Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet, Historia

Nacka gymnasium, i Nacka (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Historia

Samhällsvetenskapsprogrammet, Historia 

Samhällsvetenskapsprogrammet förbereder dig för vidare studier vid universitet och högskola, främst inom områden som samhällsvetenskap, språk, information och kommunikation och beteendevetenskap. På Nacka gymnasium har du också möjlighet att fördjupa sig inom psykologi, filosofi, sociologi och kriminologi.

Inriktning Historia

Är du intresserad av historia? Är du intresserad av att umgås med andra som gillar historia och att besöka historiska platser? Vill du läsa och diskutera historiska texter? Här får förståelse för den historiska utvecklingen i Sverige, Europa och världen, samtidigt som du får en bred utbildning.

”Vi har gjort studiebesök, varit på seminarier på universitetet och åkt på en Sverigeresa.” (Tilda, elev)

Inriktningen förbereder dig för vidare studier på universitet och högskola inom ett brett samhällsvetenskapligt område. Inriktningen är bred, med kurser inom samhällskunskap, geografi, naturkunskap och psykologi, som ger dig en inblick i samhällsstrukturer och människors livsvillkor. Inom specialiseringen i historia läser du fem kurser som fördjupar din kunskap om mänsklighetens historia i såväl forntid som närtid. I kursen Europas 1900-tal får du fördjupa dig i ett dramatiskt århundrade som fortfarande påverkar oss. I kursen Engelska 7 kompletteras denna bild med att ni utforskar den engelsktalande världens historia och med fördjupningar kring den viktorianska eran. 

På denna inriktning försöker vi att visa dig vad som väntar på högskolan och universitetet. Vi besöker Stockholms universitet, går på föreläsningar och har deltagit i seminarier. Vi har till och med deltagit i riktiga forskningsprojekt inriktade på historia med elever från andra delar av Europa. Historia skall upplevas. Vi försöker på olika sätt levandegöra historien genom att exempelvis gå på museum, besöka den faktiska platsen för det historiska skeendet och använda rollspel aktivt i undervisningen

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Historia, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Nacka

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Historia

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Historia så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nacka gymnasium
Griffelvägen 17
131 40 Nacka

Nacka gymnasium - Utbildning för framgång!

Vi vänder oss till dig som tar dina studier på allvar och som är beredd att satsa engagemang och tid under dina tre gymnasieår. I gengäld erbjuder vi dig en utbildning av hög kvalitet. På Nacka gymnasium finns den kreativitet...

Läs mer om Nacka gymnasium och visa alla program.

Sponsrad