Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Gymnasieingenjör, Design- & produktuveckling

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Gymnasieingenjör

Gymnasieingenjör, Design- & produktuveckling

Gymnasieingenjör – fjärde teknikåret

Vi erbjuder dig en 1-årig utbildning i Design- och produktutveckling med värdefull praktik som ger dig rätt specialkompetens för arbete inom teknikbranschen. Satsa på dig själv och börja plugga hos oss!

1-årig utbildning inom Design och produktutveckling

I samarbete med de regionala teknik- och industribranscherna kan du hos oss på Ystad Gymnasium bli examinerad gymnasieingenjör efter ett fjärde teknikår. En utbildning som ligger helt rätt i tiden med tanke på dagens behov av kompetensförsörjning inom teknik- och industrisektorn. Vi startade utbildningen hösten 2015, där studier kombinerat med praktik ger goda framtidsmöjligheter. Teoretiska studier varvas med företagsanpassad praktik där arbetsformerna har inslag av entreprenöriella projekt och olika case i form av problemlösningar.

Efter utbildningen är du mer attraktiv för arbetsmarknaden och du kan även lättare tillgodogöra dig högre ingenjörsstudier.

Kurser Design och produktutveckling

Vi erbjuder den nationella profilen Design och produktutveckling med samma utgång.

  • Gymnasieingenjör i praktiken 200 p
  • Produktionsfilosofi 1 100p
  • Industriell automationsteknik 100p
  • Industriell PLC-teknik 100p
  • CAD-specialisering 100p
  • Produktionsutveckling 1 100p
  • Teknik – specialisering 100p
  • Examensarbete 100p

Fjärde teknikår vs högskolestudier

Efter ett år är du direkt redo för arbetslivet. Det fjärde teknikåret ger dig utbildning och praktisk erfarenhet där du har möjlighet att skaffa dig nya förmågor och specialkompetenser som just arbetsgivare letar efter. Det fjärde teknikåret är en perfekt grund att starta med, även om du senare funderar på att läsa vidare på högskola eller universitet.

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Under utbildningen till gymnasieingenjör kommer du att få lära dig praktiskt arbete ute i arbetslivet, vilket görs i form av arbetsplatsförlagt lärande (APL) under totalt 11 veckor. Detta motsvarar en tredje del av utbildningen. Skolan ansvarar för att anskaffa APL-platser och att lärandet i arbetslivet uppfyller de krav som finns för utbildningen. De lokala företagen i regionen, som redan från början varit med i ett lokalt programråd, samarbetar med skolan om planering och kvalitetssäkring av utbildningen. Signalen som skolan fått är att det behövs fler gymnasieingenjörer både inom produktion och konstruktion.

Ansökan och behörighet

För att vara behörig att söka ska du ha en gymnasieexamen från ett teknikprogram och du får vara högst 22 år vid ansökningstillfället.

Ansökan gör du viaskånegy.se, kontakta din SYV för att få ett ansökningskonto. Ansökningsperioden pågår mellan 25 april – 15 maj.

Är du intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Design- & produktuveckling, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Ansökan

Ansök till Gymnasieingenjör, Design- & produktuveckling

Som boende i samma kommun som Ystad Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Gymnasieingenjör, Design- & produktuveckling så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Österport-ystad-gymnasium

Ystad Gymnasium består utav Österport och Park och ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du också ett stort utbud av utbildningar, både högskole-...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Gymnasieingenjör, Design- & produktuveckling från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: