Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Johan Movingers Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 30 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 157,5
    (medelvärde: 229,0) * statistik från 2021
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Johan Movingers Gymnasium

Är du intresserad av hur människan och samhället utvecklas och fungerar? Vill du gå ett högskoleförberedande program där du kan studera vidare och bli ekonom, journalist, polis, lärare eller något annat i framtiden? Då ska du välja Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap på Johan Movingers Gymnasium.

Fokus på Ledarskap och organisation

På Johan Movingers Gymnasium fokuserar samhällsvetenskapsprogrammet på ledarskap och organisation. Inriktningen Samhällsvetenskap ger dig kunskaper i samhällsstrukturer och människors livsvillkor utifrån individ-, grupp- och samhällsnivå samt kunskaper om samhällens strukturer, verksamheter och funktioner. 

Demokrati, kommunikation och makt

Samhällsvetenskapsprogrammet tar upp frågor som demokrati, kommunikation, etik, genus och miljö. Utbildningen ska även ge dig förståelse av hur olika faktorer påverkar möjligheterna att bygga ett hållbart samhälle. Du lär dig om makt ur ekonomiska, sociala och politiska aspekter. Du studerar faktorerna som påverkar och förklarar det som sker i samhället alltifrån den lokala till den globala nivån. Utbildningen ska ge ett historiskt perspektiv för att du med hjälp av det förflutna ska förstå förhållanden i dagens samhälle och kunna orientera dig inför framtida samhällsförändringar.

Fördjupa dig i samhällsfrågor

Eleverna ska bredda och fördjupa sin förståelse av samhällsfrågor genom att tolka och förklara företeelser och sammanhang. Inriktningen ska också utveckla elevernas förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Johan Movingers Gymnasium

Johan Movingers Gymnasium

Johan Movingers Gymnasium är Stockholms enda kristna gymnasium, öppet för alla som vill ha en vänlig och varm skola med hög kvalitet på utbildningen! Johan Movingers Gymnasium hittar du i Solna, Hagalundsgatan 26. Våra stora, fräscha lokaler ligger nära Solna...


Läs mer om Johan Movingers Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Johan Movingers Gymnasium

Hagalundsgatan 26
169 64 Solna

 Visa telefonnummer
www.movinger.nu

Recensioner

Snittbetyg: 3,9

Baseras på 9 recensioner.

Elev
Lärarna bryr sig inte vad eleverna säger och tycker. Bryr sig inte om elevers välmående. Kom bara hit om det är ditt sista val.
Nöjd
Bra stämning, man känner sig trygg och alla är kompisar med alla, så kul att gå dit! Lärarna är superduktiga och har tid med varje elev. Bra med egna datorer
Sam elev
Började ett år sen efter ha gått i en hel del kaotiska skolor och redan första veckan så visste jag att detta var rätt skola för mig. Lärare ser till att dicsiplinera, stötta och peppa oss elever samtidigt som vi elever tilsammans ser till att alla trivs oavsett hur olika vi är. Underbart gymnasium att spendera sin gymnasietid i.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,9)
Baseras på 9 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Johan Movingers Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information