Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle

ProCivitas privata gymnasium Stockholm
Programinformation
Stockholm
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 305,0
    (medelvärde: 321,8) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-27

Film

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap och Samhälle på ProCivitas Stockholm

Vill du gå en bred utbildning som öppnar många vägar till intressanta utbildningar och yrken? Vill du slippa välja mellan politik och Pythagoras? På ProCivitas inriktning naturvetenskap och samhälle får du det bästa av två världar.

Inriktningen naturvetenskap och samhälle ger dig möjlighet att studera naturvetenskap och samhällskunskap parallellt samtidigt som du lär dig hur ämnena också påverkar varandra – inte minst i frågor om hållbar utveckling. Genom inriktningen får du kunskaper inom såväl fysik, kemi och biologi samt geografi och samhällskunskap.

Du som läser naturvetenskap och samhälle har även möjlighet att inom ramen för Ung Företagsamhet utveckla din entreprenörsanda och drivkraft – egenskaper som är en viktig del av att bli en samhällsentreprenör. Vid flera tillfällen under dina tre gymnasieår kommer du att få skapa egna projekt i samarbete med företag, organisationer och forskare.

Efter avslutad utbildning har du fått en bred behörighet till vidare studier och goda förutsättningar att lyckas med studier inom såväl naturvetenskapliga som samhällsvetenskapliga områden utifrån dina intressen och målsättningar.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

ProCivitas privata gymnasium Stockholm

Mentorsprogrammet på ProCivitas bygger broar till arbetslivet

ProCivitas Stockholm har flyttat till nya Campus Södermalm. Med flytten till moderna, nyrenoverade och framförallt större lokaler kan vi nu erbjuda våra elever en ännu bättre skolmiljö. Skolans nya adress är Tullgårdsgatan 12.Har du höga ambitioner? Vår målsättning är det blir...


Läs mer om ProCivitas privata gymnasium Stockholm och visa alla program.

Kontaktuppgifter

ProCivitas privata gymnasium Stockholm

Tullgårdsgatan 12
116 68 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.procivitas.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap och Samhälle från ProCivitas privata gymnasium Stockholm, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information