Arena Academy Stockholm

i Stockholm
Få mer information om skolan 👍

Video

Om skolan

international it college front

Arena Academy

Arena Academy är en fristående gymnasieskola. Hos oss får du en avancerad utbildning i engelska som förbereder dig för universitetsstudier i Sverige och utomlands.

Om du är en seriös elev som vill förbereda dig för högre studier, då har du hittat rätt gymnasieskola.

Vår idé

Idén bakom skolan är enkel. Vi vill erbjuda elever i Sverige möjligheten att förbereda sig för en internationell karriär redan efter gymnasiet. Vår inriktning på avancerad IT och avancerad engelska gör eleven redo att söka universitet, högskola eller jobb i ett engelskspråkigt land efter gymnasiet. Man skulle kort kunna säga att vi erbjuder ett försprång ut i världen.

Centralt läge

På Arena Academy går c:a 390 elever. Vår skola ligger i trivsamma lokaler i centrala Stockholm, stadsdelen Vasastan. 

Sveriges lyxigaste lunchkort

Med skolans lunchkort äter du gratis och gott på över 30 restauranger i närområdet. Lunchkortet laddas med 80 kr om dagen, men genom förmånliga avtal med restaurangerna äter du dagens rätter med tillbehör som brukar kosta 90-120 kr för en privatperson. Du bestämmer själv vart du vill gå och vad du vill äta.

Engelsk profil

Arena Academy har engelska som profil. I en alltmer globaliserad värld är det viktigt att behärska engelska på avancerad nivå. Alla våra engelsklärare är mycket erfarna och/eller har engelska som modersmål. Även lärarna i matematik och NO undervisar på engelska.

Under sommaren år 2 bjuder skolan sina elever på en språk- och kulturresa till vår systerskola i London, Kensington Academy. Pga. pandemin har skolan inte kunnat utföra dessa resor de senaste åren men hoppas att kunna genomföra resan 2023.

Genom ett samarbete med University of Cambridge i England är skolan certifierad som Cambridge International School och Test Centre. Detta gör att elever gratis kan välja att få en engelskt språkcertifikat upp till högsta nivå. Detta är något som kan krävas om man vill söka utbildning eller arbete utomlands.

Trygghet

Alla gymnasieelever ska känna sig trygga! Hos oss ska ingen elev vara anonym eller glömmas bort. Våra elevers sociala och mentala hälsa hamnar i centrum och varje individ känner sig betydelsefull både själv och i grupp. 

Lärarledda lektioner

Skolans långa erfarenhet visar att lärarledd undervisning är överlägsen lärarlösa metoder då den sociala värdegrunden utvecklas när elever studerar tillsammans. Enligt skolans långa erfarenhet är lärarledd undervisning dessutom effektivare.

Extra stödundervisning

Stödundervisning erbjuds alla elever som behöver extra hjälp eller en annan undervisningssituation för att lärandet ska bli det bästa.

Lång IT-erfarenhet ger färska kunskaper

Skolan har stor erfarenhet av utbildning inom IT och datortekniska ämnen och erbjuder en gedigen utbildning med drivande och intresserade lärare. Eleverna är med och bygger upp kompletta nätverk, databaser och webblösningar enligt näringslivets standard.

En dator till varje elev

IT inom skolan är av stor vikt för att på ett modernt sätt kvalitetssäkra framtida kunskapsinlärning och prestation. Därför får alla elever på Arena Academy tillgång till sin egen skoldator. Detta ökar både elever och pedagogers möjlighet till moderna läromiljöer vilket förbättrar förutsättningar för goda studieresultat.

Dessutom stärker detta det internationella engagemanget i skolan då klassrummet enkelt kan öppnas upp mot omvärlden.

Samtidigt är det viktigt att understryka att teknisk utrustning inte ersätter lärarledd undervisning på Arena Academy. Skolans kvalificerade och engagerade lärare är elevernas främsta resurs. Likaså ska tillgången till traditionella läromedel, i tex. vårt skolbibliotek vara mycket god och uppdaterad.


Är du intresserad och vill veta mer om Arena Academy Stockholm, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Arena Academy Stockholm

Huvudman

Edinit AB

Fristående gymnasieskola

Läs mer här

2 gymnasieskolor

Program

Gör en intresseanmälan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Arena Academy Stockholm.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Hitta till skolan

Arena Academy Stockholm

Hälsobrunnsgatan 6
102 28 Stockholm

Tel: 08 - 704 22 15
Mobil 073-7073250
arenaacademy.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 69 recensioner
Skriv en recension
5/5
Navid Karim
26 jan 2022
Bästa som hänt mig!

Bytte till INIT i början av 2020, var lite tveksam under två första månaderna men efter ett tag så smälte man in sig. Undervisningen är super, man lär sig saker som man definiti...

Visa hela
5/5
Abdullah
04 feb 2021
Den Bästa

Skolan är liten men har stora möjligheter. Lärarna är fantastiska och hjälper alltid till.

5/5
Hussein Abdulkader
02 feb 2021
Recension

Jag tycker att skolan erbjöd mig saker som kommer fortsätta hjälpa mig genom mitt liv.

Sponsrad