Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 157 (år 1)
Naturvetenskapsprogrammet

Film

Lär känna Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, skolan som hjälper dig att uppnå dina akademiska ambitioner. 

Om utbildningen

Naturvetenskap på Hvitfeldtska gymnasiet

Naturvetenskap & samhälle på Hvitfeldtska

På Hvitfeldtska gymnasiet erbjuds flera olika naturvetenskapliga utbildningar. Du kan läsa det vanliga Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle eller Naturvetenskap. Skolan har också tre naturvetenskapliga spetsutbildningar: Matematikspets, Franska sektionen och Tyska sektionen.

Inriktningen Naturvetenskap och samhälle

På inriktningen Naturvetenskap och samhälle får du fördjupade kunskaper inom bland annat naturvetenskap, samhällskunskap och geografi. Här får du kombinera ditt intresse för naturvetenskap med samhällsvetenskapliga ämnen. Du studerar exempelvis miljöpolitiska frågor, samhällsstrukturer, lagstiftning och demokratins funktion i kombination med naturvetenskap.

Samarbete med Chalmers och GU

Hvitfeldtska gymnasiet samverkar med Chalmers och Göteborgs universitet vilket ger dig som elev möjlighet att delta i exempelvis föreläsningar, studiebesök och avancerade laborationer. Det finns också möjlighet att läsa spetskurser på Göteborgs universitet för dig som är ambitiös.

Prisbelönta projektarbeten på Hvitfeldtska

På Naturvetenskapsprogrammet har du utmärkta förutsättningar att göra ditt projektarbete i form av en naturvetenskaplig undersökning eller experiment. Tidigare elever på Hvitfeldtska gymnasiet har representerat Sverige i internationella tävlingar med sina naturvetenskapliga projektarbeten.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Som boende i samma kommun som Hvitfeldtska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Tradition och förnyelse –sedan 1647!

Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk och musik. På Hvitfeldtska ger International Baccalaureate, IB, med sitt diplomprogram tillsammans med en fransk och tysk sektion skolan en...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 1

Baseras på 1 recensioner.

En trött naturare
(1)
Jag vill börja med att säga att skolan erbjuder massor av möjligheter och tillgodo ett bra ryckte på ditt patetiska cv. Men skolan i sig är till största del skit. Min lista på vad skolan behöver jobba mer på och förbättra skulle bli alldeles för lång därför har jag valt ut några viktiga punkter. Efter du läst min kommentar hoppa jag att du får e...
Hvitfeldtska gymnasiet Kommentar:
Skolenkäten i åk 2 visar på väldigt stor nöjdhet när eleverna beskriver sin syn på skolan. Vi lyssnar ivrigt på er elevers åsikter då elevdemokrati betyder mycket för oss. Vi har därför många vägar för elever som konstruktivt vill komma med kritik och förbättringsförslag, främst klassråd, programråd och påverkansråd. Dessutom finns en kompetent ...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle från Hvitfeldtska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(1,0)
Baseras på 1 recensioner.