Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Utland

Nacka gymnasium
Programinformation
Stockholm
Samhällsvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Samhällsvetenskapsprogrammet (SP)

Samhällsvetenskapsprogrammet, Utland

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som samhällsvetenskap, språk, information och beteendevetenskap. Intresset för människan som individ och samhällsmedborgare är centralt i utbildningen.

Globala frågor får stort utrymme. Det är viktigt att du är intresserad av språk och samhällsvetenskapliga ämnen och är beredd att ta ett stort eget ansvar för dina studier. Oavsett inriktning får du möjlighet att utnyttja vårt breda internationella kontaktnät.

Inriktning Utland

På SA Utland läser du en engelsk termin (13 veckor) vid Canterbury College i Kent, England, på bekvämt avstånd från London – en vistelse som ger dig nya perspektiv och utvecklar din syn på världen och Sverige. Koncentrerade studier i bland annat historia och internationella relationer, berikande studiebesök och nya kontakter hjälper dig att förstå komplicerade samhällsfrågor på ett djupare plan och ökar din interkulturella förståelse. SA Utland förbereder dig för de snabba förändringar som vår tid präglas av – och ger dig det självförtroende och den flexibilitet som krävs för möten med människor i en globaliserad värld. Den utbildning du får i Canterbury är skräddarsydd för att motsvara de svenska kraven på kurser, mål och kriterier, samtidigt som den ger dig det bästa av engelsk utbildningstradition. Du får svenska kursbetyg som sedan finns med i ditt examensbevis. Med dig hem har du utlandserfarenhet och en värdefull merit för framtiden. Världen väntar!

Språkutveckling och nya perspektiv

Under höstterminen i år tre, efter två års studier av samhällsfrågor med internationalisering och globalisering i centrum, är det dags för din utlandstermin i England. Då ingår också ett breddningsprogram med studiebesök och utflykter, till London och andra närliggande områden – allt för att du ska få inblick i det engelska samhället och den engelska kulturen, men även få upp ögonen för globala perspektiv. Under vistelsen i England bor du hos en utvald familj i eller nära Canterbury. Den dagliga språkträningen gör att din engelska utvecklas snabbt. Du får studiebidrag som vanligt och Nacka gymnasium står för avgiften till Canterbury College, liksom läromedel, lunchbidrag, flygbiljetter, planerade studiebesök och vissa försäkringar. Kost och logi (för närvarande £160 per vecka) betalar du via faktura direkt till Canterbury College. Kontakta vår kurator om din familj har frågor om de ekonomiska villkoren.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Utland, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Samhällsvetenskapsprogrammet (SP), inriktning Utland

UtlandsstudierGe dig själv ett försprång på den internationella arenan – välj Samhällsvetenskapsprogrammet (SP), inriktning Utland. En termins studier vid vår partnerskola i England ger dig en unik chans att rusta dig för framtidens krav på goda språkkunskaper och utlandserfarenhet. Du bor i en engelsk familj, lär känna ett annat samhälle samtidigt som din engelska snabbt förbättras.

Att studera utomlands vid vår partnerskola i England tillsammans med dina klasskamrater från Nacka gymnasium är ett intressant alternativ till ett utbytesår. På SP Utland läser du en termin vid Canterbury College i Kent, England, centralt beläget på bekvämt avstånd från London. Du kommer att möta engelska ungdomar från 16 år och uppåt. Väljer du SP Utland går du på den samhällsvetenskapliga inriktningen av SP-programmet.

Utlandsstudierna ligger under höstterminen år 2, cirka tre månader från början av september till början av december. I England läser du kurserna Engelska B, Historia B och Estetisk verksamhet, vilket innebär Drama eller Bild. Du kommer att få göra flera studiebesök och utflykter, till såväl London som andra närliggande områden, vilket tillsammans ger dig en god bild av det engelska samhället och den engelska kulturen. Du får också goda möjligheter att prova på modern informationsteknik. Den utbildning du får i Canterbury är skräddarsydd för att motsvara de krav som svensk skola har på kurser, mål och kriterier. Du läser en termin vid college och får svenska kursbetyg som kommer att finnas med i ditt slutbetyg. Tillsammans med din klass fortsätter du sedan dina studier vid Nacka gymnasium utan att ha förlorat någon tid. Med dig hem har du erfarenheter som värderas högt i ett samhälle som blir alltmer internationellt.   Under vistelsen i England bor du i en utvald familj i eller nära Canterbury.

Du får goda möjligheter att lära känna både kulturen, samhället och familjelivet i England, samtidigt som den dagliga språkträningen gör att din engelska utvecklas snabbt. Du får studiebidrag som vanligt och vi betalar avgiften till den engelska gymnasieskolan, liksom flygbiljetter, läroböcker och vissa försäkringar. Kost och logi (för närvarande 150 pund per vecka) betalar du själv. Med dig hem har du en ovärderlig merit för framtiden.

Vill du fortsätta på den internationella arenan? Under år 3 får du fördjupad information om studier och arbete utomlands efter gymnasiet. Världen väntar!

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Utland

Som boende i samma kommun som Nacka gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Utland så kommer skolan att kontakta dig.

Nacka gymnasium

Nacka Gymnasium

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Många elever och föräldrar beskriver Nacka gymnasium som en ”riktig skola”, där lärarna bryr sig om sina elever och där utbildningen står i centrum. Kommunförbundets sammanställning av resultat visar att Nacka gymnasium är en av Sveriges bästa kommunala gymnasieskolor. Skolan...


Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nacka gymnasium

Griffelvägen 17
131 40 Nacka

 Visa telefonnummer
www.nackagymnasium.nacka.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Utland från Nacka gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Nacka gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: