Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Gymnasieakademin
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 120 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 275,0
    (medelvärde: 297,7) * statistik från 2021

Film

Lyssna på när elever från Gymnasieakademin berättar om vad som fick dem att söka Gymnasieakademin, och dessutom skickar med några tips till dig som snart ska söka skola och program. Vi träffar två elever från respektive program; Samhällsprogrammet, Naturprogrammet, Ekonomi, Hotell och Turism samt Handel & Administration.

   

Om utbildningen

Läs Natur – Naturvetenskap på Gymnasieakademin i Göteborg

Har du drömmar om att efter högskole- universitetsstudierna bli läkare, veterinär, eller kanske kriminaltekniker? Har du redan idag ett stort intresse för matematik, fysik, kemi och biologi? Vill du ta nästa steg för att skaffa dig en bred och framtidssäker utbildning? Då skall du välja vårt Naturvetenskapliga program. Vi erbjuder inriktningarna naturvetenskap och samhällsvetenskap.

På Naturvetenskapliga programmet på Gymnasieakademin övar du ditt kritiska tänkande, ditt logiska resonemang och din problemlösningsförmåga.

Du får omsätta naturvetenskapliga teorier i praktiken med olika laborationer såsom parfymtillverkning, organdissektion och mediciners effekt på levande organismer.

Du får även gå på studiebesök på bl.a. Universeum, Naturhistoriska muséet, Värö Pappersbruk, Renova och Gryaab.

Efter genomförd utbildning är du väl förberedd att gå universitetsutbildningar med naturvetenskapliga eller matematiska inriktningar på till exempel Chalmers eller KTH.

Bra sammanhållning på Gymnasieakademin

Gymnasieakademin är en personlig skola i med en lång tradition beläget i centrala Göteborg. Skolan lägger fokus på att varje elev ska få en klar framtidsvision.

Eleverna har en stark gemenskap med varandra och sina lärare för att de ska få det personliga stöd de behöver. På Gymnasieakademin finner du en plattform där du kan utvecklas, uppleva studiero, må bra och knyta nya band.

”Tack vare skolans storlek har lärarna möjlighet att fokusera på varje individuell elev och man får den hjälp man behöver” – Vase Petrov, Naturvetenskap

Möjligheter efter inriktning Naturvetenskap

Efter att ha läst naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap kommer du ha goda förutsättningar för att kunna läsa vidare på högskola eller universitet. Naturvetenskapsprogrammet är en bred utbildning som kommer ge dig många valmöjligheter för vidare studier. Möjliga yrkesutgångar är bland annat civilingenjör, läkare, eller biolog.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin – en trygg, personlig skola mitt i city

Vi är en personlig skola i centrala Göteborg som ger dig det fokus och stöd du behöver. Hos oss kan du utvecklas, må bra och träffa nya kompisar i en trygg och lugn miljö tillsammans med duktiga lärare och andra...


Läs mer om Gymnasieakademin och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gymnasieakademin

Södra Hamngatan 29
41114 Göteborg

 Visa telefonnummer
gymnasieakademin.se

Recensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 3 recensioner.

Tidigare elev
Lärarna är oprofessionella, hjälper aldrig eleverna och håller ihop, de är alla tillsammans och skyddar varandra. Skolledningen tar inte elevernas frågor och åsikter på allvar och svarar inte när man vill nå dem, detsamma gäller de flesta lärarna i denna skola. Inga sittplatser, ofungerade datorer som man själv får betala för, lärarna lägger fr...
Babak Rahimian - Skolchef Kommentar:
Hej!

Jag beklagar att du har den uppfattningen om vår skola. Det är ingen bild som vi känner igen.

Du är varmt välkommen att kontakta mig på mejl. Det skulle vara en stor hjälp i vårt förbättringsarbete.

Mvh
Babak Rahimian
Skolchef
Gymnasieakademin
Visa hela
okänd
Gymnasieakademin är en liten skola för dom som föredrar det, det resulterar till bra lärarkontakt bla. Schemat är oftast väldigt bra, iallafall i 2:an och 3:an. Lektionerna är dessutom 1h så det blir inte att man sitter utan koncentration i den sista halvtimmen av lektionen. Lärarna är väldigt duktiga på att lära ut, iallafall dom som jag haft i...
Visa hela
okänd
Gymnasieakademin är inte som alla andra gymnasium utan detta är en skola som lägger stort fokus på sina elever så att dom klarar av att få en gymnasieexamen samt klarar sina kurser. När man börjar i tvåan och trean så börjar man oftast på eftermiddagen lektionerna är ca 1h långa vilket gör att risken för utmatning och stress minskar. Lärarna för...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,0)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Gymnasieakademin, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information