskap.

Ett brett kursutbud

På Schillerska har vi ett nära samarbete med Chalmers tekniska högskola där du kan läsa fysik 3. Du får även ta del av skolans atmosfär av kultur, kreativitet och samhällsengagemang. Inom det individuella valet kan du välja att inrikta dig mot till exempel filosofi och psykologi, litteratur och skrivande eller bild och form. Du kan också välja att läsa mer språk.

Naturvetenskapliga programmet ger dig behörighet till naturvetenskapliga utbildningar på universitet och högskola.

Inrikta dig inom ditt individuella val

Inom ramen för ditt individuella val kan du välja att inrikta dig mot exempelvis psykologi och filosofi, litteratur och skrivande eller bild och form. Det finns också möjlighet för dig att läsa mer eller fler språk. De naturvetenskapliga ämnen du läser influeras på ett naturligt sätt av de övriga programmen på skolan med färg- och materiallära, perspektivlära och samhällsbyggande.

Vid frågor kontakta programsamordnare Cornelis Sundlöf 
cornelis.sundlof@educ.goteborg.se 0722-42 96 98

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Franska och tyska sektionen

Välj Franska och Tyska sektionen med högre studietakt

Franska och tyska sektionen är för dig som vill fördjupa dig inom språk och kultur. Sektion kan väljas i det humanistiska, naturvetenskapliga och samhällsvetenskapsprogrammet. Svenska och modersmålstalande lärare hjälper dig igenom en hö- gre studietakt med bland annat en intensiv talträning på lektionerna. För att söka måste du ha läst språket i grundskolan men du behöver inte haft toppbetyg. Huvudsaken är att du är motiverad och vill lära dig mer om länderna.

Förbereder för högre studier

Vi kan erbjuda dig franska och tyska upp till steg 7. Steg 7 är en litterär kurs som kvalificerar dig att tentera 15 poäng av universitetskursen i språ-ket. Du får också möjlighet att ta språkdiplomexamen som kan ge dig behörighet till fransk -och tyskspråkiga universitet. Undervisningen på fransk- och tysk sektion sker i samarbete med Hvitfeldtska gymnasiet.

Studieresor

På Schillerska har vi generösa resestipendier att dela ut till elever. Du har goda möjligheter att få studieresor till Frankrike och Tyskland delvis betalda. På sektionen kan du se fram emot en intressant och omväxlande studietid präglad av snabba framsteg. När du lämnar gymnasiet står hela den tysk- och fransktalande världen öppen för dig!

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Programmet är högskoleförberedande.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 6 recensioner
Skriv en recension
5/5
smjaow
13 nov 2023
Väldigt bra skola

Jag är jättenöjd. Naturklassen har många sköna människor o de e lagom mycket plugg. Den består typ av smarta samhällare.

5/5
Schillian
13 nov 2023
skit bra

Väldigt trevlig skola. Man behandlas på rätt sätt och det finns en stor variation av människor. Väldigt emo skola dock, så ansök inte om du har något emot det. Lärarna är trev...

Visa hela
5/5
Kim
13 nov 2023

Det går fort, men det är roligt och intressant. Natur på Schillerska har verkligen varit helt rätt val för mig. Om man inte riktigt hänger med under genomgångarna på lektionerna...

Visa hela
Schillerska gymnasiet
Vasagatan 19
411 24 Göteborg

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...

Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad