Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 203,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
24 april, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 203,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Sam - Utbildningen för dig som är intresserad av människor och samhällsfrågor!

Här kommer du att utveckla dina kunskaper om samhällsförhållanden i Sverige och övriga världen. Det är ett brett allmänbildande program som ger dig stora möjligheter i framtiden.

"Kommunikation" och "Ledarskap & Organisation"

I våra infärgningar lär du dig att förstå din omgivning tvärvetenskapligt, med undervisning grundad på psykologisk, företagsekonomisk och sociologisk forskning.

Sam-Sam

Skolan har valt den bredaste grenen av det samhällsvetenskapliga programmet, för att du ska få så stor kunskapsbas som möjligt och också de största möjligheter att söka vidare.  Du kommer att fördjupa dig i ämnen som samhällskunskap, historia, geografi och religion. Samhällen, konflikter, psykologi och människans levnadsvillkor studeras ur båda historiska och nutida synvinklar.  Vi utforskar hur människan, med sitt förnuft och sin känsla, med idéer och vilja påverkar vår värld och formar politik och kulturliv. 

Dina lärare finns till hands

På Johan Movingers Gymnasium möter du kunniga lärare med stor kunskapsglädje och olika arbetssätt. Föreläsningar, diskussioner, debatter, individuellt arbete och grupparbete varvas med studiebesök och gäster. Målet är att du ska skapa dig en uppfattning i olika samhällsfrågor samtidigt som din förmåga att förhålla dig till andra människors åsikter och ställningstagande utvecklas.

Efter examen

Samhällsvetenskapsprogrammet är högskoleförberedande. Efter examen från programmet har du kunskaper för högskolestudier inom ett brett samhällsvetenskapligt område, men även inom humaniora, juridik och teologi. Du kan läsa vidare till många olika yrken, som t.ex. jurist, psykolog, ekonom, sjuksköterska eller polis.

Privat visning eller skugga en elev!

Skolan erbjuder alltid privat visning av våra lokaler. Elever är också varmt välkomna att besöka oss och "skugga en elev" för en dag.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Johan Movingers Gymnasium
Kruthusbacken 38
169 52 Solna

Johan Movingers Gymnasium

Johan Movingers Gymnasium är Stockholms enda kristna gymnasium, öppet för alla som vill ha en vänlig och varm skola med hög kvalitet på utbildningen! Du hittar oss i Råsunda, Solna, på Kruthusbacken 38. Skolans nya, fräscha lokaler ligger mitt emellan...

Läs mer om Johan Movingers Gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 10 recensioner
Skriv en recension
5/5
L. Andersson
10 jan 2023
Varm skola som verkligen bryr sig!

Som förälder har jag bara gott att skriva om denna skola. Personalen bryr sig verkligen om att eleverna mår bra och att de lyckas sitt allra bästa, oavsett deras nivå. Lärarna ä...

Visa hela
1/5
Elev
23 sep 2021
helt värdelös

Lärarna bryr sig inte vad eleverna säger och tycker. Bryr sig inte om elevers välmående. Kom bara hit om det är ditt sista val.

5/5
Nöjd
09 feb 2021
Bästa skolan!

Bra stämning, man känner sig trygg och alla är kompisar med alla, så kul att gå dit! Lärarna är superduktiga och har tid med varje elev. Bra med egna datorer

Sponsrad