Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Arena Academy Stockholm
Programinformation
Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-04
2023-05-10
marker Har lediga platser

Film

Om utbildningen

Naturvetenskap på INIT College

Om du är intresserad av naturvetenskap, gillar matematik och experiment samt att lösa problem, då är Naturvetenskapsprogrammet rätt för dig. Här läggs grunden för vidare studier både i Sverige och utomlands.

Världen vid dina fötter

Här får du även utföra intressanta laborationer och lära dig principerna för vetenskaplig metod och forskning. Naturvetenskapsprogrammet ger dig en mycket bred grund och möjlighet att söka de flesta universitetsutbildningar. Kanske drömmer du om att läsa till läkare, civilingenjör, kemist eller meteorolog? I Sverige eller utomlands? Allt är möjligt med det här programmet.

Kunskap som leder till kunskap

Du får goda grunder i de naturvetenskapliga ämnena och utför spännande laborationer med modern utrustning i en stimulerande miljö. Med datorers hjälp lär du dig att på ett metodiskt sätt ta fram och presentera undersökningar och resultat.

Den ambitiöse kan läsa engelska upp till en mycket hög nivå. I de högre kurserna kan du certifiera dig i det engelska språket med Cambridge examina (Advanced/Proficiency) vilket ger dig en fördel inför att studera eller arbeta över hela världen. Du kan också ta en engelsk gymnasieexamen (A Level) i Mathematics.

400 poäng i valbara kurser

På INITs naturprogram har du möjlighet att skräddarsy din utbildning genom 400 poäng i valbara kurser. Vill du kanske läsa en kurs i media eller en utveckla dina matematikkunskaper ytterligare?

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Arena Academy Stockholm

Arena Academy

Arena Academy är en fristående gymnasieskola. Hos oss får du en avancerad utbildning i engelska som förbereder dig för universitetsstudier i Sverige och utomlands. Om du är en seriös elev som vill förbereda dig för högre studier, då har du...


Läs mer om Arena Academy Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Arena Academy Stockholm

Hälsobrunnsgatan 6
102 28 Stockholm

 Visa telefonnummer
arenaacademy.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 26 recensioner.

Natasha

Personligen gick jag i en annan gymnasium innan jag bytte till International It college of Sweden och kan enkelt säga att det var det bästa beslutet jag har tagit! Lärarna är seriösa och under dessa tre år har jag lärt mig så mycket om min utbildning. Rekommenderar starkt denna skola till alla ambitiösa elever!

Naturare

International It College är perfekt för de elever som vill studera på engelska. Vi har möjligheten att verkligen utveckla vår engelska vilket kommer vara gynnsam i framtiden. Dessutom kommer alla få en chans att resa till London och få en speciell undervisning på engelska.

Natur elev

Man lär sig mycket och är väl förberedd till universitetet. Lärarna tar hänsyn till elevernas åsikter och man har alltid möjligheten att påverka och vara med och bestämma i undervisningen. Det finns även studietider och extra material för de som är intresserade så att man alltid känner sig förberedd inför proven. Natur är dock en svår linje så m...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 26 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Arena Academy Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Arena Academy
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Boka ett digitalt möte med Arena Academy
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information