Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskap

Är du intresserad av natur, forskning och teknik? Vill du ha en gymnasieutbildning som öppnar många dörrar för framtiden? Då är Naturvetenskapsprogrammet ett bra val för dig. 

Programmet passar dig som vill förstå hur världen, kroppen och rymden är uppbyggd. Förutom de vanliga gymnasieämnena fördjupar du dig i kurser som fysik, kemi, biologi och matematik. 

Naturvetenskapsprogrammet är ett brett program som ger behörighet till många naturvetenskapliga utbildningar på universitet och högskola, men även inom andra ämnen. 

Inriktning 

På Tekniska Gymnasiet erbjuds inriktningen Naturvetenskap. Här tar du de naturvetenskapliga ämnena till en högre nivå. Du får till exempel en inblick i cell- och molekylärbiologi, astronomi och bioteknik – bland annat genom fascinerande experiment. 

Varför välja Naturvetenskapsprogrammet?

  • Fördjupa dig i naturvetenskapliga ämnen som fysik, kemi och biologi  
  • Testa dina färdigheter i praktiken genom experiment   
  • Få bred behörighet till högskola 
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Uddevalla

Fortsatta studier

Det mest naturliga steget efter examen är att studera vidare på högskola eller universitet. Där kan du studera vidare och bli exempelvis läkare, apotekare, farmakolog och miljösamordnare. Stora framtidsutsikter finns också inom områdena bioteknik, biomedicin och biokemi där efterfrågan på kompetent personal är väldigt hög.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Tekniska Gymnasiet Uddevalla
Tjärhovsgatan 8
45142 Uddevalla

Den moderna akademin 

Stor bildning med fokus på vetenskap, teknik och matematik. Verkliga färdigheter och personlig utveckling. Det här är Tekniska Gymnasiet.  På Tekniska Gymnasiet är du och din utveckling alltid i centrum. Genom ett stort kunskapsfokus i kombination med verklighetsnära lärande –...

Läs mer om Tekniska Gymnasiet Uddevalla och visa alla program.

Sponsrad