Visa gymnasium.se som: Mobil

Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Klara Teoretiska Gymnasium Södra
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 63 (år 1)
Samhällsvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 232,5
    (medelvärde: 260) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-25
2020-02-04
2020-04-28

Om utbildningen

Sam Beteende på Klara Teoretiska Gymnasium Södra

Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Södra

Är du fascinerad av människans beteende och psyke? Vill du lära dig mer om hur människor tänker och psykologin som förklarar hur vi fungerar? Då ska du välja Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktningen Beteendevetenskap på Klara Teoretiska Gymnasium Södra i Stockholm!

Arbeta med människor

På sam Beteendevetenskap får du en högskoleförberedande gymnasieutbildning som ger dig kunskaper om samhället och hur det påverkar människor. Du får förståelse för beteenden, vilket du har nytta av om du vill arbeta med människor på något sätt i framtiden – vilket man gör i en mängd yrken!

Beteendevetenskap är också en bra grund i yrken där nätverkande och att bygga relationer är viktigt, exempelvis i chefs- och ledarskapsroller.

Fördjupning i psykologi

Inom inriktningen Beteendevetenskap läser du en fördjupning inom Psykologi. Dessa kurser ger dig kunskaper om människors utveckling och samspel i olika sammanhang. Hur fungerar människor? Och hur beter de sig i olika situationer och gruppkonstellationer, enskilt och i samhället? Dessa frågor diskuterar man inom programfördjupningen

Du får också lära dig att reflektera över dig själv och andra människor och studerar kommunikation, lärande och ledarskap samt utvecklar din förmåga att tillämpa metoder som används inom samhällsvetenskapen.

Är du intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har tio skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss!

Behörighet

För behörighet till Samhällsvetenskapsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Samhällsvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Södra söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Reportage

KLARA Södra Gymnasium

"Klara Södra var rätt val för mig"

Läs mer KLARA Södra Gymnasium

Här får du höra mer om vad Oskar, Ebba, Sara och Elisabeth tycker om att läsa på KLARA Södra Gymnasium.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Södra

Klara Teoretiska Gymnasium Södra


Klara Teoretiska Gymnasium Södra är en skola för dig med höga ambitioner. Alla gymnasieprogram på Klara Teoretiska Gymnasium Södra i Stockholm är studieförberedande inför universitet och högskola. Klara Teoretiska Gymnasium ger dig många möjligheter och utmaningar. Lärarna på skolan samarbetar...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Södra och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Södra

Hammarby fabriksväg 23
120 30 Stockholm

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,5

Baseras på 2 recensioner.

anonym
(5)
Jag går i tvåan på samhällsvetenskapliga programmet med inriktning av beteendeskap. Jag är otroligt nöjd med mitt val. Har jätte fina vänner och lärarna är trevliga. Vi har inte så mycket plugg och får alltid mycket tid till inlämmningar och osv. maten är inte alltid bäst men funkar.
Anonym
(4)
Jag går i tvåan på klara södra och jag är för övrigt nöjd. Det är bra lärare(men det finns ju alltid någon som man inte gillar) bra schema och har träffat mina bästa vänner här. Det negativa med skolan är maten.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Samhällsvetenskapsprogrammet, Beteendevetenskap, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,5)
Baseras på 2 recensioner.
Reportage
"Klara Södra var rätt val för mig"

Här får du höra mer om vad Oskar, Ebba, Sara och Elisabeth tycker om att läsa på KLARA Södra Gymnasium.

Läs mer