Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 260,0
(medelvärde: 275,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 100 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 260,0
(medelvärde: 275,8)
Visit external partner site to learn more about course

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning samhällsvetenskap på Sjölins Gymnasium Göteborg

Vill du vara med och förbättra samhället, kanske som journalist, statsvetare eller rent av politiker ska du välja Samhällsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap. Du kommer fördjupa dig i samhällsbyggen runt om i världen och förstå att deras historiska kontext är en förutsättning för hur de fungerar idag.

Bli förberedd för fortsatta studier

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program där du får studera samhällsförhållanden i Sverige och världen och hur människors livsvillkor varierar beroende på tid och plats. Du får en bred bas för vidare studier.

Med människan som drivkraft

Om du fascineras av människan, hennes drivkraft och kreativitet så är Samhällsvetenskap ditt program. I Sjölins case undersöker de sambanden mellan språk, kultur och konst. Dina förmågor att reflektera, analysera och ge feedback vässas och du kommer få utrymme att ta plats. Här får du en gedigen grund inom disciplinerna samhällsvetenskap, humaniora och ledarskap samtidigt som våra inriktningar ger dig utrymme att fördjupa dig i delarna som lockar dig.

Samhällsvetenskapsprogrammet

På Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap får du läsa ämnen som historia, religion, samhällsvetenskap, kommunikation och psykologi. Du samlar på dig kunskaper i viktiga samhällsvetenskapliga frågor, så som varför samhället förändras, hur detta påverkar oss och hur vi kan påverka det som sker.

På utbildningen får du kunskap om mediernas och informationsteknikens förutsättningar och möjligheter. Du får kunskaper inom kommunikation och lär dig om hur åsikter och värderingar uppkommer.  Du förbättrar dig också i att kommunicera och presentera dina kunskaper. Genom att studera samhällsfrågor utvecklar du ett kritiskt och vetenskapligt förhållningssätt.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Videoreportage

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande program.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sjölins Gymnasium Göteborg
Erik Dahlbergsgatan 1
41126 Göteborg

Sjölins Gymnasium Göteborg  En gymnasieskola nära verkligheten

Sjölins Gymnasium finns centralt beläget i Göteborg med närhet till Vasaplatsen och undervisningen sker i vackra lokaler i en anrik byggnad. Vill du gå ett högskoleförberedande program på en skola som förbereder dig inför universitet och arbetsliv? Då har du...

Läs mer om Sjölins Gymnasium Göteborg och visa alla program.

Sponsrad