Högskoleförberedande program

Naturvetenskapsprogrammet, Musik - Särskild variant

Kulturama Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
20 april, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 20 (.)
Få mer information om programmet 👍

Naturvetenskapsprogrammet, Musik - Särskild variant

Natur Musik på Kulturama

Särskild variant Musik

Älskar du musik och vill spela i ensemble under dina tre år på gymnasiet parallellt med dina naturvetenskapliga studier? I särskild variant Musik får du en musikalisk och teknisk kunskap inom genrer som rock, pop, soul, jazz och RnB som kommer att utveckla ditt musicerande.

Parallellt med Naturvetenskapsprogrammets kurser kommer du ha lektioner i musik med fokus på ensembleundervisning. Med ensemblespel som grund, kommer du få möjlighet att samarbeta i grupp som musiker och sångare.

Här får du en musikalisk och teknisk kunskap inom genrer som Rock, Pop, Soul, Jazz och RnB som kommer att utveckla ditt musicerande. Du kommer också att planera och delta i konserter under utbildningen.

Kurser inom den särskilda varianten ”Musik”

Ensemble med körsång, 200 poäng

Du lär dig att musicera ihop med andra genom ensemblespel och du lär dig att kommunicera med publik och medmusikanter.

Du arbetar med dina klasskamrater mot konserter som ni kommer att ha under året.

Du studerar flera olika genres och du får fördjupa dig som musiker och artist.

Ensemble 2, 100 poäng
Detta är en fortsättningskurs där du ges möjlighet att fördjupa dig inom ensemblespel och spela mer avancerad musik, och svårare arrangemang.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar, dels en labbsal för de naturvetenskapliga ämnena samt dels salar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak.

Elever på Musik har tillgång till ensemblesalar, musikstudios, musikredigeringsrum, gitarr- och basrum, musikteorisalar, pianostudio, slagverksrum, övningsrum för musik och sång.


Produktioner och samarbeten
Som elev på Natur särskild variant musik så kommer du att ges möjlighet att framföra dina låtar på någon av skolans alla scener. Du kommer att få medverka på konserter, flera gånger per läsår för en betalande publik. Dessutom ges det möjlighet att samarbeta med eleverna på det estetiska programmet.

Information för ansökan
Ansökningskod: NANASVE, Musik
Program: Naturvetenskapsprogrammet
Särskild variant: Musik

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Musik - Särskild variant, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Musik - Särskild variant

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Efter gymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet med Naturvetenskap och samhälle som inriktning och med särskild variant Musik är högskoleförberedande. Programmet ger dig möjlighet att söka vidare till samhällsvetenskapliga, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

För den som vill finns även möjlighet att läsa in behörighet för inriktningen Naturvetenskap, det vill säga matematik 4 och fysik 2 och kemi 2. Här ingår kurser som ger särskild behörighet vilket framför allt passar dig som är intresserad av vidare studier inom naturvetenskap, teknik och medicin.

Inom alla branscher är efterfrågan stor på lösningsorienterad och kreativ kompetens - kompetenser som våra elever tränar varje vecka genom sin estetiska variant.

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Musik - Särskild variant så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner
Skriv en recension
5/5
Lydia Doris
16 dec 2022
Bästa tiden i mitt liv

En perfekt kombination av naturvetenskapliga programmet men med en estetisk profil (i mitt fall musik). Utbildningen är i stort toppen - de flesta lärarna - såväl ämneslärarna i...

Visa hela
4/5
Hunken
25 okt 2021
Fett skön skola

Jättebra skola! Skit kul på plats för det är så härliga människor. Superbra gemenskap. Enda dåliga är maten som suger!

Kulturama Gymnasium
Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

Kulturama Gymnasium – en unik miljö för estetisk utveckling! 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska...

Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad