Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle

Sjölins Gymnasium Södermalm
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 190 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 302,5
    (medelvärde: 323,5) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-12-03
2021-01-30
2021-05-05
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle

Naturvetenskap och samhälle på Sjölins Gymnasium

Har du ett brinnande intresse för både naturvetenskap och samhällsvetenskap? Vill du läsa ett program som ger dig en bred kunskapsbas och ger dig goda förutsättningar för vidare studier? Då är Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap och samhälle ett bra val för dig! På Sjölins Gymnasium Södermalm får du möjligheten att läsa ett program som utvecklar din kunskap inom både natur- och samhällsfrågor.

Inriktning Naturvetenskap och samhälle

Inriktningen Naturvetenskap och samhälle innebär en fördjupning inom fysik, kemi, geografi och samhällskunskap. En fördjupning inom dessa ämnen ger dig goda kvalifikationer för en lång rad av utbildningar på universitet och högskolor. Oavsett vad du vill läsa så kan du bära med dig att Naturvetenskapsprogrammet ger dig goda förutsättningar för de flesta eftergymnasiala utbildningar. Sjölins Gymnasium ger dig möjlighet att läsa meritgivande kurser inom exempelvis matematik och engelska. Att läsa på Sjölins Gymnasium ger dig goda förutsättningar för att läsa vidare till exempelvis ingenjör på KTH i Stockholm.

Kunniga lärare

Som elev vid Sjölins Gymnasium kan du känna dig trygg över det faktum att lärarna på skolan har god kunskap inom sina respektive ämnen. De har lång erfarenhete inom fältet och har nyttig kunskap om vad det innebär att arbeta som naturvetare. Under hela din studietid kommer du att vara i nära kontakt med dina lärare. På Sjölins Gymnasium är din personliga utveckling en central del av lärandet och genom individuella utvecklingsplaner och regelbunden handledning jobbar du tillsammans med dina lärare för att uppnå det.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Sjölins gymnasium präglas av engagerade lärare, tydliga strukturer och casemetodik. Vårt mål är att varje elev ska växa som individ, nå bortom sina studiemål och trivas med sig själv. Undervisningen vilar på verklighetsbaserad pedagogik.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle

Som boende i samma kommun som Sjölins Gymnasium Södermalm söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande. Det innebär att du kan läsa vidare på högskola eller universitet efter avslutade studier.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle så kommer skolan att kontakta dig.

Sjölins Gymnasium Södermalm

Sjölins gymnasium Södermalm

Sjölins Gymnasium Södermalm - familjär skola mitt i Stockholm

På Sjölins Gymnasium Södermalm får du läsa i härliga lokaler med en fantastisk utsikt som sällskap. Du får studera i en miljö som är lugn och trivsam och där du har möjlighet att läsa såväl i grupprum som i tysta...


Läs mer om Sjölins Gymnasium Södermalm och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Sjölins Gymnasium Södermalm

Sjölins Gymnasium Södermalm

Sandbacksgatan 10
116 20 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.sjolinsgymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & Samhälle från Sjölins Gymnasium Södermalm, fyll i dina uppgifter:

Du kanske också är intresserad av: