Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

NTI Gymnasiet Kronhus, i Göteborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 238,2)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 70 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 172,5
(medelvärde: 238,2)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever i labb

NA: Naturvetenskap och samhälle

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning naturvetenskap och samhälle passar dig som vill kombinera naturvetenskap med ett samhällsperspektiv. Du utvecklar ett naturvetenskapligt förhållningssätt som innebär färdigheter i problemlösning, att föra logiska resonemang och göra systematiska iakttagelser. Du lär dig också applicera dessa färdigheter inom andra samhällsvetenskapliga discipliner såsom geografi, miljö, energi och internationella relationer.

Fördjupning: Greentech

Inom denna fördjupning specialiserar du dig mot bioteknik och miljö där du genom ett naturvetenskapligt förhållningssätt undersöker hur klimat, ekologi och teknikutveckling kan påverka och användas för att skapa en hållbar och mer miljövänlig värld. Om programmet Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha kunskaper inom främst naturvetenskap, matematik och teknik. Programmet kommer ge dig förståelse för naturen, fysik och om kemiska processer.

Om inriktningen

Inriktningen naturvetenskap och samhälle kombinerar naturvetenskap med studier av människan och den senaste tekniken inom området.

Om programmet

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen på NTI Gymnasiet kommer du ha kunskaper inom främst naturvetenskap, matematik och teknik. Programmet kommer ge dig förståelse för naturen, fysik och om kemiska processer. Om inriktningen Inriktningen naturvetenskap och samhälle kombinerar naturvetenskap med studier av människan och den senaste tekniken inom området.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

Säg hej till NTI-eleven Lykke!

NTI Gymnasiet Kronhus

Att skolan ska handla om mer än att läsa böcker är något som är viktigt för NTI-eleven Lykke. I den här intervjun berättar Lykke om hur hon tänker kring utbildning och delar med sig av sitt bästa tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Kronhus? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Kronhus
Kronhusgatan 9
411 05 Göteborg

NTI Gymnasiet Kronhus

Välkommen till oss på NTI Gymnasiet Kronhus! Vi är stolta över att kunna erbjuda högkvalitativ undervisning för framtiden. Vi vet att vår alltmer föränderliga värld kräver vassa kunskaper och våra elever ska kunna leda och navigera i en digitaliserad framtid!...

Läs mer om NTI Gymnasiet Kronhus och visa alla program.

Sponsrad