Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 90 (.)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 262,5
    (medelvärde: 289,2) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-10-20
2020-11-25
2021-01-14

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har elva skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss! 

Om utbildningen

Läs Samhällsvetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

När du läser Samhällsvetenskapsprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan lär du dig att förstå och analysera både orsaker och konsekvenser av viktiga problem i samhället. För att dina studier ska få verklighetsanknytning samarbetar skolan med såväl universitet som näringsliv i Göteborg. Du får ofta möta gästföreläsare och genomföra olika studiebesök.

Utbildning med internationell prägel

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan jobbar mycket med internationalisering och många av skolans kurser har en internationell prägel. För närvarande har skolan bland annat ett utbyte med en skola i Spanien och är på väg att påbörja ett projekt i Uganda. Som elev på Samhällsvetenskapsprogrammet får du även möjlighet att fördjupa dig inom ämnen som moderna språk, filosofi, psykologi, samhällskunskap och historia.

Det här innehåller inriktning Samhällsvetenskap

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan kan du välja att läsa inriktning Samhällsvetenskap eller Beteendevetenskap på Samhällsvetenskapsprogrammet. Väljer du inriktningen Samhällsvetenskap läser du kurserna Samhällskunskap 2+3, Geografi 1, Historia 2 och Religionskunskap 2.

Välj Samhällsvetenskap eller Global hållbarhet

På inriktningen Samhällsvetenskap kan du också välja mellan programfördjupningarna Samhällsvetenskap eller Global hållbarhet. Detta väljer du först i årskurs 1 så du har mycket tid att fundera över ditt val av programfördjupning.

Samhällsvetenskap: Väljer du den här programfördjupningen får du en bred samhällsvetenskaplig bas att stå på inför framtiden och läser bland annat fördjupningskurser inom psykologi och filosofi.

Global hållbarhet: Den här programfördjupningen är för dig som skulle vilja få mer kunskap om hur vi kan göra vår värld mer ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbar. Förutom fördjupningskurser i psykologi och filosofi läser du också Politik och hållbar utveckling samt Internationella relationer.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Intervju med Hanna på Klara i Göteborg

Intervju med Hanna på Klara i Göteborg

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg finns det möjlighet att gå med i Amnestygruppen, en grupp som med stöd från Amnesty jobbar för att främja mänskliga rättigheter. Engagemanget har funnits länge på skolan, 2015 vann de Amnestys Stora Kreativitetspriset för de aktiviteter de ordnade under Skriv för frihet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan (tidigare Mikael Elias Gymnasium) är en skola med lärande i fokus. Skolan kännetecknas av utveckling, engagemang och förnyelse för både dig som elev och för lärarna. En sammanhållande drivkraft och tanke hos både skolledning och...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan

Postgatan 5
41113 Göteborg

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 2 recensioner.

Isak
(5)
Fantastisk skola! Lärarna är entusiastiska och bryr sig om varje elev. Klimatet på skolan är studieinriktat, men samtidigt "snällt" och accepterande av olika typer av individer. Denna skola har gett mig en mycket god förberedelse för fortsatta studier, både på en personlig och kunskapsmässig nivå. Vill dessutom tillägga att mina erfarenheter av ...
Visa hela
Hanna
(5)
Jag går nu i trean och är så himla glad att jag valde denna skolan! Lärarna är hur bra som helst, de inspirerar och låter oss elever påverka väldigt mycket. Maten är bra, och ett plus att det är efterrätt varje fredag. Stämningen på skolan är toppen, dels för att den är relativt liten så man vet vilka alla är och dels för att man har en så bra...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Postgatan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
Intervju med Hanna på Klara i Gö...

På Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg finns det möjlighet att gå med i Amnestygruppen, en grupp som med stöd från Amnesty jobbar för att främja mänskliga rättigheter. Engagemanget har funnits länge på skolan, 2015 vann de Amnestys Stora Kreativitetspriset för de aktiviteter de ordnade under Skriv för frihet.

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: