Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Sundsgymnasiet, i Vellinge
Antal elever
Antal elever: cirka 240 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 210,0
(medelvärde: 254,8)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 240 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 210,0
(medelvärde: 254,8)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Inriktning samhällsvetenskap

Du studerar samhället ur ett historiskt, politiskt, socialt, kulturellt, europeiskt och globalt perspektiv. Tillsammans diskuterar vi stora och små frågor.

Här har du möjlighet att diskutera och hantera samma frågor som världens ledare och presidenter. Tillsammans med nyfikna klasskompisar och kunniga lärare arbetar du aktivt med internationella frågor och deltar i FN-rollspel både lokalt och internationellt.

Tillsammans studerar vi samhället ur ett historiskt, politiskt, socialt, kulturellt, lokalt och globalt perspektiv. Tack vare vårt internationella kontaktnät reser vi till en rad olika länder, både i och utanför Europa. Just nu finns möjligheten att delta i ett internationellt FN-rollspel i Kenya, East African Model UN.

Är du intresserad av studier utomlands? Väljer du Samhällsprogrammet på Sundsgymnasiet har vi ett nära samarbete med Svenska skolan i Madrid, London och Paris.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Sundsgymnasiet
Norrevångsgatan 3
235 81 Vellinge

Välkommen till Sundsgymnasiet!

Du och din framtid börjar på Sundsgymnasiet. Här arbetar elever och lärare tillsammans för en öppen, positiv och trygg atmosfär. Här blir du betraktad som vuxen från den dag du kliver in, med de rättigheter och de skyldigheter det innebär....

Läs mer om Sundsgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad