Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Johan Movingers Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 14 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Johan Movingers Gymnasium

Är du intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar? Vill du gå ett högskoleförberedande program där du kan studera vidare och bli ekonom, journalist, polis, lärare eller något annat i framtiden? Då ska du välja Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap på Johan Movingers Gymnasium.

Fokus på Ledarskap och organisation

På Johan Movingers Gymnasium fokuserar samhällsvetenskapsprogrammet på ledarskap och organisation. Inriktningen Samhällsvetenskap ger dig kunskaper i samhällsstrukturer och människors livsvillkor utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå samt kunskaper om samhällens strukturer, verksamheter och funktioner. 

Demokrati, kommunikation och makt

Samhällsvetenskapsprogrammet tar upp frågor som demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Utbildningen ska även ge dig förståelse av hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle. Du lär dig om makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter. Du studerar faktorerna som påverkar och förklarar det som sker i samhället alltifrån den lokala till den globala nivån. Utbildningen ska ge ett historiskt perspektiv för att du med hjälp av det förflutna ska förstå förhållanden i dagens samhälle och kunna orientera dig inför framtida samhällsförändringar.

Fördjupa dig i samhällsfrågor

Eleverna ska bredda och fördjupa sin förståelse av samhällsfrågor genom att tolka och förklara företeelser och sammanhang. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Johan Movingers Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Johan Movingers Gymnasium

Johan Movingers Gymnasium

Johan Movingers Gymnasium – En varm skola med kvalitet i lärandet

Gymnasium med kristen profil. Här får du uppleva glädjen att prestera och lära dig på en gedigen högskoleförberedande utbildning.   J M Gymnasium hittar du i Solna, Hagalundsgatan 26, här studerar du i en akademisk skola som kännetecknas av en öppenhet,...


Läs mer om Johan Movingers Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Johan Movingers Gymnasium

Hagalundsgatan 26
169 64 Solna

 Visa telefonnummer
www.movinger.nu

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 4 recensioner.

Cato den äldre
(4)
Schysst stämning i korriderna och duktiga/trevliga lärare. För övrigt anser jag att Karthago bör förstöras
S
(1)
Sök inte hit. Skolan är jätte liten och trång. Dessutom så är det dåliga lärare.
H.A
(5)
en skola med disciplinerade elever och duktiga lärare.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Johan Movingers Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 4 recensioner.