Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Sjölins Gymnasium Göteborg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 90 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 251,4) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-15
2020-11-26
2021-01-28
Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning samhällsvetenskap på Sjölins Gymnasium Göteborg

Vill du vara med och förbättra samhället, kanske som journalist, statsvetare eller rent av politiker ska du välja Samhällsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap. Du kommer fördjupa dig i samhällsbyggen runt om i världen och förstå att deras historiska kontext är en förutsättning för hur de fungerar idag.

Bli förberedd för fortsatta studier

Samhällsvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program där du får studera samhällsförhållanden i Sverige och världen och hur människors livsvillkor varierar beroende på tid och plats. Du får en bred bas för vidare studier.

Med människan som drivkraft

Om du fascineras av människan, hennes drivkraft och kreativitet så är Samhällsvetenskap ditt program. I Sjölins case undersöker de sambanden mellan språk, kultur och konst. Dina förmågor att reflektera, analysera och ge feedback vässas och du kommer få utrymme att ta plats. Här får du en gedigen grund inom disciplinerna samhällsvetenskap, humaniora och ledarskap samtidigt som våra inriktningar ger dig utrymme att fördjupa dig i delarna som lockar dig.

Samhällsvetenskapsprogrammet

På Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap får du läsa ämnen som historia, religion, samhällsvetenskap, kommunikation och psykologi. Du samlar på dig kunskaper i viktiga samhällsvetenskapliga frågor, så som varför samhället förändras, hur detta påverkar oss och hur vi kan påverka det som sker.

På utbildningen får du kunskap om mediernas och informationsteknikens förutsättningar och möjligheter. Du får kunskaper inom kommunikation och lär dig om hur åsikter och värderingar uppkommer.  Du förbättrar dig också i att kommunicera och presentera dina kunskaper. Genom att studera samhällsfrågor utvecklar du ett kritiskt och vetenskapligt förhållningssätt.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Sjölins gymnasium präglas av engagerade lärare, tydliga strukturer och casemetodik. Vårt mål är att varje elev ska växa som individ, nå bortom sina studiemål och trivas med sig själv. Undervisningen vilar på verklighetsbaserad pedagogik.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Sjölins Gymnasium Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande program.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Sjölins Gymnasium Göteborg

Sjölins-gymnasium-Göteborg

Sjölins Gymnasium Göteborg  En gymnasieskola nära verkligheten

Sjölins Gymnasium finns centralt beläget i Göteborg med närhet till Vasaplatsen och undervisningen sker i vackra lokaler i en anrik byggnad. Här läser idag cirka 500 elever. Vill du gå ett högskoleförberedande program på en skola som verkligen förbereder dig inför...


Läs mer om Sjölins Gymnasium Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Sjölins Gymnasium Göteborg

Sjölins Gymnasium Göteborg

Erik Dahlbergsgatan 1
41126 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.sjolinsgymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Sjölins Gymnasium Göteborg, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Därför valde Elin Sjölins Göteborg!
Sjölins Gymnasium Göteborg

”Jag älskar att jobba med case och tycker att det fungerar jättebra”, säger Elin som läser Ekonomiprogrammet på Sjölins Göteborg. I den här intervjun berättar hon om hur det går till att jobba med case och varför man ska välja Sjölins!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: