Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Utland

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Film

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Utland

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som samhällsvetenskap, språk, information och kommunikation och beteendevetenskap. På Nacka gymnasium har du också möjlighet att fördjupa sig inom psykologi, filosofi, sociologi och kriminologi.

Inriktning Utland

Skulle du tycka det vore kul att läsa en termin i England? Vill du bli riktigt bra på engelska och att testa att plugga på college? Vill du samtidigt få en bred utbildning och god förberedelse inför högre studier? Då är denna inriktning något för dig.

”Jag lärde mig otroligt mycket av att vara tre månader i Canterbury, det var verkligen något extra.” (Elias, elev)

Under höstterminen i år tre, efter två års studier av samhällsfrågor med internationalisering och globalisering i centrum, är det dags för Englandsresan. Du läser en engelsk termin (13 veckor) vid Canterbury College i Kent, på bekvämt avstånd från London.

Under vistelsen bor du hos en värdfamilj där din engelska utvecklas snabbt. Nacka gymnasium står för alla kostnader förutom kost och logi (för närvarande 176 brittiska pund per vecka) som betalas av vårdnadshavare. 

Studier i bland annat historia och internationella relationer, studiebesök och nya kontakter hjälper dig att förstå komplicerade samhällsfrågor på ett djupare plan.

Den utbildning du får i Canterbury är skräddarsydd för att motsvara de svenska kraven, samtidigt som den ger dig det bästa av engelsk utbildningstradition. Du får svenska kursbetyg som sedan finns med i ditt examensbevis.

Med dig hem har du utlandserfarenhet och en värdefull merit för framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Utland, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Samhällsvetenskapsprogrammet (SP), inriktning Utland

Ge dig själv ett försprång på den internationella arenan – välj Samhällsvetenskapsprogrammet (SP), inriktning Utland. En termins studier vid vår partnerskola i England ger dig en unik chans att rusta dig för framtidens krav på goda språkkunskaper och utlandserfarenhet. Du bor i en engelsk familj, lär känna ett annat samhälle samtidigt som din engelska snabbt förbättras.

Att studera utomlands vid vår partnerskola i England tillsammans med dina klasskamrater från Nacka gymnasium är ett intressant alternativ till ett utbytesår. På SP Utland läser du en termin vid Canterbury College i Kent, England, centralt beläget på bekvämt avstånd från London. Du kommer att möta engelska ungdomar från 16 år och uppåt. Väljer du SP Utland går du på den samhällsvetenskapliga inriktningen av SP-programmet.

Utlandsstudierna ligger under höstterminen år 2, cirka tre månader från början av september till början av december. I England läser du kurserna Engelska B, Historia B och Estetisk verksamhet, vilket innebär Drama eller Bild. Du kommer att få göra flera studiebesök och utflykter, till såväl London som andra närliggande områden, vilket tillsammans ger dig en god bild av det engelska samhället och den engelska kulturen. Du får också goda möjligheter att prova på modern informationsteknik. Den utbildning du får i Canterbury är skräddarsydd för att motsvara de krav som svensk skola har på kurser, mål och kriterier. Du läser en termin vid college och får svenska kursbetyg som kommer att finnas med i ditt slutbetyg. Tillsammans med din klass fortsätter du sedan dina studier vid Nacka gymnasium utan att ha förlorat någon tid. Med dig hem har du erfarenheter som värderas högt i ett samhälle som blir alltmer internationellt.   Under vistelsen i England bor du i en utvald familj i eller nära Canterbury.

Du får goda möjligheter att lära känna både kulturen, samhället och familjelivet i England, samtidigt som den dagliga språkträningen gör att din engelska utvecklas snabbt. Du får studiebidrag som vanligt och vi betalar avgiften till den engelska gymnasieskolan, liksom flygbiljetter, läroböcker och vissa försäkringar. Kost och logi (för närvarande 150 pund per vecka) betalar du själv. Med dig hem har du en ovärderlig merit för framtiden.

Vill du fortsätta på den internationella arenan? Under år 3 får du fördjupad information om studier och arbete utomlands efter gymnasiet. Världen väntar!

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Utland

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Utland så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
4/5
Elev i 3:an
15 mar 2023

Samhällsvetenskapliga utlandslinjen är bra för den som söker en akademisk utmaning med tillgång till en fantastisk utlandsresa.

5/5
Memme
03 feb 2023
Bästa skolan

Går mitt sista år på Nacka och jag är evigt tacksam att jag valde den skolan. Bra mat, bra lärare, bra elevkår. Allt är bra! Går samhälle utland, vilket betyder att min klass åk...

Visa hela
5/5
Folket
13 jun 2022
Skön skola

Najs lärare, helt ok mat och sköna grabbar. Roliga ämnen.

Sponsrad