Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Polhemsgymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 390 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 252,5
    (medelvärde: 285,0) * statistik från 2022

Om utbildningen

Välj Naturvetenskap på Polhemsgymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet ger en bred och stabil grund inför universitets- och högskolestudier. Du kan läsa vidare inom naturvetenskap, matematik, teknik och i princip alla andra områden.

Om du tycker att det är spännande med naturvetenskap och vill veta mer om hur allt i världen är uppbyggt så är Naturvetenskapsprogrammet rätt för dig. Här får du lära dig att tänka kritiskt och att föra logiska resonemang. Du kommer få arbeta med flera olika metoder för att lösa problem och göra vetenskapliga iakttagelser.

Vill du studera vidare till exempelvis läkare, veterinär, ingenjör eller forskare så är naturvetenskapsprogrammet på Polhemsgymnasiet rätt. För dig som inte riktigt vet vad du vill jobba med i framtiden, men har ett naturvetenskapligt intresse, ger utbildningen dig en bred bas inför vidare studier.

Under utbildningen får du möta arbetsmiljöer där naturvetare är verksamma, både i Sverige och utomlands. I årskurs 1 besöker vi till exempel GUs och Chalmers forskningsstation Tjärnö Marina laboratorium. Där får du träffa riktiga forskare och se hur de arbetar med att studera miljöpåverkan på plats.

Inriktning Naturvetenskap

Inriktningen ger fördjupade kunskaper inom biologi, fysik, kemi och matematik. Du har möjlighet att både fördjupa och bredda dig. Vi erbjuder exempelvis fördjupning inom biologi i kurserna Bioteknik och Läkemedel och gifter. För den teknikintresserade kan Programmering väljas till. Du kan också bredda dig genom att välja till exempelvis språk eller musik. Sedan 2005 har Polhemsgymnasiet också ett matematik-samarbete med en skola i Shanghai. Mötena sker både via Internet och med besök i respektive städer.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Polhemsgymnasiet

Polhemsgymnasiet – för dig som vill mer

Om du vill ha en riktigt bra grund för högre studier är Polhemsgymnasiet platsen för dig. Skolmiljön här ger dig alla förutsättningar att lyckas, och med många studiemotiverade klasskamrater kan du räkna med fullt fokus på lärande från dag ett....


Läs mer om Polhemsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Polhemsgymnasiet

Diagonalen 4
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
goteborg.se

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Polhemsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Polhemsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information