Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Teknikprogrammet

Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

marker
Har lediga platser
Har lediga platser
marker
Har lediga platser
Har lediga platser
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Teknikprogrammet på INIT College

Teknikprogrammet passar dig som är intresserad av teknik och teknikutveckling och vill ha en god grund för fortsatt lärande i arbetslivet. Du kommer att öva din förmåga att se samband mellan teori och praktik genom att planera och genomföra experimentella arbeten enskilt och i grupp.

IT inriktat

Du tycker om matematik och naturvetenskapliga ämnen samt datorer och dess användning. Du får en högskoleförberedande utbildning med datorteknisk inriktning. Du kan välja att läsa vidare till exempelvis civilingenjör, industridesigner eller arkitekt.

600 poäng i valbara kurser

Då du har hela 600 poäng i valbara kurser kan du djupdyka i ämnen som du anser vara extra värdefulla. Efter Teknikprogrammet på INIT College kan du läsa vidare till exempelvis civilingenjör, spelutvecklare, programmerare, industridesigner eller arkitekt, i Sverige eller utomlands.

Är du intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Teknikprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Teknikprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teknikprogrammet, Informations- och medieteknik så kommer skolan att kontakta dig.
Arena Academy Stockholm
Hälsobrunnsgatan 6
102 28 Stockholm

Arena Academy

Arena Academy är en fristående gymnasieskola. Hos oss får du en avancerad utbildning i engelska som förbereder dig för universitetsstudier i Sverige och utomlands. Om du är en seriös elev som vill förbereda dig för högre studier, då har du...

Läs mer om Arena Academy Stockholm och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 12 recensioner
Skriv en recension
5/5
Navid Karim
26 jan 2022
Bästa som hänt mig!

Bytte till INIT i början av 2020, var lite tveksam under två första månaderna men efter ett tag så smälte man in sig. Undervisningen är super, man lär sig saker som man definiti...

Visa hela
5/5
Abdullah
04 feb 2021
Den Bästa

Skolan är liten men har stora möjligheter. Lärarna är fantastiska och hjälper alltid till.

5/5
Nöjd elev
24 feb 2018
Fantastiskt

Innan jag började på gymnasiet hade jag ingen klar framtidsplan. Men nu har jag blivit motiverad att studera och jag har nu en mer tydlig plan om vad jag ska göra i framtiden. D...

Visa hela
Sponsrad