Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna
Programinformation
Sollentuna
Antal elever: cirka 40 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 185,0
    (medelvärde: 243,7) * statistik från 2021

Film

Om utbildningen

Naturvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium

Genom att välja Naturvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna kan du vara säker på två saker. Att du kommer att vara väl förberedd för fortsatta studier samt att du kommer läsa en riktigt spännande utbildning. Här har du möjlighet att läsa många intressanta fördjupningskurser som till exempel astrofysik eller kriminalteknik.

Skolan har dessutom ett väl fungerande samarbete med ortens högskolor/universitet för att säkerställa att utbildningen är i linje med det som krävs på högre nivåer och för att dina gymnasiestudier ska bli mer utmanande och spännande.

Inriktning Naturvetenskap

På Naturvetenskapsprogrammet erbjuds inriktningarna Naturvetenskap samt Naturvetenskap och samhälle, där du läser mer matematik och dessutom fortsättningskurser i kemi, biologi och fysik, Utöver inriktningen kan du även välja mellan två programfördjupningar: Naturvetenskap där du får läsa naturvetenskaplig specialisering och matematik Global hållbarhet där du får läsa Politik och hållbar utveckling samt internationella relationer.

Bli förberedd för vidare studier

Klara Teoretiska Gymnasium satsar på att eleverna som går här ska få en gedigen högskoleintroducerande utbildning och bli väl förberedda för de utmaningar som väntar på högskola och universitet såväl som i yrkeslivet. Detta sker bland annat genom specialiseringskurser inom intressanta forskningsområden.

Högskoleintroducerade forskning

På Klara Teoretiska Gymnasium kommer kursen Naturvetenskaplig specialisering fokusera på aktuella och spännande forskningsområden. Om du är mer intresserad av kemi och biologi kan du göra djupdykningar i ett valt forskningsområde som exempelvis marinbiologi, mikrobiologi, kriminalteknik, medicin eller genteknik. Om du är mer intresserad av fysik kommer du få möjligheter att fokusera på ett spännande forskningsområde inom modern fysik. Det kan då till exempel handla om astrofysik där du får kunskaper om universums olika fenomen, alltifrån partiklarnas minsta rörelser till svarta hål och tidsresor.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna

Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna

Klara Teoretiska Gymnasium i Sollentuna är gymnasieskolan för dig som vill vidare till en högre universitetsutbildning och redan nu vill satsa. Skolan ser till att du både kommer att bli inspirerad och utmanas under dina tre år. Unikt med Klara...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna

Turebergsvägen 3
191 47 Sollentuna

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Sollentuna, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information