Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Kunskapsgymnasiet Göteborg
Programinformation
Ort: Göteborg
Antal elever: 41 (år 1)
Betyg: (1 Recensioner)
Utbildningstyp: Naturvetenskapsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 257,6
Lägsta: 220

Utbildningsinfo

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle på Kunskapsgymnasiet Göteborg

Naturvetenskap och samhälle på Kunskapsgymnasiet Göteborg

Gillar du matte och fysik? Drivs du av nyfikenhet och vilja att lösa problem och experimentera? Då kan Naturvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet Göteborg vara något för dig! Mycket av utbildningen på Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap består av teoretiska studier, fältstudier, experiment och laborationer. De naturvetenskapliga ämnena, fysik, kemi och matematik utgör grunden för programmet. Inriktningen Naturvetenskap och samhälle ger dig fördjupade kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi.

Läs vidare till läkare eller forskare

Naturvetenskapsprogrammet är ett gymnasieprogram med bredd och som gör dig behörig till de flesta högskoleutbildningar. Efter du tagit studenten från Kunskapsgymnasiet Göteborg har du behörighet för att vidareutbilda dig på universitet eller högskola. 

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Som elev på Kunskapsgymnasiet får du lära dig att sätta upp dina egna mål och vad som behövs för att nå dit. Du får vara med och forma din utbildning och på så sätt känner du dig mer delaktig, vilket gör att du verkligen vill lära dig och utvecklas!

Kolla in videon om du vill veta mer om hur det är att gå på Kunskapsgymnasiet.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som Kunskapsgymnasiet Göteborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 5073 40222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 61
E-post: gymnasieantagningen@grkom.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet på Kunskapsgymnasiet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram. 

Reportage

Kunskapsgymnasiet Göteborg

"Lärarna på Kunskapsgymnasiet Göteborg är jättebra!"

Läs mer Kunskapsgymnasiet Göteborg

Tatjana läser Ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Göteborg. "Kunskapsgymnasiet är en mysig skola och jag trivs verkligen bra med både kompisar och lärare." berättar hon. Läs hela reportaget för att få veta mer om hur det är att gå på skolan!


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Kunskapsgymnasiet Göteborg

Kunskapsgymnasiet Göteborg

Kunskapsgymnasiet Göteborg – med ditt resultat i fokus

Kunskapsgymnasiet ligger i Gårda, med promenadavstånd till centrala Göteborg. Överallt på skolans fyra våningsplan pågår det verksamhet. Lektioner och seminarier blandas med individuella handlednings­samtal och workshops. Kunskapsgymnasiets lärare arbetar med att hjälpa alla elever att antingen komma ikapp eller att...


Läs mer om Kunskapsgymnasiet Göteborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kunskapsgymnasiet Göteborg

Fabriksgatan 26
412 51 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsgymnasiet.se

Recensioner

År 1 i Kunskapsgymnasiet   |   2016-10-15
Började på Kunskapsgymnasiet för ungefär två månader sen och kan inte ha valt ett bättre förstaval!! Snälla elever som går på skolan, man kan prata med alla årskurser, lärarna är trevliga och skolmaten är bättre än grundskolans utan tvekan. Man lär sig att bli självständig och PH-mötena hjälper en verkligen för att kunna planera och diskutera om...
Visa hela
          (4)
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, fyll i följande uppgifter:

Reportage
"Lärarna på Kunskapsgymnasiet Gö...

Tatjana läser Ekonomiprogrammet på Kunskapsgymnasiet i Göteborg. "Kunskapsgymnasiet är en mysig skola och jag trivs verkligen bra med både kompisar och lärare." berättar hon. Läs hela reportaget för att få veta mer om hur det är att gå på skolan!

Läs mer