Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Gymnasieingenjör, produktionsteknik

NTI Gymnasiet Kristianstad
Programinformation
Kristianstad
Gymnasieingenjör
Klassrum
(Läs mer) Öppet hus
2022-10-27
2022-12-08
2023-02-06
2023-04-26
2023-05-11

Om utbildningen

NTI GYMNASIEINGENJÖR

Företag inom teknikbranschen skriker efter kvalificerad arbetskraft. För att korta ner vägen in i yrkeslivet, och öppna dörren för fler blivande produktionstekniker erbjuder vi ett gymnasieingenjörsprogram (även kallat tekniskt fjärde år) med profilen Produktionsteknik, med utgång i produktion och automation.

Gymnasieingenjör är en ettårig utbildning med 10 veckors APL/praktik för dig som vill:

  • Börja arbeta med produktionsteknik och automation så snart som möjligt.
  • Få fördjupade kunskaper inom produktionsteknik, automation och processteknik innan du läser vidare vid universitet eller högskola.
  • Skaffa kontakter inom branschen och ha möjlighet till givande extraarbete och examensarbete under dina vidare studier.
  • Starta ett eget företag inom området.

Gymnasieingenjör - ett tekniskt fjärde år

Teknikprogrammets 4:de år är ett eftertraktat yrkesprogram. Programmet innebär att du blir gymnasieingenjör och bygger vidare på teknikprogrammet. Detta är ett perfekt program för dig som vill arbeta direkt efter utbildningen.

Under utbildningen hos oss kommer du utveckla förståelse av teknikens roll i samhället, där samspelet mellan människa och teknik blir allt vanligare. Centralt för teknikutveckling är att analysera, rimlighetsbedöma, utveckla, se samband, dra slutsatser och argumentera utifrån resultatet. Därför säkerställer vi att du utvecklar din förmåga att analysera och förstå tekniska system. Inom utbildningen ingår även praktik, där du får möjlighet att knyta kontakter i branschen och få relevant yrkeserfarenhet som faktiskt betyder något.

I yrkeslivet kommer du ha användning av att arbeta med ett kreativt och konstruktivt förhållningssätt till tekniken. Detta får du lära dig hos oss genom självständigt och systematiskt arbete för att kunna bemöta den digitala framtiden på bästa sätt.

Produktionsteknik - Produktion och automation

Utbildningen kommer att ge dig fördjupade kunskaper och färdigheter i automation, produktion och processteknik. Du får också lära dig om produktion på system- och komponentnivå samt hur komponenterna i ett system samspelar. Du kommer att få kunskaper om produktionsfilosofi, som bland annat innefattar förbättringsarbete på olika nivåer i en organisation. Dessutom kommer du att få fördjupade kunskaper och färdigheter inom projektledning, projektstyrning och teknisk dokumentation.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, produktionsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, produktionsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kristianstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, 291 80 Kristianstad
Telefon: 044-13 61 61
Mejladress: antag@kristianstad.se

Reportage

Elever om NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!Behörighet och Ansökan

BEHÖRIGHET:

  • Gymnasieexamen från Teknikprogrammet. *
  • Godkänt betyg i kurserna Mekatronik 1 och Produktionskunskap 1. **
  • Fylla som mest 22 år det kalenderår du påbörjar utbildningen.

*Du kan ansöka innan du tagit examen, och kompletterar sedan med ditt examensbevis. Du kan också ha motsvarande kunskaper, t.ex. IT-programmet om du läst kursen teknik 1.

** Eller motsvarande kunskap

Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Kristianstad? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Kristianstad

Välkommen till NTI Gymnasiet i Kristianstad 

Vi är en gymnasieskola för dig som vill vara en del av IT-utvecklingen! Om du vill gå en attraktiv, IT-profilerad gymnasieutbildning är NTI Gymnasiet Kristianstad det självklara valet. Vi är med och bidrar till IT-utvecklingen i nära samarbete med näringslivet...


Läs mer om NTI Gymnasiet Kristianstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Kristianstad

Västra Vallgatan 2
291 31 Kristianstad

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Kristianstad? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Elever om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet Skövde

Läs om varför Natalie och Maja valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Läs mer