Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjör, Produktionsteknik

Ystad Gymnasium, i Ystad
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Gymnasieingenjör, Produktionsteknik

Plugga till Gymnasieingenjör på Ystad Gymnasium

Är du intresserad av skaffa dig specialkompetens för arbete inom teknikbranschen? Genom att det fjärde teknikåret på Ystad Gymnasium satsar du på dig själv och din egen framtid!

Produktionsteknik
Gymnasieingenjörsutbildningen på Ystad Gymnasium ges med profilen Produktionsteknik med inriktningen Produktion och automation.

Följande kurser ingår:

  • Gymnasieingenjör i praktiken 200 p
  • Produktionsfilosofi 1 100 p
  • Valbara kurser (produktion och automation) 500 p
  • Examensarbete 100 

Totalt 900 p

En attraktiv ett årig utbildning

Det fjärde teknikåret startade på Ystad Gymnasium under hösten 2015. Det är i samarbete med flera regionala teknik- och industribranscher som Ystad Gymnasium erbjuder elever möjligheten till gymnasieingenjörsexamen. Gymnasieingenjörsutbildningen pågår under ett år och varvar teori med företagsanpassad praktik. Efter du tagit din examen är du inte bara mer attraktiv på arbetsmarknaden, utan kan även lättare tillgodogöra dig högre ingenjörsstudier.

APL under utbildningen

Arbetsplatsförlagt lärande (APL) spelar en viktig roll under ditt fjärde år. Cirka en tredjedel av din utbildning kommer att spenderas ute på praktik, alltså runt 11 veckor. Det är skolans ansvar att skaffa APL-platser och att lärandet i arbetslivet uppfyller de krav som finns för gymnasieingenjörsutbildningen. Lokala företag i Ystad samarbetar med Ystad Gymnasium om planering och kvalitetssäkring av utbildningen.

Företagen som erbjuder APL till fjärde teknikåret finns presenterade på skolans egen hemsida!

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Produktionsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ystad

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, Produktionsteknik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Gymnasieingenjörsexamen. 

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Produktionsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 2 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
3/5
Jonathan
13 apr 2021
Fjärde teknik året

Jag har upplevt t4 som något spännande och nytt i förhållande till tidigare år på teknikprogrammet. Visst har det sina likheter och absolut kommer teknikprogrammets meriter till...

Visa hela
5/5
Axel
13 apr 2021

Utblidningen i grunder skulle jag säga är väldigt givande. Den innehåller mycket praktiska element vilket gör att man (enligt mig) lär sig mycket bättre. Man får en förståelse f...

Visa hela
Ystad Gymnasium
Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

Välkommen till Ystad Gymnasium! 

Ystad Gymnasium ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du ett stort utbud av utbildningar, både högskole- och yrkesförberedande program. På Ystad Gymnasium har...

Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad