Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 227,5
(medelvärde: 263,2)
Kommande Öppet hus
23 april, 2024 17:00
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 227,5
(medelvärde: 263,2)
Visit external partner site to learn more about course

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Naturvetenskap på Sjölins Gymnasium i Malmö

Du kommer under tre år fördjupa dig inom det naturvetenskapliga fältet. Grupparbeten, fältstudier och laborationer är några av de arbetsformer som kommer vis adig fysikens, kemins och biologins hemligheter och inbördes förhållanden. Med inriktningen Naturvetenskap får du särskild behörighet till en majoritet av Sveriges högskole- och universitetsutbildningar.

För dig som gillar att räkna

Oavsett om du vet att du vill bli läkare, arkitekt eller forskare eller bara gillar matematik och naturämnena så är naturvetenskapsprogrammet på Sjölins något för dig. Naturprogrammet ger dig den bredaste behörigheten och genom vår casemetodik lär du dig den studieteknik som är vanligast, inte minst på läkarlinjen.

Inriktning Naturvetenskap (NANAT)

Om läkarlinjen eller de tekniska högskolorna är nästa anhalt på vägen ska du välja inriktningen Naturvetenskap. De högre kurserna i biologi, fysik, kemi och matematik ger dig högsta behörighet till alla svenska högskolor och universitet. Där kommer din erfarenhet från att arbeta med case även ge dig ett försprång i högskolestudierna.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Malmö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: Storgatan 20, Postadress: Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen, Malmö stad, 205 80 Malmö
Telefon: 040-34 33 90 
Mejladress: antag@malmo.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sjölins Gymnasium Malmö
Västra Varvsgatan 22
211 15 Malmö

Sjölins gymnasium

På Sjölins gymnasium är det viktigt att du lär dig på ett sätt som du kan ta med dig vidare ut i verkligheten. All undervisning på Sjölins gymnasium är verklighetsbaserad.  Hälften av undervisningen på Sjölins gymnasium sker genom så kallade...

Läs mer om Sjölins Gymnasium Malmö och visa alla program.

Sponsrad