Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

"Här lär man sig för livet!"

Klara går på Sjölins Gymnasium Nacka

”Det är även viktigt för mig att gå på en skola där lärarna utmanar mig när det behövs och stärker mig när det behövs, så är det verkligen här”, säger Klara som läser Samhällsprogrammet på Sjölins Nacka.

Hur kommer det sig att du valde Sjölins Nacka? 

- Jag trivs med att det är en liten skola, jag upplever att man får en bättre kontakt med lärare och elever. Jag tycker även om lokalerna som är ljusa med stora fönster.

Berätta lite om case och hur det fungerar!

- På Sjölins arbetar vi med casemetodik, vilket grundar sig i att jag som går Samhällsprogrammet läser flera olika samhällsämnen kring samma tema. I årskurs 1 hade vi exempelvis ett case om riksdagsvalet, under caset fick vi förståelse för hur demokratiska val går till och hur demokratin uppstod. Det har gett oss en bättre bild av hur och varför vårt samhälle ser ut som det gör idag.

- För mig funkar det jättebra att jobba med case. Kopplingen till det verkliga livet stärker förståelsen för varför det är viktigt att lära sig det vi faktiskt jobbar med i skolan. Världen utanför skolan är sällan uppdelad i olika ämnen, där är allt sammankopplat.

Berätta om lärarna på skolan!

- Det som är unikt för Sjölins Nacka är att många av våra lärare är väldigt unga. Jag upplever att de har en annan förståelse för oss elever kring vad som är viktigt för vår generation och vad vi går igenom. 

- Det är även viktigt för mig att gå på en skola där lärarna utmanar mig när det behövs och stärker mig när det behövs, så är det verkligen här. 

Varför tycker du att man ska välja Sjölins? 

- Tycker man att case låter intressant så ska man välja Sjölins, man lär sig för livet!
Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap
Läs mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Samhällsvetenskap

Ta kontakt med skolan


Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Sjölins Gymnasium Nacka.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.