Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Johan Movingers Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 30 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 195,0
    (medelvärde: 205,0) * statistik från 2022
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet på Johan Movingers Gymnasium

På det samhällsvetenskapliga programmet kommer du att utveckla dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och övriga världen. Det är ett brett allmänbildande program som ger dig stora möjligheter i framtiden.

Du kommer att fördjupa dig i ämnen som samhällskunskap, historia, geografi och religion. Tillsammans med dina lärare och klasskamrater gör du tidsresor i vår historia.

Vi utforskar hur människan, med sitt förnuft och sin känsla, med idéer och vilja påverkar vår värld och formar våra livsvillkor i politik och kulturliv. I undervisningen hjälper vi dig att utveckla ett vetenskapligt och kritiskt förhållningssätt.

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande. Efter examen från programmet har du kunskaper för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område, men även inom humaniora, juridik och teologi.

På Johan Movingers Gymnasium möter du kunniga lärare med stor kunskapsglädje och olika arbetssätt. Föreläsningar, diskussioner, individuellt arbete och grupparbete varvas med studiebesök och gäster. Målet är att du ska skapa dig en uppfattning i olika samhällsfrågor samtidigt som din förmåga att förhålla dig till andra människors åsikter och ställningstagande utvecklas.

Inriktning Samhällsvetenskap

Skolan har valt den bredaste grenen av det samhällsvetenskapliga programmet, för att du ska få så stor kunskapsbas som möjligt och också de största möjligheter att söka vidare.

Infärgning psykologi

Psykologi är en fascinerande vetenskaplig gren och vår fördjupning i psykologi hjälper dig att förstå människan, relationer och också förbereder dig för vidare studier.

Privat visning eller skugga en elev!

Skolan erbjuder alltid privat visning av våra lokaler. Elever är också varmt välkomna att besöka oss och "skugga en elev" för en dag.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Johan Movingers Gymnasium

Johan Movingers Gymnasium

Johan Movingers Gymnasium är Stockholms enda kristna gymnasium, öppet för alla som vill ha en vänlig och varm skola med hög kvalitet på utbildningen! Du hittar oss i Råsunda, Solna, på Kruthusbacken 38. Skolans nya, fräscha lokaler ligger mitt emellan...


Läs mer om Johan Movingers Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Johan Movingers Gymnasium

Kruthusbacken 38
169 52 Solna

 Visa telefonnummer
www.movinger.nu

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 10 recensioner.

L. Andersson

Som förälder har jag bara gott att skriva om denna skola. Personalen bryr sig verkligen om att eleverna mår bra och att de lyckas sitt allra bästa, oavsett deras nivå. Lärarna är väldigt kunniga och pedagogiska, de gör hela tiden det där lilla extra. Mitt barn blev mycket väl förberedd för universitet, som denne nu börjat på. Kamratskap verkar ...

Visa hela
Elev

Lärarna bryr sig inte vad eleverna säger och tycker. Bryr sig inte om elevers välmående. Kom bara hit om det är ditt sista val.

Nöjd

Bra stämning, man känner sig trygg och alla är kompisar med alla, så kul att gå dit! Lärarna är superduktiga och har tid med varje elev. Bra med egna datorer

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 10 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Johan Movingers Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information