Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap (AST)

Burgårdens gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 30 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 150,0
    (medelvärde: 212,3) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2023-01-18
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap (AST)

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap för dig med AST

Gillar du att experimentera, laborera, och miljöfrågor? Vill du fördjupa dina kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik? Då är det här programmet för dig! Här utvecklar du dina förmågor som kreativ problemlösare.

AST-enheten har utbildningar för dig med diagnos inom autismspektrum. Personalen utgör ett team med olika professioner som skapar en trygg lärmiljö för dig. I teamet finns specialpedagoger, speciallärare, ämneslärare och resurspedagoger – med bred kompetens och mångårig erfarenhet. Vårt förhållningssätt bygger på tillit, respekt och hänsyn till funktionsvariationer och elevernas starka sidor lyfts fram.

På AST-enheten kan du läsa Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen Beteendevetenskap, Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen Naturvetenskap eller Individuellt alternativ. 

På Naturvetenskapsprogrammet med inriktningen naturvetenskap får du fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Du lär dig att tänka kritiskt, resonera logiskt, lösa problem och göra iakttagelser. 

Efter din utbildning 

Efter din utbildning har du särskild behörighet att läsa vidare på högskolan till ditt drömyrke! Kanske är det veterinär, sjuksköterska, läkare eller arkeolog.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap (AST), vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap (AST)

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap (AST) så kommer skolan att kontakta dig.

Burgårdens gymnasium

Burgårdens gymnasium - där yrkesdrömmar blir verklighet

På Burgården utbildar vi för verkligheten, och precis som i verkligheten är vår skola en myllrande värld, med massor av inriktningar, människor och möten. Vi erbjuder yrkesprogram, högskoleförberedande program och introduktionsprogram. Vi är en mångkulturell skola med elever från alla...


Läs mer om Burgårdens gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Burgårdens gymnasium

Skånegatan 20
402 29 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap (AST) från Burgårdens gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Jag är gymnasiesökande *
Ja
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information