Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle

S:t Botvids gymnasium
Programinformation
Botkyrka, Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet

Video

Vill du plugga ekonomi, handel eller kanske cirkus? Kicka på videon från S:t Botvids för att se om det är något för dig! 

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning mot Naturvetenskap och samhälle på S:t Botvids gymnasiumNaturvetenskap och samhälle – samspelet mellan människan och miljön

På Inriktningen Naturvetenskap och samhälle kombinerar du kurser från Samhällsvetenskapsprogrammet och Naturvetenskapsprogrammet. Du läser kurser inom Biologi, Fysik, Kemi, Matematik och Moderna språk. Utöver detta läser du Geografi och Samhällskunskap. På Naturvetenskap och samhälle väljer du mellan kurserna Fysik 2, Kemi 2 eller Biologi 2.

Ett program som grundar sig i Naturvetenskapen

Som på Naturvetenskapsprogrammet förstår du livet och naturen genom matematiska modeller, naturvetenskapliga teorier och praktiska experiment. Är du nyfiken och vill lära dig nya saker? Använder du ett objektivt förhållningssätt för att förklara saker som händer i världen? Då passar NA-programmet dig. Du studerar fysikaliska fenomen, kemiska processer och biologiska händelseförlopp. Du övar ditt analytiska tänkande med hjälp av matematikens språk och empiri från vetenskapens värld.

Hur samhälle och natur interagerar med varandra

På inriktningen Naturvetenskap och samhälle kompletterar du din naturvetenskapliga utbildning med samhällsorienterade kurser. Du får studera både samhällsfrågor och skeenden i naturen. Du får en inblick i hur utvecklingen av samhället inverkar på naturen, och tvärtom. Hur reflekterar du över utvecklingen av ett hållbart samhälle? Du kommer att använda dig av dina nyfunna kunskaper för att skriva labbrapporter, presentera projekt och delta i grupparbeten.

Ett brett program med många möjligheter

NA-programmet med inriktning naturvetenskap och samhälle är ett brett program, efter examen har du möjlighet att söka många olika högskole- och universitetsutbildningar som biolog, civilekonom, läkare, samhällsvetare och forskare. Bra för dig som inte vet vad du vill göra i framtiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fotbollsutbildning på ditt individuella val

Spela fotboll på ditt individuella val på S:t Botvids gymnasiumSpela fotboll på ditt individuella val

S:t Botvids gymnasium erbjuder tillsammans med Hammarby IF möjligheten för dig att ta del av en fotbollsutbildning under din studietid genom det individuella valet. Skolan har ett så kallat A-certifikat vilket innebär att man följer särskilda riktlinjer som sätts upp av Svenska Fotbollsförbundet och Stockholms Fotbollsförbund.

Kurser som ingår i utbildningen är specialidrott kurs A och B samt Avspark + Ledarskap Bas 1 och Regelkunskap.

Goda träningslokaler och välutbildade instruktörer

Du tränar två gånger i veckan på träningspass som är förlagda mellan kl. 8-12. S:t Botvids erbjuder dig som elev möjlighet till träning året om då de har tillgång till både konstgräs samt inomhushall.
Instruktörerna på skolan är utbildade fotbollstränare enligt Svenska Fotbollsförbundets tränarutbildning nivå Avancerad. De ansvarar för att planera, genomföra och utvärdera verksamheten.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle

Som boende i samma kommun som S:t Botvids gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Reportage

Cirkusutbildning på S:t Botvids gymnasium

"Att välja gymnasium var ganska självklart"

Läs mer här! S:t Botvids Gymnasium

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

S:t Botvids gymnasium

St-Botvids-logotyp

Elever och utbildning i centrum på S:t Botvids Gymnasium

S:t Botvids Gymnasium ligger i fräscha och fina lokaler nära Hallunda centrum i Botkyrka kommun. Skolan erbjuder ett brett och spännande utbud av program och på skolan talas det även 58 olika språk, en rikedom som skolan är mycket stolta...


Läs mer om S:t Botvids gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till S:t Botvids gymnasium

S:t Botvids gymnasium

Tomtbergavägen 10
145 67 Norsborg

 Visa telefonnummer
www.stbotvidsgymnasium.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till S:t Botvids gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
"Att välja gymnasium var ganska ...

Dea är 19 år och läser Nycirkusutbildningen på S:t Botvids Gymnasium. Hon berättar att valet av gymnasium var självklart, eftersom cirkus är en hobby som har följt med henne hela livet var chansen att få blanda det med skolan perfekt! Läs mer om vad Dea tycker om att gå Nycirkusutbildningen i det här reportaget.

Läs mer här!