Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 30 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet

Om utbildningen

Välkommen till Naturvetenskapsprogrammet med inriktning mot Naturvetenskap & samhälle på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Gillar du utmaningar och är nyfiken på samspelet mellan samhälle, naturvetenskap och miljöfrågor? Då är Naturprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle rätt utbildning för dig.

Du som väljer Naturprogrammet på Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan kommer utvecklas i en stimulerande miljö med likasinnade klasskamrater där ni får göra studiebesök, exkursioner och intressanta experiment. Du får du varje dag lära dig saker som förbereder dig för framtida studier på högskola och universitet. Kanske drömmer du om att bli läkare, biolog, civilingenjör, fysiker eller biomedicinsk analytiker?

Fokus på både natur- och samhällskunskap

Inriktningen ger dig breda kunskaper inom naturvetenskap, samhällskunskap och geografi. Studier av människan som biologisk, social och kulturell varelse kommer ge dig en bred och fördjupad förståelse för samspelet mellan naturen och samhället, där miljö och hållbar utveckling står i fokus. 

Målet är att du ska utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt som du kan använda dig av i fortsatta studier eller arbetsliv. Förhållningssättet innehåller många aspekter, men någonting vi vill lyfta fram särskilt är logiskt tänkande, resonemang, relevant språk, problemlösningsförmåga, systematiska iakttagelser och förmågan att söka och bearbeta information.

Naturvetenskap och entreprenörskap

Hos oss hör naturvetenskap och företagande ihop. Är du entreprenöriellt lagd kan du göra UF (ung företagsamhet) där du får starta och driva ditt eget företag i åk 3. Kanske blir just ditt företag nästa Aztra Zeneca?

För framtida studier och arbetsliv är språk mycket viktigt. Språk är ett verktyg för att analysera texter, reflektera och lära, men också för att kunna förstå din omvärld. Därför fokuserar vi också på att ge dig en bra utbildning i svenska, engelska och moderna språk.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

daniella klara teoretiska gymnasium

Klara är en skola med bra gemenskap

Läs mer Klara Teoretiska Gymnasium

Daniella Burrows Gonzalez går Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska
Gymnasium. 


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan – en kvalitetsskola i Göteborgs innerstad

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan hette tidigare Hermods gymnasium. Skolans verksamhet bedrivs i fortsättningen precis som vanligt och skolan kommer ha kvar samma program och inriktningar som tidigare. Den långsiktiga ambitionen med namnbytet och sammanslagningen är att skapa en riktigt...


Läs mer om Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan

Vallgatan 38
41116 Göteborg

 Visa telefonnummer
klaragymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle från Klara Teoretiska Gymnasium Göteborg Vallgatan, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Klara är en skola med bra gemenskap
Klara Teoretiska Gymnasium

Daniella Burrows Gonzalez går Ekonomiprogrammet på Klara Teoretiska
Gymnasium. 

Läs mer