Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping
Programinformation
Linköping
Antal elever: 30 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 260,5
    (Lägsta: 197,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2019-11-13
2020-01-15
2020-01-23
2020-04-16

Utbildningsinfo

Naturvetenskapsprogrammet Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Naturvetenskap och samhälle på Klara Teoretiska Gymnasium i Linköping

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle riktar sig till dig som är intresserad av både naturvetenskapliga och samhällsvetenskapliga frågor samt är engagerad i miljö och hållbarhet. På inriktningen Naturvetenskap och samhälle får du utveckla din kommunikativa förmåga och lära dig se kopplingar mellan samhället och naturvetenskapen.

Bred högskolebehörighet

Vet du inte om du ska välja Samhällsvetenskapsprogrammet eller Naturvetenskapsprogrammet? Den här utbildningen ger dig fördjupade kunskaper inom båda fälten och du får behörighet att läsa vidare på de flesta utbildningar på universitet och högskola.

Fysik, kemi, psykologi och retorik

Självklart läser du de naturvetenskapliga ämnena och fördjupar dig inom fysik, kemi eller biologi. I kurserna Samhällskunskap 2 och Politik och hållbar utveckling övar du dig i att kritiskt granska medier och politiska inriktningar samt diskutera hur vi kan utveckla det hållbara samhället, både regionalt och globalt. Du läser också de samhällsvetenskapliga kurserna Psykologi och Retorik, vilka ger dig redskap för att förstå människans beteende och kommunikation.

Film

Klara Teoretiska Gymnasium har tio skolor, i sex olika städer från Malmö i söder till Sundsvall i norr. Vi är den bästa förberedelsen för studier på högskola, och ditt första steg mot framtiden. Välkommen till oss!

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Linköping söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Linköping. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Linköpings kommun 581 81 LINKÖPING
Telefon: 013-208820
E-post: gymnasieantagningen@linkoping.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

Klara Teoretiska Gymnasium vill vara en skola att längta till. För att prestera bra i skolan är det viktigt att du trivs och har förutsättningar att lyckas. Här får du precis de verktyg du behöver, oavsett om du har höga...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Linköping och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Linköping

S:t Larsgatan 3
582 24 Linköping

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Recensioner

Amanda N
(1)
Problemet med skolan är att lärarna kan inte alltid lära ut och rektorn har varken tid eller orken att göra något åt det. Lärarna vill inte alltid heller hjälpa elever utan försöker göra så lite arbete som möjligt. Och att prata med rektor och andra ledare ger inga resultat. Skolan i sig är bra, bra lokaler, läge osv. Men eftersom dem "vuxna" in...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, fyll i följande uppgifter: