Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Teknikprogrammet på Arena Academy

Teknikprogrammet passar dig som är intresserad av teknik och teknikutveckling och vill ha en god grund för fortsatt lärande i arbetslivet. Du kommer att öva din förmåga att se samband mellan teori och praktik genom att planera och genomföra experimentella arbeten enskilt och i grupp.

Du tycker om matematik och naturvetenskapliga ämnen samt datorer och dess användning. Du får en högskoleförberedande utbildning med datorteknisk inriktning. Du kan välja att läsa vidare till exempelvis civilingenjör, industridesigner eller arkitekt.

IT inriktat

Utbildningen ger dig kunskap inom informations-, kommunikations- och medieteknik. Du får lära dig konstruktion, datorkommunikation, programmering, digitala media, webbutveckling samt dator- och ritteknik. Hos oss arbetar du med högpresterade
datorer.

Vårt teknikprogram ger dig en högskoleförberedande utbildning med informations- och medieteknisk inriktning. Du kan exempelvis läsa vidare till civilingenjör, spelutvecklare, programmerare, industridesigner eller arkitekt, här hemma eller utomlands.

Den ambitiöse kan också läsa engelska upp till en mycket hög nivå. I de högre kurserna kan du certifiera dig i det engelska språket med Cambridge examina (Advanced/Proficiency) vilket ger dig en fördel inför att studera eller arbeta över hela världen. Du kan även ta en engelsk gymnasieexamen (A Level) i Mathematics.

600 poäng i valbara kurser

Då du har hela 600 poäng i valbara kurser kan du djupdyka i ämnen som du anser vara extra värdefulla. Hos oss har du möjlighet att kombinera IT och språk med en teknisk utbildning och därmed öka din konkurrenskraft på den globala arbetsmarknaden.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Arena Academy Stockholm
Hälsobrunnsgatan 6
102 28 Stockholm

Arena Academy

Arena Academy är en fristående gymnasieskola. Hos oss får du en avancerad utbildning i engelska som förbereder dig för universitetsstudier i Sverige och utomlands. Om du är en seriös elev som vill förbereda dig för högre studier, då har du...

Läs mer om Arena Academy Stockholm och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,6

Baseras på 11 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Abdullah
04 feb 2021
Den Bästa

Skolan är liten men har stora möjligheter. Lärarna är fantastiska och hjälper alltid till.

5/5
Nöjd elev
24 feb 2018
Fantastiskt

Innan jag började på gymnasiet hade jag ingen klar framtidsplan. Men nu har jag blivit motiverad att studera och jag har nu en mer tydlig plan om vad jag ska göra i framtiden. D...

Visa hela
5/5
Vrooomstah
14 dec 2017
Perfekta skolan samt utbildning för den disciplinerade och ambitiösa eleven.

Skolan består av flera lärare som har bra utbildning i sitt ämne samt konsten att lära ut. Jag tycker även att det är viktigt med att man känner en samhörighet till lärare och a...

Visa hela
Sponsrad