Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Samhälle-media på Arena Academy

Samhällsvetenskapsprogrammet passar dig som är intresserad av områden som politik, världen och mänsklig tillvaro. Du lär dig utveckla ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt. Utbildningen stärker din förmåga att söka, sålla och bearbeta information med källkritisk medvetenhet. Du får studera journalistik, information och reklam men även praktiskt pröva textens, bildens och ljudets kommunikativa möjligheter.

Du får kunskaper om mediernas roll i samhället och hur man kan använda sig av medieteknik för att förmedla budskap på ett intresseväckande sätt. Samhällsvetenskapsprogrammet är en högskoleförberedande utbildning, som ger dig en bred teoretisk och praktisk grund för fortsatta studier. Yrken inom den samhällsvetenskapliga sektorn är till exempel diplomat, politiker, psykolog eller utrikeskorrespondent.

Internationella möjligheter

Den ambitiöse kan läsa engelska upp till en mycket hög nivå. I de högre kurserna kan du certifiera dig i det engelska språket med Cambridge examina (Advanced/Proficiency) vilket ger dig en fördel inför att studera eller arbeta över hela världen.

Här har du möjligheten att kombinera både IT och språk med de samhällsvetenskapliga ämnena och därmed öka din konkurrenskraft på en global arbetsmarknad.

600 poäng i valbara kurser

Du kommer att kunna påverka utformningen av din utbildning då programmet har 600 poäng i valbara kurser. Vill du fördjupa dina mediakunskaper eller läsa mer engelska? Det är helt upp till dig att bedöma vad som är viktigast för din framtid.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Medier, info & kommunikation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Arena Academy Stockholm
Hälsobrunnsgatan 6
102 28 Stockholm

Arena Academy

Arena Academy är en fristående gymnasieskola. Hos oss får du en avancerad utbildning i engelska som förbereder dig för universitetsstudier i Sverige och utomlands. Om du är en seriös elev som vill förbereda dig för högre studier, då har du...

Läs mer om Arena Academy Stockholm och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 10 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Elev
27 mar 2024

Under min tid på Arena Academy har jag lärt mig väldigt mycket. Lärarna är väldigt engagerade i sina ämnen, vilket gör det intressant och roligt att lära sig. Flera kurser på sk...

Visa hela
5/5
Hafsa Farooq
01 feb 2021

Jag gillar allt här Miljö, utbildning, lärare osv. Alla lärare är jätte bra de förklarar på ett bra sätt.
jag trivs här.

5/5
Sarai
19 dec 2020
En riktigt internationell skola

Jag började här ett år efter att ha flyttat till Sverige, min svenska var inte toppen men jag hade en bra attityd. Jag hade ingen aning om öppet hus eller sånt så jag valde sko...

Visa hela
Sponsrad