Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Sundsta-Älvkullegymnasiet
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 360 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 235,0
    (medelvärde: 293,8) * statistik från 2022
Naturvetenskap & samhälle på Sundsta-Älvkullegymnasiet

Om utbildningen

Naturvetenskap och samhälle på gymnasiet i Karlstad

Är du nyfiken på hur världen fungerar och hur människan påverkar den? Är du intresserad av matematik, fysik, kemi, biologi och hållbart samhälle? Är du vetgirig, gillar att experimentera, hitta på lösningar och kläcka idéer? Är intresserad av natur och miljö men också av språk och samhällsorienterande ämnen? Då är naturvetenskapsprogrammet något för dig!

Utbildningen är både praktisk och teoretisk. Experiment, laborationer, fältstudier och andra praktiska moment är vanliga inslag i utbildningen. Här får du lära dig att tänka kritiskt, föra logiska resonemang och lära dig värdera olika påståenden. Under utbildningen läser du en hel del matematik, och du använder även dina kunskaper inom andra ämnesområden som biologi samt fysik eller samhällsvetenskap.

Inriktningar

Naturvetenskap

På den här inriktningen når du lite djupare inom ämnesområdena fysik, kemi och matematik.

Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen ger en djupare förståelse för samarbetet mellan naturvetare, samhällsplanerare och politiker för att nå ett mer hållbart samhälle.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Sundsta-Älvkullegymnasiet

På Sundsta-Älvkullegymnasiet kan du läsa högskoleförberedande program inom natur, teknik, estetik, humaniora och samhällsvetenskap. Här finns också gymnasiesärskola och introduktionsprogram. Nybyggd och modern skolaSundsta-Älvkullegymnasiet kommer bli en av Sveriges största och modernaste gymnasieskolor när den står helt klar läsåret 21/22,...


Läs mer om Sundsta-Älvkullegymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Sundsta-Älvkullegymnasiet

Sävegatan 7
654 63 Karlstad

 Visa telefonnummer
karlstad.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,5

Baseras på 2 recensioner.

Elev på Älvkullen

Denna skola har mycket kunniga lärare och det är säkert därför den har fått ett sådant bra rykte. Men förutom skolkåren (SÄG) som är riktigt bra, så skulle jag säga att denna skola inte är att rekommendera för de som faktiskt vill trivas på sin gymnasieskola. Framför allt är lärararna och personal så som specialpedagoger och så vidare extremt oe...

Visa hela
Ekdkeb

Bra lärare som älskar sitt jobb, men vissa har alldeles för höga krav på en som elev. Själva skolan är jättemysig och man känner sig snabbt som hemma tack vare skolandan som vår SÄG-kår står för med deras evenemang osv. Den är iofs lite nedsliten, men det är en del av dess charm.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,5)
Baseras på 2 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle från Sundsta-Älvkullegymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Sundsta-Älvkullegymnasiet
Öppet hus
Titta-på-dag
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information