Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjör, TE4 Produktionsteknik - Produktion och automation

Ladda ner poängplan
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Gymnasieingenjör, Produktionsteknik, foto: Tommy Andersson

Plugga till Gymnasieingenjör - produktion och automation på Älvkullegymnasiet

TE4 vänder sig till dig som har en examen från Teknikprogrammet eller likvärdig utbildning. En gymnasieingenjörsexamen ger dig goda möjligheter till anställning direkt efter utbildningen. Fjärde året gör dig också väl förberedd för högre studier inom teknik. Du kan söka fram till och med det år du fyller 22.

Utbildningen sker i nära samarbete med regionens teknikföretag. Tio veckor praktik (APL) på en eller flera arbetsplatser ingår, vilket ger dig yrkeskunskaper, ingenjörsmässighet och en ingång till arbetslivet inom profilen du studerar.

Produktion och Automation

Profilen är en fortsättning på Teknikprogrammets inriktning Produktionsteknik. För dig som vill arbeta med automation, produktionsledning och utveckling inom tillverkningsindustrin. Under året utvecklar du kunskaper och färdigheter inom automationsteknik, industriell bearbetning och produktionsplanering.

Partners i näringslivet

Afry, Billerud Korsnäs, Edeco Tool AB, Goodtech Solutions, RUAG (Norma), Stora Enso, Thermia, Uddeholm, Volvo CE, RZ Zampart

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, TE4 Produktionsteknik - Produktion och automation, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kursplan

  • Industriell automationsteknik 100 p
  • Materialteknik 100 p
  • Praktisk ellära 100 p
  • Produktionsfilosofi 1100 p
  • Industriell robotteknik 100 p
  • Teknik – specialisering 100 p
  • Gymnasieingenjören i praktiken 200 p
  • Examensarbete 100 p
  • APL10 v

Gymnasieexamen

Efter avklarade studier når du en Gymnasieingenjörsexamen.

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, TE4 Produktionsteknik - Produktion och automation

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, TE4 Produktionsteknik - Produktion och automation så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Sundsta-Älvkullegymnasiet
Sävegatan 7
654 63 Karlstad

På Sundsta-Älvkullegymnasiet kan du läsa högskoleförberedande program inom natur, teknik, estetik, humaniora och samhällsvetenskap. Här finns också anpassad gymnasieskola och introduktionsprogram. Nybyggd och modern skolaSundsta-Älvkullegymnasiet är en av Sveriges största och modernaste gymnasieskolor. I skolans lokaler ryms bland annat laborationsmiljöer,...

Läs mer om Sundsta-Älvkullegymnasiet och visa alla program.

Sponsrad