Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjör, Design- & produktuveckling

Ystad Gymnasium, i Ystad
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Gymnasieingenjör, Design- & produktuveckling

Gymnasieingenjör – fjärde teknikåret

Vi erbjuder dig en 1-årig utbildning i Design- och produktutveckling med värdefull praktik som ger dig rätt specialkompetens för arbete inom teknikbranschen. Satsa på dig själv och börja plugga hos oss!

1-årig utbildning inom Design och produktutveckling

I samarbete med de regionala teknik- och industribranscherna kan du hos oss på Ystad Gymnasium bli examinerad gymnasieingenjör efter ett fjärde teknikår. En utbildning som ligger helt rätt i tiden med tanke på dagens behov av kompetensförsörjning inom teknik- och industrisektorn. Vi startade utbildningen hösten 2015, där studier kombinerat med praktik ger goda framtidsmöjligheter. Teoretiska studier varvas med företagsanpassad praktik där arbetsformerna har inslag av entreprenöriella projekt och olika case i form av problemlösningar.

Efter utbildningen är du mer attraktiv för arbetsmarknaden och du kan även lättare tillgodogöra dig högre ingenjörsstudier.

Kurser Design och produktutveckling

Vi erbjuder den nationella profilen Design och produktutveckling med samma utgång.

  • Gymnasieingenjör i praktiken 200 p
  • Produktionsfilosofi 1 100p
  • Industriell automationsteknik 100p
  • Industriell PLC-teknik 100p
  • CAD-specialisering 100p
  • Produktionsutveckling 1 100p
  • Teknik – specialisering 100p
  • Examensarbete 100p

Fjärde teknikår vs högskolestudier

Efter ett år är du direkt redo för arbetslivet. Det fjärde teknikåret ger dig utbildning och praktisk erfarenhet där du har möjlighet att skaffa dig nya förmågor och specialkompetenser som just arbetsgivare letar efter. Det fjärde teknikåret är en perfekt grund att starta med, även om du senare funderar på att läsa vidare på högskola eller universitet.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Under utbildningen till gymnasieingenjör kommer du att få lära dig praktiskt arbete ute i arbetslivet, vilket görs i form av arbetsplatsförlagt lärande (APL) under totalt 11 veckor. Detta motsvarar en tredje del av utbildningen. Skolan ansvarar för att anskaffa APL-platser och att lärandet i arbetslivet uppfyller de krav som finns för utbildningen. De lokala företagen i regionen, som redan från början varit med i ett lokalt programråd, samarbetar med skolan om planering och kvalitetssäkring av utbildningen. Signalen som skolan fått är att det behövs fler gymnasieingenjörer både inom produktion och konstruktion.

Ansökan och behörighet

För att vara behörig att söka ska du ha en gymnasieexamen från ett teknikprogram och du får vara högst 22 år vid ansökningstillfället.

Ansökan gör du viaskånegy.se, kontakta din SYV för att få ett ansökningskonto. Ansökningsperioden pågår mellan 25 april – 15 maj.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Design- & produktuveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Ystad

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, Design- & produktuveckling

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Trelleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: S:t Nicolai plan 1, Postadress: Söderslättsgymnasiet, Gymnasieantagningen, Box 1008, 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 36 05
Mejladress: antagning@trelleborg.se

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Design- & produktuveckling så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 3

Baseras på 1 recensioner
Skriv en recension
3/5
Agnes
14 apr 2021

väldigt långa lektioner och dagar med ganska lite pauser vilket gör att man lätt tappar fokus. ibland otydligt och dåligt med att ge ut information. Vissa projekt är ganska så m...

Rektor
29 apr 2021
Inom T4 har vi ett annat arbetssätt än vad som förekommer på det nationella Teknikprogr...
Visa hela
Ystad Gymnasium
Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

Välkommen till Ystad Gymnasium! 

Ystad Gymnasium ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du ett stort utbud av utbildningar, både högskole- och yrkesförberedande program. På Ystad Gymnasium har...

Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad