Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Gymnasieakademin
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 120 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 235,0
    (medelvärde: 260,2) * statistik från 2017

Film

Se filmen om Gymnasieakademin, en gymnasieskola i centrala Göteborg!

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet på Gymnasieakademin i Göteborg

Gillar du att experimentera och lösa problem? Har du ett intresse för matematik, fysik, kemi och biologi? Då är naturvetenskapsprogrammet på Gymnasieakademin valet för dig.
Går du naturvetenskapsprogrammet på Gymnasieakademin får du en högskoleförberedande utbildning som kommer att utveckla ditt vetenskapliga förhållningssätt.

Inriktning Naturvetenskap

Utbildningen präglas av att du kommer att få genomföra laborationer och experiment. Detta gör att du kommer utveckla dina kunskaper i praktiska sammanhang.
Du utvecklar ett vetenskapligt förhållningssätt och tränar ditt kritiska tänkande, logiska resonemang och din problemlösningsförmåga.
Programmets fokus utmärks de fyra inriktningarna: Biologi 2, Fysik 2, Kemi 2 och Matematik 4.

Sammanhållning på Gymnasieakademin

Gymnasieakademin är en liten, personlig skola i med en lång tradition beläget i centrala Göteborg. Skolan lägger fokus på att varje elev ska få en klar framtidsvision. Elever har en stark gemenskap med varandra och sina lärare för att de ska få det personliga stöd de behöver.
På Gymnasieakademin finner du en plattform där du kan utvecklas, uppleva studiero, må bra och knyta nya band.

”Tack vare skolans storlek har lärarna möjlighet att fokusera på varje individuell elev och man får den hjälp man behöver” – Vase Petrov, Naturvetenskap

Möjligheter efter inriktning Naturvetenskap

Efter att ha läst naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap kommer du ha goda förutsättningar för att kunna läsa vidare på högskola eller universitet. Naturvetenskapsprogrammet är en bred utbildning som kommer ge dig många valmöjligheter för vidare studier. Möjliga yrkesutgångar är bland annat civilingenjör, läkare, eller biolog.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Gymnasieakademin söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin

Gymnasieakademin – Har eleven i centrum

Gymnasieakademin är en skola i centrala Göteborg som har varje elevs personliga utveckling i centrum. Skolan är liten, vilket gör att du får uppleva en stark gemenskap där du ges möjlighet att få det fokus och stöd du behöver. På...


Läs mer om Gymnasieakademin och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gymnasieakademin

Södra Hamngatan 29
41114 Göteborg

 Visa telefonnummer
gymnasieakademin.nu

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner.

okänd
(3)
Gymnasieakademin är en liten skola för dom som föredrar det, det resulterar till bra lärarkontakt bla. Schemat är oftast väldigt bra, iallafall i 2:an och 3:an. Lektionerna är dessutom 1h så det blir inte att man sitter utan koncentration i den sista halvtimmen av lektionen. Lärarna är väldigt duktiga på att lära ut, iallafall dom som jag haft i...
Visa hela
okänd
(5)
Gymnasieakademin är inte som alla andra gymnasium utan detta är en skola som lägger stort fokus på sina elever så att dom klarar av att få en gymnasieexamen samt klarar sina kurser. När man börjar i tvåan och trean så börjar man oftast på eftermiddagen lektionerna är ca 1h långa vilket gör att risken för utmatning och stress minskar. Lärarna för...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Gymnasieakademin, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 2 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: