Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Sjölins Gymnasium Malmö

Välkommen till Sjölins Gymnasium Malmö!

Sjölins i Malmö har nu äntligen öppnat -  Sedan den första skolan öppnade 2000 i Göteborg har Sjölins arbetat med casemetodik som har rötter i Harvard – en pedagogik som kopplar ihop det du lär dig i klassrummet med det som händer i samhället. Här utgår undervisningen från verkligheten, arbetar över ämnesgränserna och med hjälp av världen utanför skolan.

Som elev på skolan kommer du att få vara med på en resa där utbildningen ligger i fokus, och där det samtidigt finns en glädje i att få vara del av något nytt. Tillsammans med skolan skapar du nya traditioner och bidrar till en kultur som kommer finnas kvar på skolan under en lång tid framöver. Sjölins Gymnasium Malmö arbetar hårt för att du ska få en oförglömlig gymnasietid, vänner för livet och bästa möjliga förberedelser inför fortsatta studier.

Utbildningar på Sjölins Gymnasium Malmö

Skolan erbjuder tre olika högskoleförberedande program:

  • Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi eller Juridik
  • Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap 
  • Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning Samhällsvetenskap eller Beteendevetenskap

Läs mer på skolans hemsida!

Casemetodik – lärande genom verklighetsbaserade case

På Sjölins gymnasium i Malmö kommer hög lärarnärvaro att kombineras med den väl beprövade casemetodiken. Sjölins lärare kommer finnas på plats under hela din skoldag för att handleda, diskutera och peppa. Casemetodiken visar dig hur ämnena hänger ihop, med varandra och med det som händer i samhället idag. Genom casen kommer du utveckla ett kritiskt tänkande, förmåga att jobba både i grupp och självständigt, bland mycket annat. Verktyg som du kommer ha nytta av när du pluggar vidare. Beprövade metoder möter nytänkande och skapar en skolmiljö där du kan känna dig trygg och samtidigt inspireras och utvecklas. På detta sätt vill skolan utmana din världsbild och göra dig väl förberedd inför studier på högskola och universitet. 

Målet är att du ska nå långt bortom dina egna förväntningar och växa som person under din tid på skolan. Tillsammans med dig vill Sjölins skapa en gymnasieskola där du, dina studiekamrater och skolans personal spelar en viktig roll. På Sjölins står din utbildning och dina mål i fokus.

Välkommen till Sjölins Malmö!


Är du intresserad och vill veta mer om Sjölins Gymnasium Malmö, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan. Visa alla utbildningar på Sjölins Gymnasium Malmö

Öppet hus

Välkommen på öppet hus!

Vad roligt att du är intresserad av Sjölins Malmö! Under ett öppet hus får du möjlighet att träffa lärare och elever, se våra fina lokaler och uppleva stämningen på vår skola.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2022-11-15    Tid:   17:30 - 20:00   Läs mer
Datum:   2022-12-01    Tid:   17:30 - 20:00   Läs mer
Datum:   2023-01-21    Tid:   12:00 - 15:00   Läs mer
Datum:   2023-04-25    Tid:   17:30 - 20:00   Läs mer

Program

Video

Reportage

Elin om Ekonomiprogrammet

 ”Jag älskar att jobba med case och tycker att det fungerar jättebra”, säger Elin som läser Ekonomiprogrammet på Sjölins. I den här intervjun berättar hon om hur det går till att jobba med case och varför man ska välja Sjölins!Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Sjölins Gymnasium Malmö.

Hitta till skolan

Sjölins Gymnasium Malmö

Östra Kanalgatan 5
21141 Malmö

 Visa telefonnummer
www.sjolinsgymnasium.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information från Sjölins Gymnasium Malmö, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information