Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Polhemsgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 380 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 215,0
    (medelvärde: 299,5) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Välj Naturvetenskap på Polhemsgymnasiet

Utbildningen på Naturvetenskapsprogrammet på Polhemsgymnasiet i Göteborg ger dig grunden för att studera vidare inom naturvetenskap, matematik och teknik. Du blir även förberedd för fortsatta studier inom andra områden eftersom Naturvetenskapsprogrammet ger en bred högskoleförberedelse.

Innehåll på inriktning Naturvetenskap

På Polhemsgymnasiet erbjuds inriktningen Naturvetenskap på Naturvetenskapsprogrammet. Fokus i utbildningen är på naturvetenskap och matematik, i årskurs två och tre väljer du sedan programfördjupning och individuella val efter just dina intressen. Du kan då till exempel välja kurser inom språk, samhällsvetenskap, estetiska ämnen, matematik, fysik, biologi, idrott och hälsa, psykologi och programmering.

Inom programfördjupning erbjuder Polhemsgymnasiet kurser som Modernt språk, Engelska 7, Fysik 3, Matematik 5, Samhällskunskap 2 och Psykologi 1.

För dig som är extra intresserad av biologi finns möjligheten att välja profilen Biovetenskap. För dig som istället är mer intresserad av programmering finns profilen Matematik och data.

Profil Biovetenskap

Inom profilen Biovetenskap ges kursen Bioteknik som programfördjupning. I denna kurs får du kunskaper inom genteknik och mikrobiologi. En del av arbetet sker i projektform och ett annat viktigt inslag är laborationer. Genom olika studiebesök och kontakter med forskare ges du inblick i olika yrken och verksamheter inom det biovetenskapliga området.

Profil Matematik och data

För dig som är dataintresserad finns möjlighet att läsa Programmering 1 och Matematik 5 inom profilen Matematik och data. Genom att eleverna som läser profilen går i samma klass får ni stora möjligheter att lära av varandra och utvecklas inom områden som till exempel programmering.

Du får undervisning av kunniga och kompetenta lärare på Naturvetenskapsprogrammet. Två av lärarna har blivit belönade med Ingvar Lindqvistpriset av Kungliga Vetenskapsakademin, som är ett pris som tilldelas lärare som har gjort stora pedagogiska insatser inom matematik och naturvetenskapliga ämnen. Skolans lokaler är väl rustade för naturvetenskapliga ämnen.

Internationellt utbyte med Shanghai

Sedan 2005 har både elever och lärare haft ett kulturellt och matematiskt samarbete med en skola i Shanghai. Dessa möten sker både via Internet och genom besök i respektive städer.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Polhemsgymnasiet

Polhemsgymnasiet på Lindholmen i Göteborg

Polhemsgymnasiet i Göteborg är en skola där du får ta eget ansvar, samtidigt som du har kunniga lärare som stöd. Stort fokus är på förståelse och pedagogik som stimulerar till inlärning. Just därför kallar man Polhemsgymnasiet för en kunskapsskola. Skolan...


Läs mer om Polhemsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Polhemsgymnasiet

Diagonalen 4
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,3

Baseras på 3 recensioner.

En missnöjd fd elev
(2)
Lärarna var generellt okej, men absolut inget att jubla över, då de var otroligt opersonliga och gav väldigt lite stöttning. Uttrycket att man på polhem skulle vara så olika stämde inte. Där gick otroligt många av tjejerna runt med likadana handväskor, kläder och frisyrer; killarna likaså. Överbefolkad skola, med trånga korridorer, och hade man ...
Visa hela
Erik
(4)
Mycket nöjd med skolan. Lärarna och undervisningen är bra och matkortet är dagens höjdpunkt. Nära till bibliotek och science Park när man behöver plugga. Lite tråkiga lokaler att hänga i på raster.
Johan
(4)
Du som funderar på Polhem bör inte förvänta sig något utöver det vanliga. Det är en generellt bra lärare med några få undantag. Skolan har matkort som är trevligt eftersom man får lämna skolan en gång per dag. Dock resulterar det i långa raster. Skolan är dock i vissa områden väldigt dålig, skolan skaffar endast vikarier om lärare är sjukskr...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,3)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Polhemsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Polhemsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: