Gymnasieingenjör

TE4- Gymnasieingenjör, Produktionsteknik

Curt Nicolin Gymnasiet, i Finspång
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Informationsträff
18 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Kommande Informationsträff
24 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Informationsträff
18 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Kommande Informationsträff
24 april, 2024 16:00
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Curt Nicolin Gymnasiet

Produktionsteknik på Curt Nicolin Gymnasiet 

Det finns en hög efterfrågan på utbildade ingenjörer på arbetsmarknaden - och vi vill göra dig till en av dem! Med hjälp av vårt fjärde teknikår som vi erbjuder de som gått Teknikprogrammet (antingen på Curt Nicolin Gymnasiet eller på annan gymnasieskola) ges du möjligheten att forma en utbildning som pekar åt det håll som passar dig och dina intressen bäst. 

I fokus för det fjärde teknikåret står efterfrågan på arbetsmarknaden – vad finns det för behov hos våra ägar- och samarbetsföretag, men också arbetsmarknaden i stort? Utifrån detta görs också vissa justeringar i TE4 från år till år. Du har även själv ett stort inflytande över hur ditt läsår kommer att se ut, utifrån vad som just du brinner lite extra. 

För att du ska vara så anställningsbar som möjligt efter avslutad TE4-utbildning, anpassar vi programvaror, maskiner och övrig utrustning som används i utbildningen efter vad som används ute hos våra ägar- och samarbetsföretag. Ett bra exempel på detta är AM-teknik, som Curt Nicolin Gymnasiet valt att satsa hårt på, då det är högt efterfrågat med kompetenta AM-ingenjörer.Ditt läsår utgörs till en tredjedel av praktik, som görs ute på något av våra samarbetsföretag inom det område som passar dina projekt bäst. 
 Vilka projekt kanske du undrar då?
 Jo, TE4 är nämligen grundad till stor del på projektbaserat lärande. När det i slutet av ditt läsår är dags för ditt examensarbete, är det även då våra samarbetsföretag som du kommer att arbeta med. Därför är det viktigt att knyta kontakter så tidigt som möjligt under din utbildning hos oss. 

Produktionsteknik

Att arbeta med produktionsteknik består till stor del av att vara en länk mellan produktion och konstruktion. Du hjälper till att effektivisera produktionen, men ser också till att göra den så miljövänlig och lönsam som möjligt. Under ditt år på TE4 får du en bred kompetens som gör dig kvalificerad till flera olika yrkesroller inom området.

Är du intresserad och vill veta mer om TE4- Gymnasieingenjör, Produktionsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Finspång

Ansökan

Ansök till TE4- Gymnasieingenjör, Produktionsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagnigen i Östra samverkansområdet, Norrköping. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieintagningen Östra samverkansområdet 601 81 Norrköping
Telefon: 011-150000
Mejladress: gymnasieintagningen@norrkoping.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om TE4- Gymnasieingenjör, Produktionsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Curt Nicolin Gymnasiet
Finnvedsvägen 4
612 30 Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet i Finspång

Curt Nicolin Gymnasiet har sedan starten 1996 växt avsevärt i både omfattning och relevans för Finspång med omnejd. Idag har skolan 550 elever, där majoriteten bor utanför Finspång. "Skolan är värd att pendla till" menar ungdomarna. Fyra program - en...

Läs mer om Curt Nicolin Gymnasiet och visa alla program.

Sponsrad